Hogyan kell a kutyust géppel nyírni?
Van egy máltaim selyemkutyám, de sajnos nagyon rossz minőségű a szőre. Egy bizonyos hosszúság után a szőre elkezd filcesedni, bármit csinálok vele. Naponta fésülöm, és a fürdésnél mindenféle kenceficét is használok. Ilyenkor már csak a nyírás marad, mert szegénynek állandóan elakad a körme egy csomóban, ha vakarózik.
Kaptam kölcsön egy kutyanyírót, de nem tudom, hogy fogjak hozzá. Szálirányban, vagy ellentétesen kell nyírni?
Minden tanácsért hálás lennék.
Köszi a válaszokat.
(Persze, tudom, hogy a legjobb megoldás a kozmetikus lenne, de most nem telik rá és nem akarom, hogy még hetekig szenvedjen)
Próbáltam neked jútúbon keresni ilyen videót, de nem igazán találtam. Esetleg ha belemerülsz, te biztos találsz valamit, onnan lelesheted hogyan csinálják.
Sajna ennyi telt tőlem.
Köszi, ez nem jutott volna eszembe, de akkor körülnézek.
Hálás vagyok az ötletért :)
Szerintem, ahogyan a fodrászok csinálják, nem egyenesen, hanem a szőrének növésében visszafelé nyírd.
Tehát ellentétesen. a hátán ne lefele nyírd, hanem felfelé haladj a gép ollójaival.
Szőrirányba. Ellentétesen nem jó, úgy túl rövid lesz. Szerintem 3-4 mm-re elég, ez leszedi a már filces részeket, de nem túl rövid. Legjobb a nem cserélhető, henem emelőtalpas nyírógép.
Nyírhatod valami fazonra is, mint pl. westie. Hagyhatsz szőrt a szemöldökén vagy az egész pofáján, de maradhatnak zászlók a has alján vagy a láb hátsó élén is.
Kutyakozmetikus
Köszi a segítséget.
Szerencsére elég profi a gép, emelőtalpas, én is úgy gondoltam, hogy nyírom.
Biztosan aranyos lenne fazonnal de egyelőre azzal még nem merek próbálkozni, csak legyen neki egyenletes és csomómentes, aztán majd ha el tudom vinni kozmetikushoz, akkor ő kiigazítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!