Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért eszik úgy, mint egy...

Miért eszik úgy, mint egy palesztin menekült? Sosem tanul meg rendesen rágni?

Figyelt kérdés
Van egy 5 hós kölyökkutyám, aki javarészt tápot és néha húst,csontos húst is kap. A tápot egy az egyben benyeli, szinte felszívja mintegy fél perc alatt - nem egyszer fordult már elő, hogy utána ki is hányta egyből a persze sértetlen tápszemeket...Heti egyszer fordul elő körülbelül, hogy meghallom, hogy véletlenül egyet roppant egy szemen. A csirkefarháton vagy kettőt roppant, a csirkenyakat viszont egyben, rágás nélkül küldi le, rossz nézni...Egyedül a bolti rágókák, préselt csontok azok, amiket megrág, volt egy fajta, amit eleinte fél órájába telt megenni, mostanára viszont már az is olyan (rájöhetett a technikájára?) hogy öt,maximum tíz perc alatt végez vele. Nem tudom, hogyan lehetne mérsékelni ezt a határtalan zabálást, a világon MINDENT feleszik, kezdve a szeméttől a bomló állatokon át az ürülékig. A házban is jön-megy, a legapróbb darabkát is felkapja a földről, nem számít, hogy az egy darab celofán, műanyag, legó (két kisöcsémet ne adj'Isten rendre szoktatni, folyamatosan szedem utánuk a legót), mindent a szájába vesz, megrág, ha olyan, le is nyeli. Érdekes egyébként, hogy az ehetetlen dolgokat ,,bezzeg" rágja, az ételt viszont nem hajlandó...Az, hogy a menhelyi kutyám úgy eszik, mint egy menekült, az előélete miatt valahol érthető, de egy egészséges, jó idegrendszerű, tenyésztőtől származó kutyáról van szó...! Olvastam arról is, hogy a nagyevő kutyáknak követ tesznek a táljába, de nincs egy hatalmas tálja, egy nagyobb kő nem férne bele, ami meg kisebb azt szerintem észrevétlenül befalná. Még ha egy felnőttként 50-60 kg-os kutyáról beszélünk, az is más lenne, de egy közepes testű kutya, nem az a tipikus ,,a tálat is megeszem" fajta...Mit javasoltok, hogyan lehetne mérsékelni nála ezt a zabálást, egy kicsit lassabb evésre, rágásra rávenni? Van valami bevált tippetek? Nagyon megköszönném!
2014. okt. 23. 13:59
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Nekünk goldink van, ő is mindent feleszik, a legjobb lenne az, hogyha nem kapna annyiféle tápot, hanem mondjuk napi egyszer egy nagy adagot. azt is lehet csinálni, hogy leszidjátok ha feleszik valamit a földről. Mienk is ilyen, nála utóbbi nagyon hatásos, a lényeg, hogy sokáig kell figyelni rá, tanítgatni, ameddig meg nem szokja, hogy normálisan egyen.
2014. okt. 23. 14:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Van direkt erre a célra kitalált tál:

[link]

De lehet olcsóbb venni egy nagyobb tálat, és abba tenni követ.

Megpróbálhatod hogy kézből adsz neki tápot.

Ami még sokaknak bevált, azok a KONG játékok. Szellemileg is fárasztja, és szintén csak egy-egy szem elérhető számára.

2014. okt. 23. 14:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazából tápot egyfélét eszik, azt napi kétszerre lebontva (reggel-este) illetve az esti adaghoz kap egy kis husit...Ha időben észreveszem hogy van valami a földön, akkor rászólok és nem szedi fel csak sajnos sokszor ő a gyorsabb és én még észre sem veszem, ő már fel is kapta! A múltkor is sétáltunk, tőle kb 1,5 méterre, a póráz túlsó végén álltam, mert azt hittem, a dolgát készül végezni...Egy pillanattal később pedig kikapott az avar alól egy adag kutyaürüléket! Pedig azért nagyon berágok, és ha időben tiltom, nem is nyúl hozzá, de mivel a levél rajta volt, én nem láttam, ő viszont érezte...Itthon is mindig porszívózok, takarítok, de egy hattagú család (plusz kutyák-macskák) és két kisgyerek esetén egyszerűen elkerülhetetlen, hogy legyen valami a földön, porszívózás után öt perccel már biztos, hogy neki van mit felenni. A tiltás persze használ, feltéve, ha én veszem észre előbb az adott cuccot...De köszönöm a válaszod, felpontoztam!
2014. okt. 23. 14:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Kedves második, neked is köszönöm! Nem spórolok a kutyán, egy ilyen tálra szerintem mindenképp beruházok, nagyon jó ötletnek tűnik! Kong-ja van, vagyis na, olyan kis labirintuslabda, amit megtöltök táppal és szépen elgurigázik vele, de azt akkor adom neki, ha hosszabb időre el kell mennem itthonról.
2014. okt. 23. 14:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi nincs abban, ha emiatt felhívod a tenyésztőt, és megkérdezed miért lehet ez. Ő valószínűleg sokkal jobban ért az adott fajtához mint te vagy mi, illetve lehet hogy a kutyus egy szülőjétől örökölhette, ki tudja.

Vegyél nagyobb tálat amibe belefér egy nagyobb kő, vagy jó megoldás ez a falásgátló is.

Egyébként már olyanról is hallottam, hogy egyes kutyák gyorsan befalják a kaját és mikor "biztonságba" húzódtak, kihányják és megeszik nyugodtan. Ez amolyan farkas dolog, hogy a nagyobb és erősebb egyed ne falja fel előle a kaját.

2014. okt. 23. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Első! 5 hónapos kutyának nem adunk még napi 1x kaját, neki mmég 3 részre bontva kell kapnia.

Kérdező! Ne félj ki fogja nőni, a legtöbb kölyök ilyen, az enyém is ezt csinálta.

2014. okt. 24. 00:19
 7/7 anonim válasza:
Hogy sikerült megoldani a problémát? Nekem is ezt csinálja. Nekem a köves dolog nem jött be, annyi, hogy 2 és fél perccel később fejezte be az evést, de attól még ugyanúgy nem rágott. Viszont emiatt(gondolom) folyamatosan fosott, lehet hogy a tejfogai miatt nem rág(fáj neki esetleg?), így beáztatom neki a tápot és úgy kapja, azóta normális az ürüléke. Így viszont azon aggódom, hogy nem fog megtanulni rágni.
2015. máj. 12. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!