Etettem a kutyámat, előtte leültettem (volna, ) de rám se bagózott?
Semmit.
Legközelebb hagyd szerencsétlen állatot nyugodtan enni.
Nem egészen értelek. a kutyád tudja az ültetést, tehát leül parancsra? Ha igen, akkor normál esetben ez nem kéne gond legyen: vezényszó - ülés - jutalom, ami jelen esetben a kajája. Azonnal ülés után, kicsit később csak némi idő után, engedélyre.
Ha a kutya figyelmét eltereli valami más inger és nem csinálja meg a feladatot, ott hagy, akkor nincs jutalom, azaz nem kap kaját. Ennyi.
Ha a kutya nem tanulta még meg, mi az az ül, akkor meg tanítsd meg neki először.
Persze, hogy tudja. Másfél évig jártunk kutyasuliba, engedelmességire és őrző-védőzni. Épp azért írtam ki a kérdést, mert most nem ült le, holott máskor mindig így kap kaját, hogy előtte "tornázunk", ül, fekszik, kerül hozzám stb, szóval az alapdolgokat megcsináljuk, majd engedély után ehet. Minden reggel és este csináljuk, mert egyébként már ritkán kap jutifalatot, szóbeli dicséret van.
De most, azaz tegnap nem ült le, nem tudtam mire vélni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!