Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogyan tudtátok rászoktatni...

Ti hogyan tudtátok rászoktatni a kutyátokat a pórázra?

Figyelt kérdés
A kutyám lassan 1 éves lesz, de még mindig nem tűri a pórázt. Próbálom rászoktatni, de a póráznak csak a nyakörv részét engedi felrakni. Valamiért fél attól, hogy ki akarjuk kötni... Tudnátok segíteni?

2016. júl. 24. 15:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Tehát volt olyan időszak, amikor ki volt kötve?
2016. júl. 24. 15:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyszerűen tedd rá, had húzza maga után egy darabig. Közben csinálj úgy, mintha mi sem történne. Előbb-utóbb megszokja, hogy van egy madzag a nyakánál. Aztán markolj meg egy havert és magadat, a haver fincsi falatokkal csalogassa, te meg a póráz végén szépen vezesd. A lényeg, hogy jó élménye legyen a pórázzal kapcsolatban.
2016. júl. 24. 16:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Mikor kezdet el rá szoktatani? Enyém 2és fél hónapos, de már kezdjük szoktatni, mert nem kevés idő.. nem visszük nagy sétára, csak az udvarba járogatunk.. próbáld azt (ha nem tud elakadni) hogy rácsatolod a nyakörvre a pórázt, és hagyod picit had szaladgáljon úgy.
2016. júl. 24. 16:12
 4/7 anonim ***** válasza:

ráraktuk és kész :)

persze pórázhúzós problémáink voltak egy ideig, de túlestünk rajta.

próbáld meg jutifalival felrakni és magaddal csalogatni a póráz megrántása nélkül, mintha ott se lenne.

2016. júl. 24. 18:50
 5/7 anonim ***** válasza:

A nyakörvet kötélhúzás közben gyorsan felkapcsoltam, azt észre sem vette, szerintem azóta se tudja, hogy rajta van:D

A pórázt pedig ezután elővettem, leültem a kutya mellé, és hagytam, hogy megszaglássza. Mikor rákapcsoltam volna a nyakörvre, hátraugrott, először szokatlan volt neki.

Nagyon fontos, hogy ne erőszakkal kapd el, és rakd rá a pórázt, mert azzal félni fog tőle, és nem jó élmény lesz számára. Én kajával raktam rá. Miközben leguggoltam, voltak nálam finom falatok, és mindig egyre közelebb a pórázhoz adtam neki oda, megsimogattam vele a testét-nyakát, majd a végén nyugodtan ült előttem és megengedte, hogy felrakjam, tudta, hogy semmit nem csinálok vele.

Az udvarban nekem mindig rágcsálta, hordozta magával, nem akart benne menni, de ahogy kiléptünk a kapun, elfelejtette, hogy rajta van, és nekiindult, szóval ezt is megpróbálhatod, hogy rögtön kiviszed, úgy kevésbé

fogja érdekelni, hogy rajta van. Sok sikert:)

2016. júl. 24. 20:02
 6/7 anonim ***** válasza:
47%

Rátettem a pórázt és vittem. Ezt pár évig tesztelem menhelyen, tökéletesen működő technika :D Annyi a titok, hogy nem kell túlkombinálni, meg nem kell megkérdezni a kutyát, hogy mit akar. Megyünk sétálni, mert kell, és kész; majd megszokja, aztán észreveszi, hogy az jó, és hopp, megszerette.

Persze nyilván lehet ezt kifinomultabban is csinálni egy jó szakember irányításával, aki látja a kutyát és hozzá tudja igazítani a konkrét technikát, de a fenti módszerrel nagyot nem lehet tévedni, a célnak megfelel, a kutya sétálni fog, és meg fogja szeretni, hacsak nem csinálsz neki traumát belőle :) Lazán, természetesen, de határozottan vidd el sétálni, és kész.

2016. júl. 25. 13:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Akuminak igaza van. Ilyen problémái azoknak vannak, akik kívánságműsort csinálnak belőle. A 3 hónapos kutyám 10 perc alatt szokta meg a pórázt. Ráraktam és elindultunk, ennyi.
2016. júl. 29. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!