Ti hogyan tudtátok rászoktatni a kutyátokat a pórázra?
ráraktuk és kész :)
persze pórázhúzós problémáink voltak egy ideig, de túlestünk rajta.
próbáld meg jutifalival felrakni és magaddal csalogatni a póráz megrántása nélkül, mintha ott se lenne.
A nyakörvet kötélhúzás közben gyorsan felkapcsoltam, azt észre sem vette, szerintem azóta se tudja, hogy rajta van:D
A pórázt pedig ezután elővettem, leültem a kutya mellé, és hagytam, hogy megszaglássza. Mikor rákapcsoltam volna a nyakörvre, hátraugrott, először szokatlan volt neki.
Nagyon fontos, hogy ne erőszakkal kapd el, és rakd rá a pórázt, mert azzal félni fog tőle, és nem jó élmény lesz számára. Én kajával raktam rá. Miközben leguggoltam, voltak nálam finom falatok, és mindig egyre közelebb a pórázhoz adtam neki oda, megsimogattam vele a testét-nyakát, majd a végén nyugodtan ült előttem és megengedte, hogy felrakjam, tudta, hogy semmit nem csinálok vele.
Az udvarban nekem mindig rágcsálta, hordozta magával, nem akart benne menni, de ahogy kiléptünk a kapun, elfelejtette, hogy rajta van, és nekiindult, szóval ezt is megpróbálhatod, hogy rögtön kiviszed, úgy kevésbé
fogja érdekelni, hogy rajta van. Sok sikert:)
Rátettem a pórázt és vittem. Ezt pár évig tesztelem menhelyen, tökéletesen működő technika :D Annyi a titok, hogy nem kell túlkombinálni, meg nem kell megkérdezni a kutyát, hogy mit akar. Megyünk sétálni, mert kell, és kész; majd megszokja, aztán észreveszi, hogy az jó, és hopp, megszerette.
Persze nyilván lehet ezt kifinomultabban is csinálni egy jó szakember irányításával, aki látja a kutyát és hozzá tudja igazítani a konkrét technikát, de a fenti módszerrel nagyot nem lehet tévedni, a célnak megfelel, a kutya sétálni fog, és meg fogja szeretni, hacsak nem csinálsz neki traumát belőle :) Lazán, természetesen, de határozottan vidd el sétálni, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!