A samoyedeket megszokták nyirni, hogy igy nézzenek ki igaz? Hogy néz ki ha nincsen megnyirva?
2011. okt. 23. 13:58
1/7 anonim válasza:
A szamojédet nem nyírják,max. a kiállítási kutyáknál igazítanak egy kicsit
2/7 greeen válasza:
sőt valójában mind fekete csak ki vannak hidrogénezve!
3/7 anonim válasza:
A legkevésbé sem, el vagy tévedve. Azokon a linkeken, amiken az általad nyírottnak gondolt kutyák vannak, na azok közül egyik sem nyírt. A legelső az idei Samoyed Club of America National Specialty-jének győztes kutyája, aki a 10-12 éves veteránok osztályából lett BISS, nem hiszem, hogy valaha érte ilyen célból olló. A második egy 6 hónapos kölyök nem nyírták és nem is hiszem, hogy valaha meg fogják nyírni. A harmadik kutyát nem ismerem meg, de az sem nyírott. Az utolsó linken lévő meg simán ivartalanított, előtte nem volt ekkora bundája. Vannak eltérések a bunda méret között, például az angol vérvonalú kutyáknak nagyobb, látványosabb szőrük szokott lenni, az amerikaiak inkább a felépítésre és a szőr minőségére mennek rá (ne legyen puha, selymes). Az olaszok azok, akik szokták nyírni a kutyákat, de ott is a körvonalak kiigazítása szokott történni.
4/7 A kérdező kommentje:
ááá szóval igy, nagyon szépen köszönöm a válaszokat. tudom, hogy elég buta kérdés volt, csak nem értettem, hogy némelyik miért olyan szép formás, és a másiknak meg miért olyan hosszú a szőre, de most már akkor ezt is megtudtam. mindenkinek megy a zöld kéz.:) amúgy csoda szép kutyusok.:)
2011. okt. 23. 14:21
5/7 anonim válasza:
Szépek, de legalább olyan öntudatosak is. :-) Én mindig azt szoktam mondani, hogy nehogy valaki csak a küllem alapján ilyen kutyát vegyen. Mert az angyali külső egy igazi kis ördögfiókát takar...
6/7 A kérdező kommentje:
Tudom, van egy huskym.:D de imádom!
2011. okt. 23. 18:48
7/7 anonim válasza:
A szamikat nem szokták nyírni, csak ha szükséges a talpukon a kilógó szőröket vágják le. A kiállítási kutyákat is csak minimálisan a csánkuknál igazítják meg ritkító ollóval. Mint ahogy már előttem is írták, lehetnek eltérések a különböző samoyed típusok és a szőrminőség között is.
Egyébként a 4 linkelt kép közül kettőn az én kutyáim vannak. (A másodikon és az utolsón). Egyiket sem nyírjuk. Az utolsó egy ivartalanított szuka, nem volt ilyen nagy szőre ivartalanítás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!