Hogyan szoktassam le a kutyámat ezekről?
Mert kennelben él!
Fogd magad és vidd el sétálni, jársz vele, tanítsd
Nincs megnevelve, nincsenek levezetve az energiái.
A séták hogy néznek ki? Póráz nélkül, szabadon futhat? Játszhat más kutyákkal? Ezek fárasztják le a legjobban.
Amiket a kutya csinál, az számotokra bosszantó, neki játék, szórakozás, unaloműzés.
A kutyasuli mindenképpen javasolt, egy csomó hasznos dolgot fogsz megtanulni.
Minden nap foglalkozz vele 1-2 órát. Tanítsd. Tanítsd meg apportírozni, arra, hogy keressen meg, ha elbújsz, és még pár jó/hasznos dologra. Nekem a kutyám ugyanígy volt, és megtanítottam azokra a dolgokra amiket felsoroltam. A bújócskát nagyon szeretjük, és amikor megtalál mindig jutalom falattal jutalmazom. Nagyon jól elszórakozunk ezekkel, és már nem csinálja ezeket a rossz dolgokat.
De ha akkor sem hagyja abba a szokásait, akkor csináld azt hogy ha meglátod hogy valami rosszat csinál, pl. elcsen egy ruhát, bemegy a veteményesbe, határozottan mondd neki, hogy Fúj! és zárd be egy kicsit a kenelbe és hagyd egyedül, kb. 5 perc múlva újra kiengedheted. Ha többször megismétled ezt vele amikor rosszat csinál, abba fogja hagyni. Nem fog megsértődni rád, nyugi, a kutyák türelmes, és kedves állatok. Szeretnek tanulni. ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!