Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám kibújt a hámból és...

A kutyám kibújt a hámból és hazáig rohant. Mit ronthattam el?

Figyelt kérdés
Ma kimentünk a mezőre a behívást gyakorolni.Most kezdtük.Pórázon volt.Az egyik alkalommal mikor hívtam nem jött én pedig csalogatás képpen a játékát lóbáltam. Erre sem reagált ezért elindultam felé erre felugrott és játékból hátra felé ugrált aminek kibújás lett a vége. hiába kiabáltam bármit vagy csalogattam ő csak szaladt haza. nem értem utol sem. majdenm sírva fakadtam mivel a haza vezető út egy forgalmas út mellett haladt el. szerencsére nem csinált semmit csak haza szaladt. mit rontottam el hogy ilyet csinált? pedig alapból egy nagyon szófogadó kutya :(((
2016. júl. 1. 20:03
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Hát nem hiszem el :( ma is elszökött. Csak ma én voltam a hülye. Levettem róla a pórázt hagy szaladgáljon ahogy általában is szokott. De ma nem jött vissza hanem vette az irányt és egyenesen haza :( Mit tegyek ez ellen azon kívül hogy soha többé nem engedem el? Már elment a kedvem az egésztől :((
2016. júl. 2. 17:00
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon-nagyon figyeld, hogy mi az oka annak, hogy hazaindul, olyankor mit lát, mi történik, te mit csinálsz, ő mit csinál, a távolban valaki mit csinál, satöbbi. Ha megvan az ok, tudod, hogy mi zajlik a fejében, könnyebb lesz kezelni a helyzetet.

Elmondom, hogy nálunk mi volt, hátha segít.

Az öregem apósomtól lépett le mindig (egy idő után nem is engedtem el vele sétálni), merthogy após sétáltatás közben szarik bele mindenbe, bedugja a fülét és zenét hallgat, a kutyák meg csináljanak, amit akarnak. Az öreg meg ekkora nagy szabadságban nem érezte biztonságban magát, úgyhogy amint felbukkant egy idegen kutya, inkább hazament. Pedig sosem félt a kutyáktól, minden mástól igen, de a kutyáktól soha. Viszont tudta, hogy én megvédem a legapróbb gondnál is, ahogy azt is tudta, hogy apósom nem, és nem mert kockáztatni.

Szóval ez a lelépés-dolog (pláne, ha hazaindul a kutya, nem pedig világgá) lehet egyszerűen bizalom kérdése is. Ami részben abból adódik, hogy esetleg nem tartasz még ott nevelésügyileg, ahol ideális lenne (mert ugye a kutya egyszerű lény, szerinte ha őt nem tudod kontrollálni, akkor a világot se, tehát nem bízza magát rád), részben pedig a közösen átélt élmények alakítják. Ha bebizonyítod a kutyának, hogy odaállsz és megvéded, ha szükséges, akkor elkezd bízni benne, hogy mindig így teszel. Amíg nincsenek ilyen helyzetek, addig ugye ezzel nem sokat tudsz kezdeni.

Szóval türelem, kitartás, ne hibáztass senkit, ez egy ilyen helyzet :)

2016. júl. 2. 18:45
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Semmit nem csináltam máshogy mint azelőtt. Elengedtem ahogy szoktam de most nem játékból szaladt, hanem egyenesen haza. Előtte találkoztunk egy kutyával sajnos nem játszhatott vele. Azon gondolkodtam hogy talán a kutya miatt csinálta. Izgatott volt. Minden bizalmam eljátszotta ezzel. Sajna úgy érzem veszítettem és nincs erőm tovább próbálkozni. Iskolába kellene vinnem de papírmunka miatt még egy ilyen egyszerű dolgot sem tudok elintézni. Még nem iratkoztam be ilyen iskolába szóval azt sem tudom hogyan kezdhetnék neki, mit kellene mondanom?

Ha ez még valamit segít a kutya 4 és fél hónapos és 1 és fél hónapja van nálam.

2016. júl. 2. 18:53
 14/14 A kérdező kommentje:
Jobban belegondolva valóban a kutya miatti izgatottság volt az ok. Mivel a séta elején elengedtem egy másik megszokott helyen és normálisan viselkedett játszott szaladgált, szaglászott és kicsit döcögve de odajött ha hívtam. A tegnapi szökés talán csak felbátorította. Amerre elengedem közel van a házhoz, szerintem már ismeri az utat mint a "mancsát".
2016. júl. 2. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!