Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rottweiler vagy Bullterrier...

Rottweiler vagy Bullterrier vagy Shar-pei?

Figyelt kérdés

Melyik kutyát javasolnátok a 3 fajta közül egy 14 éves

lánynak? Melyikre milyen betegség jellemző? Ti mit gondoltok róluk?

2010. ápr. 15. 18:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
56%
Egy 14 éves lánynak szerintem egyik sem való.
2010. ápr. 15. 18:42
 2/15 anonim ***** válasza:
16%
A bullterrier szerintem az egyik legrondább kutya... Egy vonalban van a feje a nyaka meg minden más is... Inkább Shar-pei vagy mopsz
2010. ápr. 15. 18:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom, egy 14 éves lánynak semmelyiket sem javasolnám jó szívvel, mert mindegyik fajta kemény kezet igényel. Ha az nincs meg, akkor szegény állat a gazdi butaságából kerül a menhelyre, mint oly sok kutya. Ari, menő, édi-bédi volt, megnőtt megőrült, inkább leadom.

Ha a lányod minimum egy 20onéves ember érettségével, életbölcsességével, és megingathatatlan személyiséggel és határozottsággal, felelősség tudattal rendelkezik, akkor bármelyiket ajánlom.

Különben egyiket sem. Egyáltalán a kutyát nem, nemhogy ezeket a fajtákat...

2010. ápr. 15. 18:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezek közül csak a Rottweilert ismerem...

Szerintem majd ha idősebb leszel és nem 1. kutya. Rendesen nevelni kell őket, mert ha csak egy kicsit is elrontod a nevelését akkor annak nem lesz jó vége.

Tudom, hogy nem jó érzés ilyenkor amikor lebeszélnek róla és azt mondod, hogy Te tudnád nevelni. Csak a Rottweiler az nem olyan...az egyik ismerősöm gyereke kint volt az udvaron és a kutya hirtelen meghülyült és majdnem szétszedte a gyereket.

2010. ápr. 15. 18:48
 5/15 anonim ***** válasza:
85%

A bullterrier a szívem csücske egyébként, ha jó helyről veszed, nem mondható rá, hogy beteges, vagy érzékeny lenne. A shar-pei nagyon érzékeny, bőr- és szemproblémák színes palettáját sorakoztatják föl, még a fajtatiszta, tk-s példányok között is elég sok a probléma.

A rottweiler szívós és igénytelen, de ha ólyón veszed, nem jó tenyésztőktől 99%, hogy pórul jársz, izületi betegségekre hajlamos, és mivel népszerű fajta nagyon sok a szaporító.

2010. ápr. 15. 18:48
 6/15 anonim ***** válasza:
45%

jaj ne hallgass ilyenekre aki butaságot mond. ja és 1. kívánom hogy haraana bele a popódba egy bullterrier.

emígy:

bulterrier: nem eszik sokat, kedves, terrier szóval sok mozgás, bull típusú ezért keményebb kezet igényel ( bár nekem 10 évesen volt ilyenem - most staffom van)

rottweiler- hát nemtudom erről nem akarok írni mert ezt a fajtát nem naon ismerem

sharpei- hát kiskorában szoktak végezni ráncfellvarrást a szeme fellett mert valamelyikeknek túlságosan belelóg a ránc a szemébe.

Egy bullterrier:

" Miért mondjátok hogy ronda vagyok? Hisz ti tettek ilyenné amilyen vagyok" és ajánlom- ezt vésd az eszedbe mielőtt fuj,de ronda vagy disznóznád a kutyát mert igenis mi tettük ilyenné ezt a fajt. és nyugodtan válasszd szerintem a bullterriert.

2010. ápr. 15. 18:50
 7/15 anonim ***** válasza:
54%
az előzőt h butaságot írnak azt az 1. és 2. válaszolónak szántam
2010. ápr. 15. 18:52
 8/15 anonim ***** válasza:
33%
a lányt megkérdezted hogy milyen kutyust akar?
2010. ápr. 15. 18:55
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
Egyrészt hogy nekem nem tetszik a bullterrier az az én saját véleményem, másrészt nem én tettem ilyenné, nem kívántam hogy ennyire ronda legyen, így nem is vagyok köteles elfogadnom... Ha nekem nem tetszik az az én bajom de ti beszéltek felnőttségről, lepontozni valakit mert más a véleménye, ez tipikusan gyerekre vall...
2010. ápr. 15. 18:58
 10/15 anonim ***** válasza:
76%

A bullterrier hűséges társa az embernek, ugyanakkor állandó figyelmet és határozott bánásmódot követel. Az engedékeny gazdának hamar a "fejére nőhet". Saját elgondolása van a feladatokról és bizony nem mindig könnyű elérni velük a kitűzött célt. Igazi terrier. A bullterrier nem parancsoláshoz szokott embernek való kutya, de még kevesebb örömöt ígér az engedékeny gazdának, ugyanis a laza bánásmódot szemérmetlenül, szemtelenül, kihasználja. A bullterrier teljes önbizalommal közeledik minden és mindenki felé, kíváncsisága nem ismer határt. Az agresszió nem megengedett, a kiállításokon ill. a tenyésztésből kizáró ok! Vidám emberek, vidám kutyája! A gyerekekkel kimondottan jó a kapcsolata, bár hevességük és kedvességük néha "túl sok"-nak tűnhet.

roti:

Jelleme: A rottweiler őszinte, értelmes, magabiztos és kiegyensúlyozott kutya, amely mindig feltétel nélkül hűséges gazdájához és annak családjához. Családja és otthona védelmében a végsőkig kitart.

Megvesztegethetetlen. Nem ugat sokat. Általában domináns viselkedésű, bátor, félelmet nem ismerő. Többnyire különösen erősen kötődik egy bizonyos személyhez. Előfordulhat, hogy túlzottan igyekszik magának követelni gazdája figyelmét - főleg akkor, ha azon más kutyával kell osztoznia. A lakásban általában nyugodtan viselkedik, a szabadban azonban fáradhatatlan. Szeret a gazdájával és a gazdájáért dolgozni, és kitűnő az emlékezete. A rottweiler általában jól ismeri a saját territóriumát, s megmarad annak határai között; nem hajlamos az önálló felfedezőutakra. Nagyon erősen ragaszkodik a gazdájához, ezért nem valószínű, hogy a póráz nélküli séta közben messzire csavarogna mellőle.

Társas viselkedése: Következetes nevelés és tanítás esetén a rottweiler hűséges lesz a családjához, s megbízható játszótársa a gyerekeknek, feltéve, hogy azok sem bánnak vele rosszul. Ha úgy érzi, hogy az „ő” gyerekeit más gyerekek bántják, a védelmükre kel. A macskákat, az egyéb háziállatokat és a haszonállatokat gond nélkül elfogadja, ha fiatal korában kedvező tapasztalatokat szerzett velük. Szinte egyáltalán nincs benne vadászösztön. A felnőtt kan olykor domináns magatartást tanúsíthat, sőt más kan kutyákkal szemben agresszív is lehet. A megfelelő szocializáció és nevelés itt igen sokat számíthat. A család barátait és rokonait általában lelkesen üdvözli, az idegeneket azonban legfeljebb a kert kapujáig vagy kerítéséig engedi.

sharpei:A shar pei mozgékony, barátságos és játékos kutya, de olykor akaratos és hatalmaskodó is lehet. A gazdájával és családjával szemben odaadó, de az utasításoknak nem hajlandó szolgai módon engedelmeskedni, és arra sem hajlandó, hogy a gazdájától függőnek mutatkozzon. Figyelmes és szükség esetén megvédi a családját, de nem agresszív és nem is eltúlzottan éber. Általában nyugodt, józan, kiegyensúlyozott kutya benyomását kelti. Nem ugat sokat. A shar pei általában az ismeretlenekkel is barátságos, bár eleinte kissé tartózkodó lehet velük szemben. Jól kijön a gyerekekkel, ha azok tisztelettel bánnak vele. A jól szocializált shar pei békésen együtt tud élni a macskákkal és más háziállatokkal, de a más kutyákkal való együttlét olykor gondokat okozhat – ez azért van, mert a fajta alapvetően harcias természetű.

tehát mindegyik jellemzője, hogy erős kezdű gazdára van szükségük különben komoly gondok lesznek velük. Attól függ hogy a kutya a tied lenne vagy szüleidé és ők hajlandóak lennének.e velük foglalkozni.

2010. ápr. 15. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!