Melyik a jobb? Nem túl jó minőségű kutyatáp (friskies) vagy házikoszt, vagy vegyesen a kettő?
Mi is vígan elélnénk a saját kezűleg levágott csirkén,saját kezűleg kapált földön termett zöldségen stb.de mégis a konyhakész terméket vesszük.
Régen a kutya sok helyen nem számított,kapott enni,ha volt,ha nem ,így járt,ha "megdöglött",volt mindig kiskutya valamelyik szomszédnál.
Nem volt állatorvosi ellátás nem haszonállatoknak,napi szinten fordult elő pl.veszett állat az oltások hiánya miatt.A beteg kutya vagy meggyógyult magától vagy agyonütötte a "gazdi".
Ehhez képest most oltatod,ivartalaníttatod,iskolába hordod stb.a kutyát,és nem azért,mert a régi módi volt jobb.
Nagyon a tápok ellen voltam sokáig,de most ezen a kutyámon látom,mit "tud"egy minőségi táp.
Ezek alapján tudsz főzni neki: [link]
Egyébként már vannak olyan oldalak a neten ahol az egész ország területén ingyen kihozzák a rendelt kutyakaját :)
Ha a penészes sajt halált okoz, akkor én már belehaltam volna, mert imádom a camambert.:))
Számold ki, mibe kerül a kilónkénti hulladék, a főzött kaja és a minőségi táp. 15000 Ft-os táp 20 kg, a pici kutyádnak egy évig elég lesz. (5 kg-os kutyát feltételeztem) És nincs gondod, hogy jót etettél-e. Tedd egy zárható vödörbe, hogy ne érje nedvesség és semmi baja nem lesz.
De ha ezt nem akarod, akkor marad a házikoszt. De ne farhát legyen a fő kaja, mert az olcsó, az csak csont. Mondjuk színhússal és hozzá zöldségekkel meg rizzsel irtó drága lesz etetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!