Ti rá bíznátok a kutyátokat egy idegenre hogy sétáltassa?
a konkrét kérdésre válaszolva:
én nem bíznám rá senkire. a szüleim még nagy ritkán elvihetik sétálni őket, de más nem. ennek az az egyszerű oka, h sok bunkó kutyatulaj van,akik az agresszív dögjeiket mindenkihez odaengedik/egyszerűen csak kiszökik és szétdominálja az enyémet. na ha ott vagyok és "csak" bemászik egy másik kutya az enyém aurájába, azt még meg tudom neki mondani h menjen tovább és rá se nézzen a másikra. Viszont ha pl egy kerítés mögül rohan ki üvöltve egy dög és gondolkozás nélkül rávetné magát az enyémre, akkor én igenis eléállok és akár sebesülések árán is megvédem a saját kutyámat. Na ezt sok ember nem csinálná... és itt kezdődik számomra a probléma.
amúgy nekem is jövőre jön az egyetem és kb 1,5 óra bemenni bp-re innen, de én úgy terveztem h hétvégente pénteken jövök, hétfőn megyek és ha van rá lehetőség hétköznap is hazanézek. szerencsére nekünk itt a kert és már "öregszenek" a kutyák, szóval remélem h nem lesz probléma ez a pár nap kiesés.
de szerintem a legjobb ötlet, ha majd gyorsan összehaverkodsz valakivel, aki szívesen megfogja a saját kutyája mellett a tiéd pórázát is és leviszi sétálni. bár ha jó helyen fogsz lakni, simán megoldható h reggel jól lemozgatod, dél körül hazaugrasz és 2-3 percre kiviszed pisilni, utána mész dolgozni és este megint lemozgatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!