Mik a vélemények? Kistestű kutya kontra nagytestű, közepes méretű kutya.
Nem tudom miért van ez, pedig a kutya korántsem ott kezdődik ahol azok a kis vakarék ölebek vannak. Inkább mennek el (főleg a yorki)kis patkánynak, mint kutyának. Divatból veszik ezeket a kis görcsöket, nálunk főleg az utcalány kinézetűek szaladgálnak ilyen "kutyákkal".
A tenyésztők tudják, hogy most ezekből a kutyákból jön a pénz, és nem a nagyobbakból. Pedig a kutya ott kezdődik, hogy pl.: német juhász, vizsla, közepes termetű keverékek, dalmata, spániel, pitbull stb...
Kedves utolsó, magadra mondd, inkább, hogy görcs, ne a kistestű kutyákra!!!
Nem ők tehetnek róluk, hogy ha elkutyátlanítják őket!
A Yorki például kiváló jelzőkutya és régen pedig mint kotorék hasznosították!
Nem árt kicsit tájékozottnak lenni, mielőtt leszólsz valamit!
A kérdésre: rohanó világ, kutya, csak, hogy legyen...a nagyobbakkal pedig igencsak foglalkozni kell, mert ha nem akkor elkanászodnak és testi erejük miatt félnek tőlük.
Neveletlen yorki/pit bull, németjuhász...melyik veszélyesebb?
Az sem utolsó szempont, így a válság idején, hogy mennyit eszik egy Yorkie és mennyit egy nagyobb kutya.
Én lakásban lakom, és sok pénzem sincs, ezért választottam kistermetű kutyát( keveréket, menhelyről), neki mindent meg tudok adni, minőségi kajától kezdve, orvosi ellátás, ivartalanítás stb. Ha a kutyám megenne egy kiló tápot egy nap, nem valószínű, hogy lenne pénzem Royalra vagy Acanara.
Szeretem a nagyokat is, de valahogy azt sem tudom elképzelni, hogy egy Németjuci fekdjön be mellém az ágyba:D
Nekem jelenleg egy shih-tzu-m van.
Imádom az boxert, az amstaffot, a staff bullt, vizslát, de nem engedhetem meg magamnak -legalábbis amíg itthon lakok- h nagyobb kutyám legyen egy 2 szobás lakásban. A mozgással nincs baj, mert az én kiskutyám néha kenterbeveri némelyik nagytestűt annyit fut.
Itt az a baj h némely gazdik elfelejtik h a kutya az kutya és nem egy plüss állat akit agyon kell csicsázni és mindent meg lehet neki engedni. Ebből van a sok gond! Ezért veszti el az adott fajta -jelen esetben yorki- a tulajdonságait. Jól írták előttem, a yorki eredetileg patkányfogó kutya volt. Manapság pedig egy státusszimbólum és teljesen kiölték belőlük a valódi tulajdonságaikat. Agyon vannak tenyésztve és idegileg gyengék. Itt van a baj!
...és igen, egy kistestű kutya is ugyanolyan kutya mint egy nagytestű! Igaz le vannak kicsit korlátozva a képességeik terén, de gondoljunk csak bele h az uszkár is eredetileg vadászkutya, a shih-tzu jelzőkutya, spániel szintén vadászkutya, tacskó is jelzőkutya ill vadászkutya.
Szerintem mérettől függően minden kutya csodaszép a maga módján!
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!