Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti rá bíznátok a kutyátokat...

Ti rá bíznátok a kutyátokat egy idegenre hogy sétáltassa?

Figyelt kérdés
Lehet hogy magyar iskolába fogok járni ehhez oda kell költöznöm valszeg' egyedül. És mivel nem merném itt hagyni a kutyám inkább magammal vinném (a családomat nem érdekli ha beteg...) szóval iskola és valószínűleg munka mellett nem lenne elég időm sétáltatni. A kutyám sajna nem egy öleb, hatalmas kutya ezért pl idős szomszédra nem bíznám mert ha a kutya csak véletlen is ránt egyet és elesik nagyon megütheti magát :( a kutya jól nevelt, parancsokra hallgat, vizsgás kutya, egy fiatalabb fiúra vagy lányra bíznám aki azért határozott és nem esik hasra egy rántástól. Sajna ide nem merek ilyen jellegű kérdést feltenni mert nem tudom milyen ember írna, nem szeretném hogy ellopják vagy valami. Sok kérdést olvastam hogy pl nagyon szeretne kutyust de nem engedik, szívesen sétáltatna, szerintem egy ilyen gyerek megbízható és örülne ha kutyázhat. Igazából ez csak egy ötlet, a kérdés fenntvan, mi a véleményetek az ötletemről?

2016. szept. 14. 14:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Állatorvosi? :DD oda készülök.
2016. szept. 14. 15:54
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Figyi, rögtön úgysem kapsz munkát. Addig használd ki az időd, keress olyan megbízható embert, akire rá lehet bízni a kutyádat! Vadidegenre én sem bíznám a kutyámat, de a sétapartnereink között van olyan, akivel megegyeznek a nevelési elveink, módszereink és nagyon jól ismeri a kutyámat így rá merném bízni.
2016. szept. 14. 17:05
 13/17 A kérdező kommentje:
hát van még kb. 2, de legalább 1 évem átgondolni és nézelődni/keresgélni :)
2016. szept. 14. 17:10
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak ismerősre merném bízni, olyanra, akiben maximálisan megbízom (akire mondjuk pénzt, autót, drága telefont stb. is rá mernél bízni).
2016. szept. 14. 19:32
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan kb hova mennél? Írhatsz privit, bár kicsi az esély h abba a városba menj ha pedig igen akkor beszélhetünk, meg bemutatkozok stb:D
2016. szept. 14. 20:04
 16/17 A kérdező kommentje:
Még ötletem sincs hova mennék. Azt sem tudom hol vannak ott egyetemek és nem is biztos hogy bejutnék. 2 év alatt még meggondolhatom magam csak mostanában ezen gondolkodtam.
2016. szept. 14. 20:59
 17/17 anonim ***** válasza:

a konkrét kérdésre válaszolva:

én nem bíznám rá senkire. a szüleim még nagy ritkán elvihetik sétálni őket, de más nem. ennek az az egyszerű oka, h sok bunkó kutyatulaj van,akik az agresszív dögjeiket mindenkihez odaengedik/egyszerűen csak kiszökik és szétdominálja az enyémet. na ha ott vagyok és "csak" bemászik egy másik kutya az enyém aurájába, azt még meg tudom neki mondani h menjen tovább és rá se nézzen a másikra. Viszont ha pl egy kerítés mögül rohan ki üvöltve egy dög és gondolkozás nélkül rávetné magát az enyémre, akkor én igenis eléállok és akár sebesülések árán is megvédem a saját kutyámat. Na ezt sok ember nem csinálná... és itt kezdődik számomra a probléma.

amúgy nekem is jövőre jön az egyetem és kb 1,5 óra bemenni bp-re innen, de én úgy terveztem h hétvégente pénteken jövök, hétfőn megyek és ha van rá lehetőség hétköznap is hazanézek. szerencsére nekünk itt a kert és már "öregszenek" a kutyák, szóval remélem h nem lesz probléma ez a pár nap kiesés.

de szerintem a legjobb ötlet, ha majd gyorsan összehaverkodsz valakivel, aki szívesen megfogja a saját kutyája mellett a tiéd pórázát is és leviszi sétálni. bár ha jó helyen fogsz lakni, simán megoldható h reggel jól lemozgatod, dél körül hazaugrasz és 2-3 percre kiviszed pisilni, utána mész dolgozni és este megint lemozgatod.

2016. szept. 14. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!