Van olyan kicsi kutyafajta, ami nem agresszív?
Minden kutya más, mindegyik egy jellem. Az agresszivitás pedig viselkedés zavar, ami rossz nevelés, félelem, dominancia, belső szervi probléma stb. válthat ki, ami akármelyik fajta kutyánál jelentkezhet. /Még a mopsznál is/
Ezért írtam, hogy nem kellenek a sztereotípiák, és nem kellene lepontozni a másikat az őszintesége miatt, de am is lesz@rom, már megszoktam.
A kérdező pedig olvasson könyveket, érdeklődjön kenneleknél, állatorvosnál stb, mielőtt beleugrik egy kutya megvételébe, /ami kb 15 évre szól, nagytestű kutyáknál 8-10/, és ha ezt mindet megtette, akkor máris fogja tudni, milyen kutyát szeretne, és hogy milyen is egy kutya jelleme, hogyan kell nevelni.
Am sem úgy választunk kutyát, hogy a barátnődéhez passzolót, hanem HOZZÁD PASSZOLÓT!
-> Ajánlom a menhelyeket is, most pl van nálam 3 kistestű 3 hetes gyönyörűség (egy acélszürke kék szemekkel, egy fekete és egy ordas), akiket a kegyetlen emberek megfosztottak a mamájuktól, szerintem megérdemelnek ők is egy esélyt, hogy szerető helyre kerüljenek, és főleg, hogy fogalmad sincs, milyen fajta kutyát szeretnél, én ajánlom neked a menhelyet, persze csak egy tanács.
A boxerről meg csak annyit, hogy ilyen viselkedés-zavaros harci kutyához, amíg a gazdája meg nem nevelte, kézben nem tartja, én csak egy súlycsoportú kutyát engednék oda hozzá maximum (de am semmilyet), mert csak egy rossz pillanat, és volt-nincs kistestű kutyád. :DDD
Béke O.O
11-es:Az én mopszomban nincs akkor úgy mondom és eddig egy idegbajossal találkoztam csak.
Fontos,hogy honnan jött a kutya,meghatározóak az első hetek és fontos,hogy hova kerül,hogyan nevelik,hogyan élnek vele együtt.Fontos,hogy a kutya tudja a rangsort,ha nem tudja akkor káosz lesz az életünk..
A kiskutyák általában nehezebb esetek a nagyobbaknál, szerintem olvasgass egy kicsit, Cesar Millant, Jan Fennelt, hogy biztosan ne cseszd el. Minden kutya más, ha felnevelsz tizet tökéletesre, akkor is lehet, hogy a tizenegyedikbe beletörik a bicskád szaktudás nélkül.
A leonbergit meg n-nel írják...
a sok kis "panelkutya" nem a termete hanem a nevelés hiánya miatt olyan tökkelütött
gazdi csak azt látja hogy "jaj de cuki-muki eszem a szívét stb" azt meg elfeledi hogy a cuki mukinak nevelés kell
a kisgyerek is cukimuki mégsem engedem neki hogy tökön rúgjon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!