Ez normális egy kiskutyánál? (2honapos)
Amikor bejön a szobába kiküldjük mindig széprn kimegy/kiment...
Most mikor kiakartam küldenk ugrált,ugatott morgott és ugye pont nyultam le megharapot...erősen mivel vérzett az újam...
Ez miért van???normális egy kiskutyánál?? :(
Semmiképpen nem normális.
Attól,hogy kölyök az ilyen dolgokat már az elején el kell folyatni/szigorúan kell büntetni,különben azt tanulja meg,hogy ez a fajta kommunikáció megengedett.
Remélem jól megszidtad,esetleg egy pár órás "kiközösítés" se ártana.
Milyen kutyusról van szó egyébként?
Teljesen keverék :( azt tudom hogy tacsi,foxi és labrador is van benne :(
Nagyon megilyedtem...kiküldtem és továnn rágott valamit :(
Mit csináljak?mert ha leszidom vagy bármit csinálok ugat és ugyanugy ugat..
Szerintem meg levolt fárasztva hisz elötte volt lenn kb fél vagy 1órára.
Ui:"ismétlem"ienkor mit csináljak??
Az ugatással, morgással gyakorlatilag beint neked a kutya, amikor te rászólsz. Ha pedig te ezt még rá is hagyod, megerősíti magát a kölyök, hogy nem kell a tiltásra odafigyelnie. És a sok-sok megerősítés után természetes, hogy ő ehhez a jogához ragaszkodni fog és ha te erélyesebben lépsz fel, akkor ő is erélyesebb lesz, odakap. Ő győzött, ráhagytad, legközelebb még hamarabb, még erősebben fog harapni.
Ezt csírájában fojtsd el! Ebben a helyzetben az első rászólás után olyan büntetést adnék rögtön a kölyöknek, hogy fülét-farkát behúzva, megszeppenve oldalog arrébb és többet nem próbálkozna azzal, hogy a rászólás ellenére nem megy ki. Az pedig meg se fordulna a fejében, hogy visszamorogjon, harapjon! Most még ezt könnyű lerendezni, fél év múlva már nem lesz az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!