Németjuhász kutyámmal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Hogyan tudnám nevelni (NAGYON játékos, részletek lent)?
A nevelés sokmindentől függ...
- a Jó környezet és hogy halkan csináljátok műveleteket egyik nagyon fontos tényező...
- Semi állat vagy ilyesmi ne zavarja
-Mindig figyeljen rág
- és így kezdj neki a tanításnak ...
1. Jöjjön oda hozzád (ez ngyon fontos...)
2 ül ..
és a többi
de amúgy a google a barátod..
Ezt az oldalt tudom ajanlani, elejetol a vegeig.
www.klikker.hu
Egyebkent meg, ha mindig a jatekat hozza, szeret jatszani, akkor ezt felhasznalhatod a neveleshez ugy, hogy a jatekot hasznalod motivacionak. Peldaul ha arra tanitod, hogy "fekszik", es epp lefekudt, mikor mondtad, akkor nem jutalomfalatot adsz neki, hanem jutalombol megkaphatja a kedvenc jatekat. Nem minden kutya kajaval motivalhato, nagyon sokuk a jatekot tobbre ertekelik.
Az oldalon, amit belinkeltem, reszletesen le van irva, hogyan kommunikaljunk a kutyankkal, hogyan tanitsuk. Az a legfantasztikusabb benne, hogy ha megerted a lenyeget, akkor nem csak a reszletesen leirt peldakat tudod megtanulni es megtanitani, hanem a sajat fantaziadat hasznalhatod.
Arra viszont figyelj, hogy ha nem erted meg a lenyeget, akkor tobb kart okozhatsz vele, mint hasznot. Szerencsere az oldal kituno, szerintem!
Ha ennyire játékos, akkor a legjobb motivátor a játék. Tartod a kezedben a labdát, vagy amit szeret, és ülteted, fekteted, stb., és ha jól csinálja, akkor megkapja a játékot.
Trükkökre 101 Kuty trükk c. könyv, vagy itt is van néhány ötlet: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!