Jól nevelem a kutyámat?
Van egy 7 hónapos labrador jellegű kanom,akinek van esze,nagyon okos kutyus,viszont eléggé makacs.És van,hogy-egyet-kettőt ráütök,de nem erőből,csak megsuhintom,ha rosszul viselkedik.Nem fáj neki,van,hogy csak az orrára koppintok egyet van,hogy a fenekét megütöm egy picit,és akkor lenyugszik,viszont amikor mások előtt is rosszul viselkedik,én ugyan így lépek fel,és akkor a jelenlévők,mind csak néznek..Vagy van,hogy a nevén erősen rákiabálok.
Ez nem baj gondolom.Szerintetek? Már,hogy nem tudom megtanítani,azt akarom tudatni vele,hogy én vagyok a falkavezér,én vagyok a domináns és ezt szép szavakkal nem lehet,mert akkor nagyon elkanosodik,már így is ha rászólok egyszer kétszer rám vicsorít,és ezeket a felkeléseket akarom leütni..
Vélemények?
Vicsorog rád a saját kutyád, és tényleg azthiszed, hogy jól neveled? Nem szabad bántani, azzal nem azt éred el, hogy tiszteljen, csak azt, hogy féljen tőled.
Ne bántsd, ha valami rosszat csinál, hanem inkább jutalmazd, ha valami jót.
Nem,nem ,félreértitek.
A kutyusom nagyon kiegyensúlyozott,vidám,és okos kutya! :)
Soha nem harapott morgott,csak pl. lefekszem a napozóágyba elalszom ő pedig rám ugrik és elkezdi nyalogatni a fejem és akkor kapott egy kis nyaklevest felálltam és rákiabáltam és pedig felhúzta az ínyjét és odébb ment.Illetve,nem nagy ütésekre gondolok,nem ütéssel nevelem..Csak van,hogy ha nagyon rosszul viselkedik,1-2 tasli elszalad.De sok trükköt is tud...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!