Morális szempontból rossz, ha valaki inkább fiatal kölyök kutyát szeretne, akit kiskorától fogva nevelhet, miközben a menhelyek tele vannak gazdára (majd idővel elaltatásra) váró kutyákkal?
Nem csak addig imádnám, amíg kölyök és aranyos, felnőttként ugyanúgy. De mindig így terveztem, hogy már egészen kiskorától fogva "ismerjük egymást", így szeretném. De közben tudom, hogy a menhelyek zsúfoltak és ők ugyanúgy megérdemelnék a szeretetet.
Ez önzés akkor?
Attól függ.
Ha örökbefogadsz egy menhelyi kiskutyát, azzal nincs semmi baj.
Ha egy hivatalos tenyésztőtől veszel egy fajtatiszta, lepapírozott kiskutyát, az is rendben van.
De ha egy szaporítótól veszel kiskutyát, aki
- tudatlanul vagy butaságból elleti a szukáját,
- könnyű pénz reményében gyártja a kiskutyákat,
na az nincs rendben.
Nem önzés, a kölyökkortól való nevelésnek az az előnye, hogy mindent te tanítasz meg neki és a hülyeségről meg csírájában leszoktatod :D Meg látod, ahogy cseperedik.
Nekem sintértelepről van a kutyám, felnőttként hoztam el. Hát megizzasztott, voltak hülyeségei. De sosem bántam meg.
Szia!
Ha már felmerül benned ez a kérdés, már önző ember nem lehetsz!
Megértem az álláspontodat, és rengeteg gazdira váró kölyök kutya is van állatmenhelyeken és sintértelepeken is, nézz szét az interneten, és válaszd ki a neked tetsző kiskutyát :)
Az illatosúton pl vannak most kölykök, én onnan hoznék a helyedben, mert bár sokat javult a hely színvonala, ott van a legkevesebb lehetőség arra, hogy normálisan éljenek, minnél kevesebbet vannak ott, annál jobb.
Nem önzés! Ahogy az első írja, jó helyről vedd és akkor egy színvonalas tenyésztő munkásságát támogatod.
Aki meg menhelyről szeretne, az hozzon onnan, az is szép dolog!
A menhelyeket támogathatod megosztással, angol fordítással, adománnyal stb.
Hehe... :D A kutyusomat két éve hoztam el kölyökként a menhelyről :P
De itt például nagyon sokan ideiglenes befogadónál vannak, akik be tudnak számolni a személyiségükről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!