Hülykérdés de szerintetek rágni fogja?
Tudom..tudom...honann venném hogy rágja/nem rágja?
Tesom nem akar kutyát mert azt mondja "szétrágja az összes vezetéket és szét szedi a cuccait"(énse vagyok benne biztos hogy nem rágja) nos akkor mondom a következő adatokat róla:
-8éves
-közép-nagy testű
-keverék (nem tudom mien keverék)
-nagyon jól tanítható fogékony az agya
-nagyon motiválja a jutalom falat
-4-5éve van a menhelyen
-szinte csak a gazdájára figyel (vagyishát az emberre aki vele van)
-jámbor
-kicsit aktív (mint mindig) ha valakivel összebarátkozok
-fél a tömegtől (bár erről majd le lehet szoktatni)
Szerintetek rágna valamit?a leirtak alapjából.
A válaszokat előre köszönöm.
Mint pl:velös csont?
Amugy le lesz fárasztva!első pár héten pórázon lesz de utána elengedem futkározni +labda,frizbi stb.
Reggel csak nagy séta lesz de amikor hazaérek (14a max) leviszem,elengedem majd 17fele megin és 20fele is (de ha nagyon meleg lesz azért akkor visszafogotabb leszek)
Szerintetek akkor ez jó?
Persze, de ne feledd, nyáron nem mehet az aszfalton/betonon, mert felperzseli a mancsát :)
Legyen ott többféle játék meg ragcsa is előtte, hogyha az egyiket megunja, ott legyen a másik :)
Mondjuk, ha a kutya életében nem volt még házban, előfordulhat, hogy meg kell tanítani neki, hogy mi az, amit szabad és mi az amit nem - beleértve a rágást is. Az első néhány napban úgyis a kutyával lesztek, odafigyeltek, lefektetitek az alapszabályokat, stb. Próbáljátok elsajátítani a nyugati mentalitást: ne hagyjátok, hogy a kutya hibázzon! Ha jól motiválható és fogékony kutya, könnyen megtanulja a szabályokat! ;)
(Tesód meg ne parázzon, viszont a lehetőségekhez mértek pakoljon össze, tartson rendet, esetleg az ő szobájába ne, vagy csak felügyelettel járjon a kutya.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!