Nem tudok örülni a kutyánknak? Vigyük inkább vissza?
Én írtam ki ezt a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__7885280-norma..
Ma hoztuk haza a kutyust, tündéri, de bennem továbbra is ott van az idegesség. Kiderült, hogy epilepsziás, de ha már ott voltunk akkor csak elhoztuk. Ahogy hazaértünk, szinte egyből rángatózni kezdett :( Elmentünk sétálni szinte minden nagyobb méretű kutya neki akart rontani, szerencsétlen nyüszített és mögém bújt, aztán még én voltam a paraszt, hogy nem engedtem el a kutyát... Itthon játszottunk meg árnyékként követ, de nem hagyhatjuk egyedül, mert sír, keres minket... Elég sokat is alszik, de első nap direkt nem akartam terhelni semmivel. De folyton azon rettegek, hogy mikor kap újra rohamot...
A párom biztat, hogy majd összecsiszolódunk a kutyussal, de nem tudom, hogy én akarom-e mindezt... Talán tényleg nem való nekünk kutya és jobb lenne neki egy másik gazdinál... :( Mit csináljunk? Adjunk a dolognak még pár napot? Vagy inkább vigyük vissza?
Ez az érzés elég sokáig benned lesz. Az én kutyusom 1 hónapja itt van és még mindig aggódok. Még mindig félek hogy rossz gazdi leszek. Törzskönyves kutyát vettünk de most bűntudatom van hogy örökbe is fogadhattunk volna és emiatt a kutyust nem tudom rendesen elfogadni. Szerintem ne gondolkodj ezen csak szeresd és adj meg neki mindent :) jó kutyázást :)
(Persze szeretem a kutyusom sokat foglalkozok vele csak mégis bánt hogy őt más is meg vette volna de egy menhelyi kutyusnak kisebb az esélye gazdit találni :/ )
"Nem tudok örülni a kutyánknak"- Ja hogy ez így megy, ami mégsem tesz a kedvünkre, azt visszaadjuk?!
Gondolj már bele, mi lenne ha a kutyus a gyereked lenne?
Őt is elajándékoznád, vagy árvaházba adnád, mert epilepsziás? Én törzskönyves kiskutyát vettem 4 éve LÁTATLANBAN és mikor hozzám került, kiderült, hogy iszonyatos körülmények között tartották szegényt, rengeteg betegsége volt, az orvosok tanácsa az elaltatás volt, viszont tudtam hogy az az állat megbizik bennem, már a gazdájának tart, konkrétan ÉRTEM ÉL, ezért küzdöttem érte hónapokig. És most itt vagyunk 4 évvel később, és a világért sem adnám oda senkinek, nem hogy még önszántamból vigyem vissza... Hihetetlen, hogy milyen meggondolatlan, gyerekes emberek léteznek , kívánom neked hogy egyszer a te sorsodról is igy döntsön valaki.
Legyél egy kicsit kitartóbb! Csak eleinte ilyen nehéz, a párodnak igaza van, össze fogtok csiszolódni.
Persze, ha nem akarsz kutyát mégsem, akkor még most vidd vissza, és többet ne vegyél magadhoz kutyát. De azt gondolom, hogy valójában inkább a felelősség nyomaszt.
Az epilepszia gyógyszerekkel általában kordában tartható. Menjetek el állatorvoshoz.
A sétát, más kutyákat, és mindent meg kell még szoknia. Türelem, fokozatosság, kutyaovi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!