Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék kutyát örökbe...

Szeretnék kutyát örökbe fogadni, de szükségem volna egy-két tippre, tanácsra?

Figyelt kérdés

Szóval, az elmúlt pár hétben azon morfondíroztam, hogy szeretnék már egy kutyát, hisz már régóta várok rá. Elején arra gondoltam, hogy fajtiszta tenyésztőtől származó kutyust vásárolnék, de az nagyon drága. Ezért nézegettem a menhelyi állatokat, és nagyon szimpik az ottani kutyusok. Van 3 aki nagyon cuki. Viszont gondolom ez sem teljesen ingyenes, hogy örökbefogadásnál kell valamilyen költséget kifizetni? És még egy-két tippet adnátok a kutyatartással kapcsolatban? A kutyák akik szimpik 1-2 évesek. Illetve egy 15 éves, középsulisnak (mert, hát a középsuli kezdte nehéz) ajánlanátok kutyát? Akadályozza-e a tanulást?

Panelban lakom, szóval kistestűt választok.

Köszönöm előre is az értelmes válaszokat.

2016. jún. 9. 10:17
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes nyáron örökbefogadni, jobban hozzátudod szoktatni az új környezethez, magányhoz (persze nem egyből)

Igen kell kb 5 ezret fizetni, hisz ezek a kutyák oltva, féregtelenítve, chippelve és legtöbbször ivartalanítva kerülnek gazdához

Ezeknek az összköltsége kb 35e, de szerény 5 ezret kérnek el.

Hátránya? Elakarsz menni egyetemre pár év múlva, akkor kevés időd marad rá

2016. jún. 9. 10:36
 2/21 anonim ***** válasza:
13%
Nagyon kedves, ahogy itt előadd magad, de 15 évesen te ugyan se nem fogadhatsz örökbe, se nem vehetsz, se nem dönthetsz. Beszéld ezt meg a szüleiddel, akiknek nyilván lesz 1-2 szavuk, a "te" kutyatartásodhoz.
2016. jún. 9. 12:35
 3/21 A kérdező kommentje:

Már beszéltem erről a szüleimmel. Ha nem beszéltem volna nem írom ki a kérdést.

Ők megengedik, de én szeretném ezt jól átgondolni.

2016. jún. 9. 12:53
 4/21 anonim ***** válasza:
94%

Nem lesz gond, a szüleid is biztos segítenek a gondozásában. Reggel suli előtt majd le kell vinned, suli után is. Nekem mindig volt kutyám, nem akadályozott meg semmiben. Érdemes nyáron örökbefogadni, szeptemberig megtanulja a rendet.

Amúgy helyesen döntöttél, hogy örökbefogadsz így megmentesz két életet.

2016. jún. 9. 13:26
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

"Panelban lakom, szóval kistestűt választok. "

Csak szólok, hogy sokszor a kistestű kutyák SOKKAL pörgősebbek és nehezebben kezelhetőek, mint a nagyobbak. Pl. Jack russelt eszedbe ne jusson venni :D

A kutyával minden nap foglalkozni kell, sétáltatni, nevelni. Akkor is, ha nincs kedved, sok a tanulnivalód, álmos vagy, stb.

"nagyon szimpik az ottani kutyusok. Van 3 aki nagyon cuki."

SOHA nem a kinézet alapján választunk kutyát. Mivel gondolom interneten nézted őket, na úgy főleg. Attól, hogy cuki, szép a színe, szeme, stb. még nem biztos, hogy illik hozzád az a kutya.

Mekkora legyen a mozgásigénye?

Mennyire legyen feladatigényes?

Legyen meghunyászkodó vagy egy önbizalommal teli kutya?

Haverkodjon mindig minden kutyával vagy magának való természetű legyen inkább?

Ezeket azért írom, mert ha TE egy kanapén heverésző, játékos, behódoló kutyát szeretnél és mondjuk hazaviszel egy foxterriert (mert cuki), ami totál hiperaktív, akaratos, kisállatgyilkos, harcias kutya, na akkor megkeseríted a saját életedet :D

1-2 éves kutya még épp kamasz, szóval igencsak fegyelmezni, nevelni kell még jópár hónapig, de már nyugisabbak, mint a kölykök. Szobatiszták is már (elvileg) és nem rágnak össze mindent a lakásban.

Kölyökkutyával szemben annyi a hátrányuk, hogy lehetnek már berögzült hülye viselkedésformáik, amit felnőtt korban már nehezebb kinevelni belőlük, de ez is simán megoldható.

A középsuli első osztály meg nem befolyásolja a kutyázást, viszont IDŐRE haza kell menned, hogy megsétáltasd a kutyát. Ha te elmész lófrálni két órát még az osztálytársaiddal és nincs aki levigye, szerencsétlen kutya összecsinálja magát addig.

2016. jún. 9. 14:53
 6/21 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó.

Egy spitzet szeretnék. És úgy tervezztük, hogy elmegyünk meglátogatni a kutyust.

Köszönöm a válszod.

Még kellenek válaszok.

2016. jún. 9. 15:22
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mint végzős, tizenkettedikesnek mindig is volt kuytusom, bár nekem kertesházban, ami azért megkönnyíti a dolgot... Kitűnőre végeztem és egyetem is lesz jövőre, ugyhogy nem gondolnám, hogy választani kellene kutya és tanulás között. Persze ez személyfüggő ugyanis lehet, hogy te emellett rendszeresen sportolsz (mondjuk ez nekem is belefért), szakkörökre jársz stb, azaz sokkal kevesebb szabadidőd van. Te tudod csak meghozni a döntést (illetve a szüleid), pörgesd végig a napod: a mostani teendőid közé be tudsz szúrni még naponta mondjuk két órát? Nem utolsó sorban anyagilag is gondold végig: oltások, esetleges betegségek, vagy talán míg hozzászokik a helyhez és a szabályokhoz egy-két rongálós unatkozás a kutya részéről... Egyébként szuper ötlet, hogy menhelyről szeretnél kutyust! Támogatom;) nekem is két utcáról befogadott kutyusom van és végtelenül hálásak. Sok sikert!
2016. jún. 9. 16:17
 8/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. jún. 9. 16:26
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Én még azt javaslom, hogy ha a menhely engedi, menj el minél többször sétáltatni a kiszemelt kutyát, mert képről az ember egyfajta "vak szerelembe" tud esni. Viselkedés alapján viszont lehet "reális szerelem", de esetleg egy másik ebbel.
2016. jún. 9. 20:35
 10/21 A kérdező kommentje:

Utolsó.

Igen, fogunk menni majd :).

Még jöhetenek a válaszok.

2016. jún. 9. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!