Kiskutyánál ez mennyire normális?
Sziasztok!
Vasárnap került hozzánk egy gyönyörű törpe pincser kiskutya, 10 hetes. Mikor hazahoztuk hasmenéssel kezdte, ami mára sem múlt el neki. A párommal utánajártunk, hogy kölyök kutyáknál normális ha 2-3 napig hasmenésük van, ugyanis stresszhatás éri ahogyan elválasztják a szüleitől, testvéreitől, szokatlan neki az új hely stb.
A kérdésem az lenne, hogy ez a krémszerű (pudingos) ürülék még belefér és normálisnak mondható-e egy ilyen kiskutyánál több nap elteltével is?
Tehát ez a normál ürüléke neki, és amíg kicsit addig ilyen, vagy már keménynek kellene lennie?
Bocsi ha kicsit értelmetlen a megfogalmazás...:)
Köszi a válaszokat!
(Egyébként állatorvoshoz a napokban viszem majd, mert a 2. kötelező oltását be kell neki adatni, csak azért tettem fel a kérdést, hogy ráérek-e elvinni a kutyát pár nap múlva, vagy minél előbb jobb lenne orvoshoz fordulni?)
Szerintem inkább vidd el most dokihoz. Nem hiszem, hogy komoly lenne a gond, de egy kiskutya könnyen kiszáradhat, így az a biztos ha elviszed.
Illetve új kutyussal illik az első napokban benézni a dokihoz. Sosem árt egy általános vizsgálat, illetve hasznos tanácsokat is kaphatsz tőle a kutyus gondozásával kapcsolatban.
Ha nem kölyök lenne, azt mondanám, hogy csak tartsatok egy rizsdiétát, nekem ez a felnőtt kutyámnál mindig bejön hasmenés esetén. De a kölyköknek nem tudom szabad e ilyet, hiszen ebben az esetben napokig alig jut hasznos tápanyag és vitamin a szervezetébe, ami egy fejlődő szervezetnek nem biztos, hogy jót tesz. Esetleg megpróbálhatod, hogy fele táp, fele rizs. Illetve még a bolus adstringens nevű bélfertőtlenítő nagyon jó, túl sem lehet adagolni, humán gyógyszertárban kapható. De mondom, ezt sem tudom, hogy kölyöknek lehet e. A doki a biztos. :)
Köszönöm a válaszokat!
Rendesen eszik (száraz tápot is, és a konzerveset is, ahonnan a kutyát hoztuk ott ugyanezt kapta), valamint rendesen iszik. A kedve nagyon jó, sokat játszik, aktív, szeret kint lenni a szabadban is, azzal nincs gond. Nem kimondott folyós hasmenésnek mondanám, hanem inkább lágyabbnak. Kiszáradni nem fog, attól nem tartok. Elvileg ahonnan hoztuk a kuytust, ott kapott már féregtelenítőt, most lesz majd esedékes a következő az oltással együtt. Azt én is furcsálltam, hogy 10 hetes a kutya és még csak az első oltását kapta meg, a könyve szerint május 9.-én.
Amikor hoztuk mi is el akartuk vinni egyből orvoshoz, csak ugye hosszúhétvége volt, a városunkban pedig minden nap 1-2 órát rendel a doki, és mivel mindketten dolgozunk a párommal eddig sosem úgy esett a rendelési idő, hogy el tudjuk vinni. De holnap reggel az lesz az első, hogy viszem. Remélem semmi komoly, de mindenképpen rákérdezek az orvosnál.
Sziasztok!
Voltunk ma reggel az állatorvosnál, kiderült, hogy semmi baja nincs, minden rendben van nála, talán az lehet a probléma, hogy amúgy minőségben másik tápot kap mint amihez eddig volt szokva, és még nem állt át a pocakja.
1 napig megpróbáljuk a rizsdiétát, kis táppal keverve, remélem helyre teszi majd. :)
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!