Kicsi, szobakutya fajtabeli tapasztalatok? Ár?
Néztem hirdeteseket es altalaban yorkit vagy haveneset arulnak. Mi alapjan valasszak fajtat? Olyan irjon akinek van/volt benti kistermetu kutyaja! Miert ezt, miert azt? Hallottam olyat is hogy megvettek az extra mini yorkinak eladott kutyat 50 e ért es nagy lett. Mennyiert vegyek a szobakutyat hogy pici legyen felnott koraban is? Nehogy atverjenek. Azert a 110 e meg kicsit soknak tartom. 70-90e?
Es melyik tajtát "éri meg" megvenni?
Először is, a hirdetéseket felejtsd el, az már önmagában átverés!
Másodszor. Mini és extra mini yorkie nem létezik, továbbra is a szaporítók összenyomorított kutyáit hívják így. A normál méretű yorike miért nem jó? Az nem elég kicsi?
Mini, extra mini nincs!
Nekem bishon bolognese-m van én egy oldalról néztem és semmi baja csak utána kel nézni .Ha érdekel a fajta irj privit.
OLX-ről, apródról NEM veszünk kutyát. Nem támogatjuk a mocskos szaporítókat! Ideggyenge, betegségekkel teli kutyákat árulnak fillérekért!
Először is: mini Yorki nincs. A Yorki eleve nagyon kicsi, vagy neked talán nem elég a standard méret? Ha nem akkor szerintem vegyél egeret inkább, mert a mini Yorkid egy hétig ha elél.
Ha kutyát szeretnél keress fel egy tenyésztőt, akitől 100 ezer fölött, egészséges, szűrt, oltásokkal, chippel ellátott kutyát fogsz kapni 8 héttel a születése után. 110 ezer egyáltalán nem sok egy kutyáért, sőt! Örülj, ha ennyiért találsz egy egészségeset, és természetesen nem a hirdetős oldalakról... :) Ha pedig, 50-60 ezerért akarsz kutyát vásárolni, számolj azzal, hogy komoly 100 ezreket hagyhatsz az állatorvosnál a kutya kialakult betegségei miatt. Fenttartása amúgy sem lesz olcsó mulatság. Jól gondold meg a kutyát, és felejtsd el az apróhirdetéseket!
Kedves előző válaszoló.Először biCHont CH-val írjuk.Másodszor az "egy oldalról" nekem nagyon gyanúsnak tűnik...
Kedves kérdező!80-90ezer forintért már lehet találni fajtatiszta, törzskönyves, szűrt szülőktől kölyköt.Nekem Bolognese-em van, és több ok miatt is választottam őt.Tetszett, hogy nem az a nagyon kicsi fajta (az enyém 4,5kg és nagyon stramm kiskutya) nem kell tekerni a szőrét, mint a yorkiknak és a máltaiknak, ha teljes szőrben van tartva, meg persze a belső tulajdonságai miatt.Igazából a bichonok között viselkedésre, temperamentumra nincs nagy különbség, csak kinézetre.Igazi ölebek, igénylik az ember társaságát, de erről rengeteg iromány van a neten.:) Ha esetleg ezen a fajtacsoporton belül szeretnél kiskutyát, akkor privátban tudok ajánlani kennelt.Hazai tenyésztők között "csak" máltai selyemkutyából, bolognese-ből és havanese-ből van igazán minőségi.
A yorki már nem annyira kifejezetten öleb, hiszen terrier vér van benne.Mini és extra mini semmilyen fajtából nem létezik.A jófogás, olx stb...oldalakat pedig messziről kerüld el.
Apróhirdetést tényleg felejtsd el,akkor már inkább menhely vagy ha fajtatisztát akarsz,akkor tenyésztő.
A Yorki ízig-vérig terrier a javából. Hatalmas mozgásigénnyel. A kicsi termetéhez képest rengeteg foglalkozást igényel.Persze a többi kutya is,de a Yorkit nehéz lefárasztani,ha nincs elég időd vele foglalkozni.Szerintem olvass utána a fajtáknak és az alapján dönts. Én csak a Yorkikról tudok nyilatkozni,mert nekem is az van.
jaj látom nagyon félreértettétek..na mindegy.
én SEM hirdetésekből akarok kutyát venni.úgy látszik rosszul fogalmaztam.
továbbá tudom hogy nem létezik extra mini yorki (kimondottan) de akár tetszik akár nem, léteznek az átlagnál kisebb/nagyobb yorkik is, akiket simán eladhatnak normál méretűnek. anya testvére is vett "ilyenpici-olyanpici" yorkit és nem egészen öleb lett belőle. ezt se tessék félreérteni, nagyon szeretjük, imádjuk de nem is lehet 2 percnél tovább cipelni kézben, és nem is "öleb" kategória.
szerintem nem nyitok vitát arról, hogy miért szeretnék pici kutyát, voltak már nagy/nagyobb kutyáim életem során és most szeretnék egy pindurit akit egy kézzel fel lehet kapni ha kell. (ez megint csak egy példa volt)
és köszönöm a válaszokat, nem kell felháborodni, azért kérdeztem ilyen számotokra baromságot mert nem értek hozzá.
halad a dolog, megkértem pár ismerős hogy kérdezzen körbe kenneleket.
de akkor is a fő kérdés hogy melyik fajtát ajánljátok?
most szóba jött az uszkár is de vegyesen hallok róluk nagyon jó és nagyon rossz dolgokat egyaránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!