Feljelenthetem a gondatlan kutyatulajdonost?
Vasárnap kutyasétáltatás közben a szabadon levő pinscheremet "megtámadta" ( utánarohant és elkapta és elég csúnyán megharapta) egy szintén szabadon és szájkosár nélkül levő harci kutya keverék. Mindennek az eredménye az lett a lelki sérüléseket leszámítva, hogy a sebei begyulladtak folyt belőle a genny és állatorvoshoz kellett vinnem, ahol altatás során lehetett kitisztítani a sebet. Mondhatni egy kisebb műtétet kellett rajta végre hajtani, ami x Ft-ba került. A kérdésem az volna, hogy sikerült kinyomoznom a kutya gazdáját, megpróbálom megkeresni és kifizettetni vele ezt a bizonyos összeget, azonban ha ezt megtagadná, nem tudom hogy itthon ha feljelentem, akkor azt hogy tehetem meg illetve mennyire veszik komolyan és mik a következményei ennek a kutyatulajdonosra nézve.
Remélem, hogy tudtok nekem segíteni!
U.I: Fájdalomdíj kérhető
Előre is köszönöm a válaszokat!
De azt értsd meg , h nem azért kell pórázon menni vele mert rossz kutya , hanem h az ilyen dolgokat megelőzd !!! És ha szabadon akarod engedni akkor tessék elvinni a kutyát egy kutyafuttatóba. Ahol én lako a kutyasuli 4km-re van tőlünk , én sem vagyok lusta hogy elsétáljakodáig , a kutya meg élvezi.
Te vagy a felelős kutyádért és erre is számítanod kell ha sétáltatod , ezért nem szabad szabadon engedni akármilyen engedelmes is.Remélemtanulsz az esetből és következőleg pórázon sétáltatod a kutyt , h ne történhessen ilyesmi!
Öhm,nem bírom megállni, hogy ne tegyem szóvá, hogy nem ez volt a kérdésem, és ez sok emberre vonatkozik.
Biztosan nem fogalmaztam eléggé érthetően.
Kedves Válaszolók!
Ha egy nagyobb agresszív kutya támad akkor az én kis testű pórázon lévő kutyámnak semmi esélye nincs, még ha van időm és esélyem felkapni akkor sem. (max: akkor engem is megharap a másik kutya). Ha viszont szabadon van esetleg el tud futni vagy bújni... (az sem jobb, de legalább lehetősége van túlélni)
És marhára nem tenne boldoggá ha én szabályszerűen pórázon viszem a kutyust a másik nagy testű ebállat meg szabadon odajön és a szememláttára széttépi a kutyámat. :-(
Nem vigasz az esetleg életveszélyesen (netán halálosan) sérült kutyának és gazdájának, hogy a másik gazdi szabálytalanságot követett el...
Bocs , de ha szabadon van a kutyád és te vagy a falkavezér , akkor mögéd fog bújni mivel a te feladatod h megvédd , nem fog elszaladni.Am a kuyák többsége nem támad emberre attól h a másik kutyának nekimegy (tapasztalatból mondom) kergettem már el rotit is , mikor a NJ-omnak akart menni...A te feladatod megvédeni a kutyát , mert te vagy a falkavezér !
Ja és hogy válaszoljak a kérdésedre , hiába jelentenéd fel ugyanolyan részed van a balesetben , mert nem úgy sétáltattad a kutyát ahogyan elő van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!