Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Labrador kutyának jó a Pedugre...

Labrador kutyának jó a Pedugree táp? Perdze csak amíg kicsi, később nem ilyen drágát veszünk. És elég neki felnőttként majd ha 2X15 percet leviszem meg 1X egy hosszabbra (fél órát) elviszem sétálni ugye? Milyen játékot szeret ez a kutyafajta?

Figyelt kérdés
Csak értelmes és hasznos válaszokat kérek, köszönöm !!

2016. szept. 17. 21:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%
Én Joserat adok a kutyámnak. Egyszer nem érkezett meg amikor rendeltem, vettem Pedigreet és allergiás ekcémája lett. Az a baj az olcsó táppal, hogy sokkal többet eszik belôle a kutya, mert kevés benne a hasznos tápanyag, és emiatt többet is ürít. Pl a Josera 10-12eFt a 15 kg-os zsák, és a moszkvai őrkutyámnak napi 40 dkg elég belőle. Ezt napi 2 adagban kapja meg, és van, hogy nem is eszi meg mindet. Emellett kap maradékot is. Szerintem amíg kicsike, addig nézz szét a neten, hogy mit érdemes nagytestű kölyöknek adni.
2016. szept. 18. 08:55
 12/24 anonim ***** válasza:
90%

Ne haragudj, kedves kérdező, de te végiggondolod, miről beszélsz? Hallod ilyenkor magad? Esetleg túl szorosra húztad a csőszemüveget, amelyet a saját rövidlátásod és beszűkült gondolkodásmódod még tetéz?

Milyen hozzáállás az, hogy AZÉRT veszem ezt/azt, MERT még kicsi és CSAK EBBŐL van JUNIOR? Elmondom neked, hogy a kutya jövőjét az alapozza meg, hogy kölyökkorában milyen tápanyagokhoz jut. Ebben a korban a leginkább szükséges a minőségi táp - nem mintha később nem lenne az -, mert a fejlődéshez, növéshez elengedhetetlen, hogy megfelelő összetételű, minőségi, ÉRTÉKES tápanyagokat juttassunk be. Amikor te kicsi voltál, édesanyád is megpróbálta a lehetőségeihez mért legjobb és legegészségesebb táplálékot bejuttatni a kis szervezetedbe, mert tudta, hogy akkor leszel egészséges, ha mindenhez hozzájutsz a megfelelő mértékben, és nem csak a szarláda Danonino joghurtot tolta a kis szádba, hogy királyul vashiányos, és szellemi visszamaradott legyél, mert az volt a legolcsóbb.

Értem én, hogy nem mindenki engedheti meg magának a prémium tápokat, de akkor már az is jobb, ha veszel egy középkategóriás tápot, aminek megfelelő a tápértéke, és kb feleannyit eszik meg belőle a kutya, mint a retek, nullértékű pedigree francos juniorodból! Számolgass utána, és nézd meg, mi éri meg jobban. Ha annyira nem fűlik a kegyed foga a drágább tápokhoz, térjen át BARFra - amennyiben az olcsóbbnak tűnik. Persze felőlem etetheted pedigreevel a kutyát, csak akkor 4 hónap múlva ne tessen visszajönni ide és feltenni azt a jól ismert kérdést: "miért remeg a kutyám lába?" stb címekkel, és lepődjön meg a válaszokon: Calcium és magnéziumhiányos a kutyád, szar tápot etetsz...

A másik dolog, milyen hozzáállás az, hogy MÁSNAK SINCS IDEJE levinni a kutyát ennyi és ennyi időre... Nézd, MÁS, aKINEK NINCS IDEJE, nem vesz magának egy NAGY mozgásigényű, NAGYTESTŰ VADÁSZKUTYÁT, hanem vesz magának egy heverésző macskát! (semmi bajom a cicákkal egyébként, még mielőtt meg volnék kövezve, nekem is van itthon 2, cukik) HA mégis, akkor ne csodálkozzon, hogy a kedves kutyája a felgyülemlő belső frusztrációja miatt majd nekiáll módszeresen szétszedni a lakás/ház/udvar alkotóelemeit, felássa a kertet, vagy neadjisten' még rosszabb szokásokat vesz fel, hogy a gyengeelméjű gazdája a fejét vakargatva kijelentse, "valami baj van a kutyával, ideggyenge".

VEgye tudomásul kedves kérdező, hogy felelős azért a kutyáért és annak minden cselekedetéért! HA lebontja a kutya a lakást, az is a TE hibád lesz, nem az övé! Azzal, hogy hazavitted a kutyát, felelősséget vállaltál érte, és ha nem elégíted ki az igényeit, sajnálom hogy ezt kell mondjam, nem vagy jó gazdája. Nem is tudom, de neked hogy esne, ha egész nap be lennél zárva a szobádba és napi 2x15 percre, meg 1x30 percre jöhetnél ki onnét? Az egy dolog, hogy null mozgás nélkül elhíznál a francba - a kutya is el fog, nem túl jó prognózis a szívére nézve, pláne ilyen táppal, amit lovaknak kéne adni mert a gabonatartalma kb azok igényeinek felel meg, a kutya csak puffad tőle mint a lufi -, de nem őrülnél meg a 4 fal között?

A kutyának nem arra a fajta babusgatós, összebújós szeretetre van szüksége, mint az embereknek! HA jól akarod szeretni a kutyád, elsősorban tiszteled őt a saját fajtájában és elfogadod, hogy ő egy egész nap mozgó, a falkában vándorló, felfedező állat, akinek a lételeme a mozgás! Amennyiben ezt nem tudod tiszteletben tartani, nem való neked kutya, és hiába van kutyád, előre sajnálom őt, mert ha már normális kosztot nem kap nem érdekel, de legalább a mozgásigénye lenne kielégítve. DE nem lesz, mert egy beszűkült tudatú emberrel van dolgunk, aki a társát nem a társának nézi, hanem valamiféle alattvalójának. Tipikus felsőbbrendűségi érzésű, csőlátású ember, aki azt hiszi, az állatok és a természet azért veszik őt körül, hogy ő maga kinyerje belőlük az összes pozitívumot, amit nyújtani tudnak, de az, hogy energiát forgasson vissza beléjük, az neem, az már nem megy. Na ezért tartunk itt, ahol tartunk, ezért van globális felmelegedés, és ezért kergetünk fajokat a pusztulás szélére, és ezért pusztul ki alólunk a Föld.

2016. szept. 18. 09:29
 13/24 anonim ***** válasza:
81%

Márpedig egy Brit Premium Junior vagy Josera Kids szintet csak meg kéne ütni. Nagy tételben rendelve 500-700Ft/kg körül mozog az ára, tehát nem brutálisan drága, viszont a Pedigree-féle ipari hulladékkal ellentétben nem csak képen látott husit, tehát sokkal egészségesebb a kutyádnak.

Amúgy hogy a bánatba' lehet úgy kutyát venni, hogy 2 mondatot se olvasol róla? A labrador vadászkutya, amit arra fejlesztettek ki, hogy a gazdinak odavigye a lelőtt madarat. Mivel a zsákmányt sérülés nélkül kell célba juttatnia, a szája puha, a száját finoman használja (ellentétben pl. egy németjuhásszal, amit földicápának is szoktak becézni).

Ezért boldog-boldogtalan veszi a labradort, mondván, hogy milyen jó családi kutya, csak azt felejtik el, hogy a vadász múltja miatt nagyon nagy a mozgásigénye és, mint minden kutyát, nevelni kell ahhoz hogy normálisan viselkedjen.

--> Tehát a napi 2x15 perc + 1x30 perc röhejesen kevés egy labinak.

"Nem hiszem, hogy munka/suli/háztartás stb mellett mindenkinek annyi ideje lenne, hogy 2 órákat sétálgasson a kutyájával:DD"

Ezekből lesznek a vérlabik és a horrorgoldik: jobb esetben csak zizegnek és felássák a kertet, rosszabb esetben egész nap ugatják a semmit és nyakra mennek. (Épp elég ilyen van a környéken...)

2016. szept. 18. 09:37
 14/24 anonim ***** válasza:
94%

Amit tudni kell: a Labrador egy igen aktív, vadászkutya. Szükség van a napi 1,5-2 óra mozgásra és tanításra. Ez suli/munka/gyerek mellett is tartható...

Táp: A pedigree a legrosszabb amit adhatsz, ha olcsó, de jó tápot akarsz ezeket próbáld meg: Fit Active, Happy Dog Africa (ha nagy lesz)

Amíg kicsi: Josera, Brit

Játéknak: Kutyának való társast ajánlok. Ezzel tudtok ketten játszani

2016. szept. 18. 10:01
 15/24 anonim ***** válasza:
91%

Brit care:

[link]

Fit Active:

[link]

Happy Dog:

[link]

Josera:

[link]

És egy hónapig add neki ezt is: [link]

+ adj neki Calciumot (minden állatorvosn tudsz venni)

2016. szept. 18. 10:10
 16/24 anonim ***** válasza:
90%

Jatek:

[link]

2016. szept. 18. 10:12
 17/24 anonim ***** válasza:
94%

És ha valami történik a kutyával?

Babezia, dp stb.? Miből fizeted ki? Akkor nem lesz ilyen vicces...

Képzeld, én suli mellett dolgozom es abból a pénzből vettem meg a cuccokat + a kutya felét én fizettem ki!!

2016. szept. 18. 10:39
 18/24 A kérdező kommentje:

En is a zseb penzembol fizettem ki a kutyat 😂 mert csak igy kaphattam ...

De a többit szüleim fizetik es nem fognak szazezreket kolteni egy reohadt kutyakajara ...

Meg ilyen cuccokra

2016. szept. 18. 10:49
 19/24 anonim ***** válasza:
91%
Akkor a zsebpénzedből vegyél neki te
2016. szept. 18. 11:02
 20/24 anonim ***** válasza:
94%

Ez az itthon elterjedt kutyatartás. Szemét konzerv + fűszeres házi moslék (vagy csak az utóbbi), valamint minek a kutyának a séta, mikor ott a nagy kert? Csakhogy Kérdező, gyanítom még csak nem is fajtatiszta, törzskönyves labradorod van, hanem egy szaporított, 20 ezres, később esélyesen problémás és beteg fajtajellegű keveréked. (Ilyen gondolkodásmóddal erősen kétlem, hogy 80-120 ezer közti összeget áldoztál egy valódi, megbízható tenyészetből származó labradorra.) Ebben az esetben pedig még inkább figyelmet és energiát kéne fordítanod rá, hogy a kutyának ne legyenek problémái a jövőben, minőségi ellátással és kellő szocializációval.

Az állattartás felelősséggel jár. Ha nem futja normális tápra, még mindig utánanézhetsz a BARF (nyers hússal való) etetésnek. A Pedigree és hasonló szintű vackoknak nincs semmi hústartalma, pedig a kutya egy húsevő állat. Mégis mit csinálsz a kutyáddal, ha hirtelen közbejön egy nagyobb orvosi kiadás? Ja, tudom. Itt fogsz kérdezősködni, hogy mit csinálj vele, mert a kutyádat elütötték/fülgyulladása van/nem eszik, nem mozog 1 hete. A legkevesebb, amit megtehettél volna a kutyádért, hogy utánaolvasol a tartásnak - persze, még most sem késő -, és nem legyintesz rá és röhögsz azokon, akik tanácsot próbáltak adni neked. Sajnálom, hogy ilyen értékrendet tanultál otthon (az írásaidból gyanítom, gyerek vagy még).

Nem kötelező állatot tartani, ha nem tudod finanszírozni, és nem tudsz/nem vagy hajlandó időt és energiát ölni a kutyával való foglalkozásba.

De a kérdés (és a kommentjeid) direkt provokatív hangneméből ítélve még mindig azt gondolom, (de legalábbis remélem), hogy ez egy kamu/troll kérdés.

2016. szept. 18. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!