Van olyan kicsi kutyafajta, ami nem agresszív?
Az az igazság szerintem, hogy a legtöbb kiskutya iszonyatosan el van kényeztetve és nincsenek helyesen tanítva, szocializálva, ráadásul a többségét nem lelkiismeretes tenyésztőtől veszik, hanem szaporítótól.
Persze minden kutyának megvan a maga habitusa, a kicsit talán védekezésképp egy kicsit vehemensebbek de megfelelő neveléssel szerintem ugyanolyan normális kutya lesz belőlük, mint nagyobb társaiból.
A kicsik közül én a törpe snaczit szeretem mert tényleg nem egy hisztis kutyuli hanem egy okos, belevaló, karakán kis eb, aki szerintem jól mutatna a boxi mellett. De inkább a boxert vinnén iskolába egy kis átnevelésre mert ha nem változik rakhattok mellé akármit lehet, hogy bántani fogja. Először nála kellene rendet rakni.
nincs agresszív kutya csak alkalmatlan gazdi
kutyának irányítás,és masszív szabályok kellenek
de ha az első kutyád lesz kicsit olvass utána miként is kell nevelni/gondoskodni róla
nem neveled megfelelően a kutya pokollá teszi az életed, te meg az övét
ne azért vegyél kutyát hogy a te kezedbe is legyen póráz ne csak a barátnődébe
Egyáltalán nincs agresszív fajta. Az agresszió egy viselkedés, ami neveléssel megelőzhető, illetve félreneveléssel kialakítható. A kisebb kutyáknál azért gyakoribb, mert ha egy 50 kilós felnőtt súlyú kölyökkutya harapdál, azt általában komolyan veszik, mint azt, amelyik legjobb napjain sem lesz több 5-10 kilónál. Tehát a kis termet nem az agresszivitást vonja magával, hanem a gazdák nevelési képességeit csökkenti.
Ha jól neveled a kutyádat, akármilyen kicsi is, nem lesz agresszív, ehhez viszont tudás kell, tehát nézz alaposan utána a kutyanevelésnek, falkavezérségnek, mielőtt úgy döntesz, hogy kutyát veszel magadhoz, bármekkora és bármilyen fajtájú is legyen.
Nah, ez a kérdés úgy hülyeség, ahogy van. Látszik tudatlan vagy, inkább tarts valami olyan állatot, amiről van némi fogalmad (pl tengerimalac), már bocsánat......
Nem kellenek a sztereotípiák! Az előttem szólók helyesen írták, nincs rossz kutya, csak rossz gazda.
Ha még nem volt kutyája akkor nem kell elvárni tőle,hogy szakértő legyen!Én se voltam az az első kutya előtt.
Igen a mopszban egy csepp agresszivitás sincs :) Talán velük pont az a baj,hogy minden kutyában és emberben megbíznak.Ha a boxer kicsit agresszív akkor valóban nem ártana egy kutyasuli ahol nektek is megtanítják,hogy legyetek falkavezérek :)Elösször rendez magadba,hogy jellembe milyen kutya érdekel illetve mennyi időd lenne a mozgatására,mennyire legyen kozmetikázható stb..Ha ezek megvannak akkor könnyebb kiválasztani a fajtát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!