A barátságos kölyök kutyámból vérmes kölyökkutya lett. Mit ronthattam el?
Egyértelmű, hogy ő a falkavezér, ha így kitámad, illetve védi a területét (otthon idegeneket megharap).
Lehet sokaknak nem fog tetszeni amit írok,de ki kell alakítanotok, hogy tőled függjön a kutya, és befolyásolhatóbb legyen, amit így csinálhatsz: soha ne kapjon tálból enni, csak munkáért. Tedd a zsebedbe az éppen aktuális adagját, és a már ismert parancsokat hajtasd végre vele. Ha nem csinálja, aznap se kaja, se foglalkozás vele, senki részéről!
Hidd el, ha éhes lesz, szót fog fogadni, légy kitartó!
A másik fontos dolog a következetesség. Egy adott dolgot vagy szabad neki, vagy nem. Kettős állapot nincs, mert összezavarod.
Érdemes lenne a japán vacsorát is alkalmazzátok, ezzel is a tekintélyedet növelve. Tudom, ez talán kényelmetlen, de a földön kéne leülnöd, és a földre magad elé tenni a tányérodat, és egy általad meghatározott sugarú területen belülre nem mehetne a kutya. Ezt érd el a nézéseddel, utánozd a kutyák morgását, ha nem elég, akkor magasodj felé kitárt karokkal, és indulj el felé, ha ez sem elég, hidd el, elhátrál, ha jól csinálod. Ha eliszkolt, ülj vissza, és csemegézz tovább. Ezt lehet tovább fejeleszteni, ha már megy, hogy megpróbálod ott htagyni az ételt, és ugyanúgy nem mehet a megszokott területen belülre. Mindig picivel messzebb fogsz tudni menni.
Ami a támadást illeti. Ilyenkor ha ilyenre kerül sor, szólj rá, hogy nem szabad, morogj rá, stb. A japán vacsoránál kitapasztalt módon ne engedd a vendégekhez, úgy védelmezd, mint a kaját, már tudni fogod, mi válik be a kutyádnál. Ha ennek ellenére odamegy, vagy támad is, azonnal zárd ki a falkából. Senki sem vehet róla tudomást, lehetőleg én el is zárnám egy külön helyiségbe, hadd gondolkozzon el, esetleg ki a kertbe, ha van, és olyan az időjárás. Ez türelem játék ismét, és nagyon sokáig is eltarthat először, de akkor szabad ezt feloldani, ha már teljesen megnyugodott, és nem dühöng emiatt. Bár én személy szerint tuti, hogy ha emberre támadna a kutyám, akkor kiközösíteném 3 napra, és enni sem kapna.
Arra figyelj itt, hogy ne ő kuncsorogja vissza magát soha, és ezt mindig, következetesen tartsd be, és tartasd be vele is!
Ez hosszú folyamat, sok türelem, kitartás, következetesség kell hozzá, de idővel te leszel fölötte, ha ezeket mind betartod, és szófogadó lesz, sőt ezekért a dolgokért rá se kell majd szólnod, mert automatikus lesz számára, hogy amíg te nem adsz rá jelet, addig nincs támadás.
Dióhéjban...
De én a helyedben ennek utána olvasnék, nagyon tudom ajánlani Cesar Millan Csodálatos kutyadoki c. könyvét, abban a problémátokra találsz megoldást, pontos leírást! :)
"japán vacsora", meg miegymás?
Eleve, ha elszalad tőled, még nem érett meg a póráznélküliségre.
Emberre és gyerekre támadásnál miért is nem alkalmazod az elején írtakat? Nem elhúzni, hanem elrántani és megy a tiltó szó.
Vendégeknél pedig szépen tanulja meg a helyedre értelmezését és végrehajtását. Amíg neveletlen, semmi keresni valója a vendégek körül.
Ez az oldal egy kérdez és válaszol oldal. Ha nem a neked tetsző választ kapod, már akadékoskodást említesz. Nem kötelező elfogadni azt, ami nem tetszik.
Amúgy magad írtad, hogy először Te is elhúztad, ha valakihez oda akart menni.De mindegy.
Jó étvágyat a földön vacsorához :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!