Az ugye nem az én hibám, ha a kutyámat más kutyák ugatják?
dehogy is a te hibád.
a több kutya gazdájának a hibája. gondolom ki vannak csapva a kertbe és nagyon régen nem voltak sétálni. nem csoda,hogy minden új inger hatására így viselkednek.
te csinálod jól,hogy sétáltatod. ha rád szólnak,akkor mondd meg nekik,hogyha lemozgatnák a kutyájukat és lenne velük foglalkozva,akkor nem ugatna állandóan..
Persze, hogy nem a te hibád. Én is sokszor csodálkozom azon, hogy a kistermetű kutyák gyakran ugatnak a keverék kutyámra, aki úgy tesz, mintha nem látta volna meg őket és sétál tovább. Volt, hogy elvittem a dokihoz a kutyámat, bent a váróban 3 nagytermetű és egy kistermetű várakozott a gazdájukkal együtt. A kicsi ok nélkül kezdett ugatni a kutyámra, erre rögtön elnézést kértem és ki akartam menni, hogy ne zavarja az orvosok munkáját. De a gazdi mondta, hogy nem az enyém, hanem az övé kezdte az ugatást. Erre mondtam, hogy a kutyám furcsa hatással van a kicsikre, mert MINDIG ők kezdik az ugatást, a nagyok meg csöndesek -ahogy ő is látta. Erre azt mondta kedvesen, inkább ő megy ki, majd szóljak, ha őt keresik. Amikor kimentek, a kutyám csodálkozva nézett rám, mintha azt kérdezné, mi a fene baja van a kicsinek.
Tényleg nagyon furcsa, hogy mindig a kicsik ugatnak a kutyámra, ő meg nem foglalkozik velük. Néha olyan érzésem van, hogy telepatikus úton kekeckedik velük, ezért ugatnak rá.
Utolsó, érdekes, amit írsz, nekem berni pásztorom van, és nálunk is hasonló van, hogy a kis kutyák ugatják, ő meg emberszámba se veszi őket. :) Legalábbis így a kerítés mögött nem, ha szabadon vannak, akkor már barátkozik.
Igazából azért nem merek így beszólni, mert amikor az én kutyám otthon van, ő is megugat más kutyákat az utcában, illetve nálunk lovarda is van, és a lovakat is megugatja, pedig szoktam sétáltatni, és ennek ellenére is.
Nem a te hibád, te csak arra sétálsz, a kutyád nem hergeli a többieket, csak éppen ott van. Velem is ez a helyzet, mondjuk én két kutyával sétálok hasonló helyen. Mondjuk én már kaptam pár kedveset, pl. hogy "minden nap erre sétálnak?", de a legjobb a "van nekik is biztos kertjük, tartsa őket ott!" volt. Utóbbi hölgyet felvilágosítottam, hogy 1) az utca mindenkié, 2) ma már normális kutyatartó sétáltat, nem csak kics...szi a kutyát a kertbe, hogy ott elvan 3) (ez konkrétan télen volt és már elmúlt reggel 8) már a csendrendelet sincs érvényben, és én nem tehetek arról, ha az Ő kutyái üvöltenek, míg az enyémek békésen mennek és szaglászgatnak a kerítésétől 3-4 méterre.
A te felelősséged az, hogy ne hagyd a kutyádat a kerítésen túli kutyákkal hepciáskodni, őket hergelni, és ahol nagyon üvöltenek, ott azért ne táborozz le 10 percig teszem azt. Repülni nem tudtok, úgyhogy ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!