Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ugye nem az én hibám, ha a...

Az ugye nem az én hibám, ha a kutyámat más kutyák ugatják?

Figyelt kérdés
Olyan településen lakom, ahol majdnem minden kertben tartanak kutyát vagy más állatot. Amikor sétáltatom a kutyámat, a kertekben lévő kutyák ugatnak a kutyámra. Az én kutyám nem ugat rájuk, csak elmegyünk ott. Van egy-két olyan kutya, amelyikhez engedem, hogy odamenjen, de ez nagyon ritka (pl. szomszéd kutyája vagy egy bizonyos kutya), alapvetően nem megyünk közel. Mivel meleg van, kora reggel sétálunk, vagy este, és az ott lakók gondolom, nem örülnek, hogy az egész utca zeng, de hiába megyek másfelé, mindenhol vannak kutyák. Mehetünk a közeli rétre is, de ugye oda is valahogy el kell jutni meg vissza.
2016. szept. 2. 21:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem a te hibán. Sétáltass nyugodtan, csak vigyázz nehogy megmérgezzék a kutyád.. :/
2016. szept. 2. 21:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát köszi. :)
2016. szept. 2. 21:32
 3/7 anonim ***** válasza:

dehogy is a te hibád.

a több kutya gazdájának a hibája. gondolom ki vannak csapva a kertbe és nagyon régen nem voltak sétálni. nem csoda,hogy minden új inger hatására így viselkednek.

te csinálod jól,hogy sétáltatod. ha rád szólnak,akkor mondd meg nekik,hogyha lemozgatnák a kutyájukat és lenne velük foglalkozva,akkor nem ugatna állandóan..

2016. szept. 3. 07:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Persze, hogy nem a te hibád. Én is sokszor csodálkozom azon, hogy a kistermetű kutyák gyakran ugatnak a keverék kutyámra, aki úgy tesz, mintha nem látta volna meg őket és sétál tovább. Volt, hogy elvittem a dokihoz a kutyámat, bent a váróban 3 nagytermetű és egy kistermetű várakozott a gazdájukkal együtt. A kicsi ok nélkül kezdett ugatni a kutyámra, erre rögtön elnézést kértem és ki akartam menni, hogy ne zavarja az orvosok munkáját. De a gazdi mondta, hogy nem az enyém, hanem az övé kezdte az ugatást. Erre mondtam, hogy a kutyám furcsa hatással van a kicsikre, mert MINDIG ők kezdik az ugatást, a nagyok meg csöndesek -ahogy ő is látta. Erre azt mondta kedvesen, inkább ő megy ki, majd szóljak, ha őt keresik. Amikor kimentek, a kutyám csodálkozva nézett rám, mintha azt kérdezné, mi a fene baja van a kicsinek.

Tényleg nagyon furcsa, hogy mindig a kicsik ugatnak a kutyámra, ő meg nem foglalkozik velük. Néha olyan érzésem van, hogy telepatikus úton kekeckedik velük, ezért ugatnak rá.

2016. szept. 3. 08:19
 5/7 A kérdező kommentje:

Utolsó, érdekes, amit írsz, nekem berni pásztorom van, és nálunk is hasonló van, hogy a kis kutyák ugatják, ő meg emberszámba se veszi őket. :) Legalábbis így a kerítés mögött nem, ha szabadon vannak, akkor már barátkozik.

Igazából azért nem merek így beszólni, mert amikor az én kutyám otthon van, ő is megugat más kutyákat az utcában, illetve nálunk lovarda is van, és a lovakat is megugatja, pedig szoktam sétáltatni, és ennek ellenére is.

2016. szept. 3. 12:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem a te hibád, te csak arra sétálsz, a kutyád nem hergeli a többieket, csak éppen ott van. Velem is ez a helyzet, mondjuk én két kutyával sétálok hasonló helyen. Mondjuk én már kaptam pár kedveset, pl. hogy "minden nap erre sétálnak?", de a legjobb a "van nekik is biztos kertjük, tartsa őket ott!" volt. Utóbbi hölgyet felvilágosítottam, hogy 1) az utca mindenkié, 2) ma már normális kutyatartó sétáltat, nem csak kics...szi a kutyát a kertbe, hogy ott elvan 3) (ez konkrétan télen volt és már elmúlt reggel 8) már a csendrendelet sincs érvényben, és én nem tehetek arról, ha az Ő kutyái üvöltenek, míg az enyémek békésen mennek és szaglászgatnak a kerítésétől 3-4 méterre.

A te felelősséged az, hogy ne hagyd a kutyádat a kerítésen túli kutyákkal hepciáskodni, őket hergelni, és ahol nagyon üvöltenek, ott azért ne táborozz le 10 percig teszem azt. Repülni nem tudtok, úgyhogy ennyi.

2016. szept. 3. 15:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Oké, köszi neked is.
2016. szept. 3. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!