Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kiskutyam megfilladt, hogy...

A kiskutyam megfilladt, hogy lejet ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés
A kutyus 10 hetes volt. Csak ket hete volt nalunk de nagyon megszerettuk. Ma valamit felrenyelt. En dolgoztam a ferjem rohant vele a dokihoz de nem tudtak segiteni. Itt sirok mar 3 oraja. Mit lehet tenni? Eltemettuk kapott keresztet viragot gyertyat. De egyszeruen nem tudok megnyugodni. Mit lehet tenni hogy jobb legyen?

2016. júl. 15. 15:21
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
50%

Hát ez elég homályos... Azt írod "egyszer csak a férjem elmondása szerint összeesett", most akkor ennek semmi előzménye nem volt vagy a kutya elkezdett enni vagy rágni valamit és a férjed hagyta? Semmi köhögés, öklendezés? Aztán azt se tudjátok, hogy a kutya mitől fulladt meg ha egyáltalán fulladás miatt pusztult el? Biztosan valami "természetes cucc" okozta a halálát? Nem bántásból, csak kicsit furcsa...

Gyászoljátok meg a kutyust, aztán majd idővel jobb lesz. De vannak esetek, amiket teljesen sose hever ki az ember. Velünk is fordult már ilyen elő a családban, figyelmetlenség miatt. Már 8 év eltelt azóta, de az illetőnek a mai napig eszébe jut a dolog.

2016. júl. 15. 19:56
 32/51 A kérdező kommentje:
Nem ragott semmit csak ugralt. Azert nyulvan valamit bevett a szajaba. Nem tudjuk mi volt de leirtam miert. A ferjemet lefoglalta a letsegbeeses. En meg nem voltam ott. A doki kiszedte a barna valamit torkabol. Ennel tobbet nem tudok mondani. Akkor se ha furcsaljatok. Sokk hatasara nem mindenkibol az oknyomozo jon elo a ferjembol sem.
2016. júl. 15. 19:59
 33/51 anonim ***** válasza:
De nem azt mondom, ami a baleset után volt, hanem ami előtte. A férjed csak látta, hogy felevett valamit a kutya, nem? Akkor még nem volt bepánikolva, tehát csak érzékelte, hogy mi történt. Köhögés meg öklendezés nélküli (akárcsak az embernél) összeesés nekem nem tűnik egyértelműen fulladásnak. Nem akarom besározni a párodat, de nem lehet hogy a baleset nem is volt baleset? Azért ha én is megkérdezném az állatorvosomat hogy mi van a kutyával, akkor ő is tájékoztatna, hogy "sajnos emiatt meg amiatt elpusztult meg valószínűleg ez meg az történt".
2016. júl. 15. 20:17
 34/51 A kérdező kommentje:
Nem latta hogy felvett valamit. Amikor isszeesett mar kohogott azert rudta hogy fulladt. Most elkezdhetem hobaztatbi de van ertelme? Felvett valamit. Ezek nagyon gyorsan megtortennek tudom mert az elozo kutyam volt hogy seta jozbe felkapott egy taknyos zsepit es en is csak 2-3 lepes utan vettem eszre. Lehet hogy epp a sajat labat nezte mikor felvett valamit vagy a cicat az udvaron vagy az orajat vagy a... mindegy. Nem latta h felkapott valamit. Volt valami a szajaban amivel ugrabugralt es a torkara szaladt. En a diohej darabra tippelek mert a doki azt mondta felsertette a nyelocsovet is. A diohej pedig ha torott eles. Viszont a dio meg zold bundaban van meg szoval nem tudom. Es akarmennyire szeretnem nem tudom megvaltoztatni.
2016. júl. 15. 20:24
 35/51 anonim ***** válasza:
Most nem azért, de ha a nyelőcsöve sérült meg akkor hogy fulladt meg? A nyelőcső a gyomorba megy, attól nem fulladsz meg. Ha félrenyelsz valamit a légcsövedbe majd a tüdődbe megy.
2016. júl. 15. 20:58
 36/51 anonim ***** válasza:
46%

"9" kommentelo vagyok.

Nekem ez az egesz sztori torz es megdobbento. Eloszor is nem erdekel miben/hogyan halt meg a kiskutya? Mar ezzel is segithettel volna magadon es a sajat felelosegedet is megismerhetted volna a tortenetben.

A masik, miutan meghal a kiskutyad idejossz a GYK-ra lelkisegelyert? Mikor nekem meghalt a kisallatom anno(oregseg), 2 hetig bogtem mint egy tini, pont marhara nem erdekelt, mivan a GYK-n (vagy mashol). Maga ala temetett a gyasz, nem pedig azzal mulattam az idot, hogy a GYK-n valaszolgassak es kerdezgessek. Ertem en, hogy 2 hete volt nalatok es erzelmileg nem kotodtel ugy hozza mint ha mondjuk 10 eve lenne nalad, de egy kiskutya halala meg ha nem is ismertem nagyon el tud komoritani es nagyon szomoruva tesz.

Szerintem teged nem is erdekel(t) a kutya, csak a sajat lelki sebeidet jottel ide nyalogattatni. Persze tudom en most szemet vagyok, de azert erdemes elgondolkodni valoban ez e a normalis reakcio akkor, ha egy altalad szeretett teremtmeny eltavozik az elok sorabol.

Elnezesed kerem ha en ehhez nem asszisztalok, es probalom objekitven nezni a dolgot.

2016. júl. 15. 21:01
 37/51 A kérdező kommentje:

Ezt a nyelocsoves dolgot nem tudom en sem...

9es te tenyleg bekaphatod mar. En is bogok egesz nap most is... azert mert igyekszem elzerelni a figyelmet. En kibeszelem magambol. A barataimmal is beszeltem a szuleimmel is. Ne haragudj hogy itt csak te vagy normalis. Mi az hogy nem erdekel hogy halt meg? Tudom. Megfulladt. Megmondta a doki. Azt is h megserult a nyelocsove is. Hat bocsanat hogy nem vagyok orvos hogy mi honnan hova szorult aztan mi hogyan mikor dagadt meg es miert nem kapott levegot... az viszont teny hogy nem erdekel hogy miben fulladt meg. Szamit? Valamiben ami elofordul a kertben sokszam. Szamit mi v

olt konkretan? Nem. Ahhoz nincs jogod hogy azt mond nem erdekel a kutya. Mert ez nem igaz es magam alatt vagyok es bogok. Azert tettem fel a kerdest gogy megtudjam ki hogyan jutott tul a dolgon mennyi ido alatt nem azert hogy gyokerekkel vitatkozzam.

Nem tudom pontosan mi tortent mert nem voltam ott. A ferjem se tudja mert gyorsan tortent. A doki se tudja mert nem volt ott. Annyit tud hogy megfulladt es szerintem nagyon nem is erdekli mivel neki ez a szakmaja nem az o kutyaja... es nem is a mi orvosunkhoz vittek hanem a legkozelebbihez.

Ugyhogy jo lenne ha leszallnal a magas lorol. Mindenki maskepp gyaszol. En nem magban bogok hanem beszelek rola. De nyilvan te vagy az ezalon. Ebben is.

2016. júl. 15. 21:11
 38/51 anonim ***** válasza:
40%

79%-os : Mindenki számára megdöbbentő a sztori. Az pedig, hogy te 2 héten át bőgtél, nem normális dolog, legalábbis semmivel sem normálisabb, mint ha valaki vigasztalásra vágyik, akár itt vagy máshol... Két hétig egy emberi családtag halála miatt sem szoktak sírni, ember!

Különben pedig nem mindenki egyformán dolgozza fel az ilyen dolgokat, valaki sír, valaki elfojtja, vagy nem is gondol rá, valakinek az is fájdalmat okoz, ha megtudja az állat halálának részleteit. Én megértem, hogy a kérdező próbálja védeni magát, én is ezt tenném, nem hagynám, hogy az amúgy is súlyos teher mellé még valaki lelkifurdalást is próbáljon okozni nekem! Jaj, bocs, elfelejtettem, hogy te vagy az a válaszadó, aki egyedüliként a világon mindent tökéletesen csinál, még a gyászolást is!

2016. júl. 15. 21:18
 39/51 anonim ***** válasza:
38%

Semmiben nem vagyok etalon, de normalis erzelemvilaggal rendelkezem.

Tudod mit, szegeny ti, ti semmirol nem tehettek, mar jobb helyen van (mar ha hivo vagy, mert ha nem akkor necces, mert a kutya falkaban vidam). Ez kell? Ettol boldogabb leszel? Jot tesz a lelkednek, hisz ugyis csak az szamit nem? En a kiskutyat sajnalom a tortenetben, az a szegeny artatlan teremtest, mert o csak vidam volt es mint minden kiskutya probalta felfedezni a vilag maga korul. Teljesen mindegy mit mondasz, a kutya a TE feleloseged, barmi tortenik vele a TE feleloseged. Ez vallatad mikor magadhoz vetted a csoppseget. Komolyan mondtam azt, hogy ha valaha gyereketek lesz, nem ezzel az attituddel fogsz belemenni, mert ez tragikus. Majd ott ki lesz a hibas ha baja esik a kiskolyoknek? Kit fogsz hibaztatni vagy elkonyveled a sors dramai fordulatanak mint ezt? Esetleg jossz a GYK-ra erdeklodni, ki hogy lendult ezen tovabb? Mondom en basszus nagyon torz lelked van neked.

2016. júl. 15. 21:26
 40/51 anonim ***** válasza:
55%
Gyereket és kutyát miért kell mindig hasonlítgatni? Inkább neked van torz lelked, amiért ilyeneket írsz a kérdezőnek...Hát normális az ilyen?! A kérdezőnek inkább ne legyen gyereke, mert önhibáján kívül(és akármit is írsz erre, hogy ha övé a kutya, övé a felelősség - ez egyértelműen önhibáján kívül történt) megfulladt a kiskutyája? Gondolkozz már el, hogy miket írsz, mielőtt még komoly sérülést okozol valakinek. Mindenki sajnálja a kiskutyát, de neki már úgyis mindegy, azzal szerinted miben lesz jobb akár neki, akár másnak, ha a kérdezőt gyötröd az ostoba elméleteiddel a "felelősségről"?
2016. júl. 15. 21:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!