Német juhász vagy kuvasz? Melyik a job, szebb kutya minden téren.
Melyik szebb, ez teljesen szubjektív, ami nekem szép az a következő embernek nem az, ami neki szép az lehet,h ogy nekem nem az.
Jobb. Mit értesz jobb alatt ? Mindkettő értelmes kutyafajta.
A szépség az szubjektív. Miben jobb?
Mindkét fajtával van tapasztalatom. Jelenleg egy hosszúszőrű fekete nj kanom van és egy kau. Eddig csak kuvaszaim voltak kivéve az előző bicolor nj kanom. Én nj csak az azt szeretem amelyiknek egyenes a háta és csak a feketét és a bicolort. Annyira nagyon nem lehet összehasonlítani a két fajtát.
De miben alapján hogy jobb az egyik a másiknál?
Az attól függ, milyen szempontból. Más-más a jellemük, a felhasználásuk.
Mi a célod a kutyával?
Szerintem a németjuhász :)
Ha nagyon a külsőségekre és az aktivitásra hajtasz, akkor esetleg malinois?
#3-as vagyok. 4 kuvaszom/kuvaszunk(Basa,Báró,Bella,Baba) volt és mindig párban. Én is és a feleségem is kuvaszokkal nőttünk fel. Nem azért lett nj mert kiszerettünk a kuvaszból hanem mert túl sok szeretett kuvaszunk pusztult el. Ez lehet hogy hülyén hangzik de így van de az biztos hogy még lesz. Nekünk a kuvaszaink az ül fekszik stb csinálták egyből. Fiatal és öreg korukban a gyere ide volt problémás de fiatal korukban orvosoltam. Idős korukban már sajnos más miatt volt probléma a gyere ide és nagy zabás volt az összes bestia. Életemben egyszer harapott meg kutya. Akkor 9 éves voltam és volt egy új kuvasz kan kölykünk,Buckó. 3 hónapos volt és nem láttam hogy van nála csont és meg akartam simogatni és ekkor megharapott. Édesapám persze ezután jól megnevelte a kutyát mint mindig . Buckó az átlagnál jóval nagyobb kan volt. Utána már nem volt gond köztünk mert én is nagyobb lettem aztán határozottabb lettem. Ezzel nem azt akarom mondani hogy felfalja a gyerekeket mert ez hülyeség. Még járni nem tudtam már másztam a kutyákra és semmi bajom nem lett.
Az nj valóban más mint a kuvasz. Kaukázusink jókat mókázik vele csak ugye nagy dög a drágám és letiporja a 1,5 éves nj-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!