Mennyi idős korukig nőnek a kistestű, és nagytestű kutyák?
A kistestűek 0,5 éves korukig, a közepesek 1 éves korukig, a nagytestűek 1,5 vagy akár 2 éves korukig is.
És ez nem a magasággbali növekedésre vonatkozik hanem a komplett testi fejlődésre: csontozat-izomzat, minden.
én úgy tudom, h a kistestűek 8-9 hónapos korukig fejlődnek ki.
az én westie-m most 8 hónapos, de még fog változni:)
de szerintem ez olyan mint az embereknél, van aki gyorsabban, van aki lassabban fejldőik "ki".
ismerek egy palotapincsit, aki 2 éves korában nőtt véglegesre:)
Hát sztem úgy értette hogy nem nől azért nagyobbra mint az átlag csak van amelyik német juhász pl eléri 8hónaposan a magasságát van aki meg csak 1 évesen. (és aztán izmosodik) Én úgy tudom hogy ha mondjuk jobb minőségű táppal eteted előbb eléri a végleges méretét mert attól gyorsabban fejlődik. (bocs ha hülyeséget mondtam)
Ha valaki nem ad nem olyan prémium tápokat csak olcsóbbat az is ugyan úgy kifejlődik csak kicsit lassabban...
Pl én vizsim kb 8hós koráig nőtt olyan látványosan most 1éves1hós és még mindig szélesedik izmosodik.. De magasságra már nem igazán nő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!