Melyik a jobb? Nem túl jó minőségű kutyatáp (friskies) vagy házikoszt, vagy vegyesen a kettő?
Egy jó minőségű tápnál azt számold ki,hogy a NAPI etetési költség mennyi és rájössz,hogy a házi kosznál és a gyenge minőségű tápnál is olcsóbb.
A legolcsóbb húsféle is 100 ft/kg áron van(nálunk legalábbis) és ehhez még számold a zöldséget,tésztát vagy rizst+a felhasznált energia költségét.
Én a tápokat három részre osztom
1 prémium minőségű, 2 középkategóriás, és 3 szar.
Szar a Tescos pl.
Nyilván vegyesen eteted a kutyádat szárazzal és nedvessel. Legalábbis ez így jó szerintem.
A szárazból érdemes minél jobbat venni. Amennyire megteheted.
Nedvesből vehetsz középkategóriásat, de inkább domináljon a házi koszt. Ha veszel csirkefarhátat, csikremájat azok nem drágák és jobbak, mint a rosszminőségű nedves tápok.
Ugyanis , ha elolvasod, az van ráírva, hogy állati melléktermékek. Vagy hús melléktermékek.
Ez azt jelenti, hogy nyesedékek, pata, köröm, tollak, szarv, fülek
Persze ez csak nekünk undorító érdekes módon a kutyák szeretik. Csak nem hasznosak a szervezetnek. Szóval én azt mondom, inkább domináljon akkor a házi koszt.
Az egy hülyeség, hogy azzal nem szabad etetni a kutyát.
Nyilván a felsoroltakból te is látod.
Igazából a házi koszttal való etetés egyetlen hátránya, hogy macerás. De, ha előző este felteszed és az mindig másnap adod oda, akkor nincs az, hogy a kutyád ott ugrál és türelmetlenkedik
Elsőnek:miből gondolod,hogy a Friskies jó?Nézd meg az összetételét!
Alap:olcsó tápot csak gyenge minőségű alapanyagból lehet előállítani,ami hosszú távon jó eséllyel árt az állatnak.
Hogy mi van ebben a tápban?Gabona,színezőanyag,ízesítő,olcsó töltőanyagok,minimális hús,általában az is vágóhídi hulladék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!