Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4 hónapos chihuahua etetésében...

4 hónapos chihuahua etetésében tanácsra van szükségem. Rossz döntés ha az esti séta után nem kap már enni?

Figyelt kérdés

6 hete van egy drága icike-picike gyönyörű egészséges chihuahuám.

Semmi gond nincs vele,csak az,hogy ha este adok neki enni (a napi 30-40 grammot nem tartom,ennél is többet eszik napközben),éjjel bekakil...kis kakásom. :) Most kitaláltam,hogy az utolsó étkezést este 6-7 óra között tartom,utána 1-2 óra séta (rengeteget szalad,nagyon fitt),séta után maximum 1-2 db jutalomfalat,és fekvés. Ezt ma vezettem be,de olyan éhes szegény...És nagyon félek,hogy éjjel leesik a vércukra!

Mit tanácsoltok?

És rögtön a második kérdés:

Azt mondták,hogy ha ilyen sokat fog enni,nagyra nő...magas lesz...Most 15 cm magas és 80 dkg. Ugye ez nem igaz?

2013. júl. 19. 23:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
azt, hogy milyen nagyra nő a gének határozzák meg és nem az, hogy mennyit eszik. 4 hónaposan napi 4 étkezés ahol annyit eszik amennyit akar bőven elég. Nekem a csivim 1,5kg kaját simán megeszik pro plant kap a kutyusom most 2 éves és kerek 1kg. Ha jó helyről vetted, megbízható tenyésztőtő akkor nem kell agódnod.
2013. júl. 19. 23:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a választ! Nem azért nem adok neki esti séta után enni,mert félek,hogy nagyra nő,hanem mert éjjel bekakil...Kb este 6-kor szeretném utoljára megetetni, 8-9 fele érünk vissza a sétából...
2013. júl. 20. 00:13
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Általában a nagyobb séták evés után nem ajánlottak.Az ürítés általában étkezés után van.Szerintem a nagy esti séta,futkosás után egyen és utána vidd egy rövid eü sétára.
2013. júl. 20. 00:20
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
A több ételtől nem megnő a kutya, hanem elhízik. Nagyon. Az egészséges kutya minden étkezésnél piszok éhes. De azért van a gazdája, hogy tudja, mennyit szabad ennie a kutyájának.Este pedig vidd le 10 óra körül egy rövid egészségügyi sétára és reggel is minél korábban. A kölyök majd nő és sokkal tovább fogja bírni tartani a székletét idővel.
2013. júl. 20. 00:47
 5/12 anonim ***** válasza:
46%

mi? az egy kilós csivava másfél kilót eszik egy nap?? mégis miből? vízből? jézus ereje

tényleg gáz lenne, ha esetleg megnőne 18 centisre. még a végén valaki kutyának nézné.

2013. júl. 20. 03:29
 6/12 anonim ***** válasza:
34%

Utolsó: ez nagy volt! :DD

Én egyszer láttam egy kölyök csivavát és összetévesztettem egy csupasz tengeri malaccal! A csivava családfájában tuti van macska is!

2013. júl. 20. 10:05
 7/12 anonim ***** válasza:
első voltam kimaradt egy hónapra tudom csak megmondani mennyit eszik a kutyám, és az 1,5kg. A csivava akár tetszik nektek akár nem egy kutya, a standard szerinti súlya 0,5-3kg és ezzel a legkisebb kutyafajta. A marmagassága maximum 26cm lehet, de talán mielőtt bíráskodtok és basáskodtok megnézhetnétek a fajta standardot. A chihuhua az egyik legrégibb kutya fajta, nem a 18-19 században kevergették össze mindennel, hogy ezzel csináljanak új fajtákat mint annyi más kutya esetében. A saját korlátoltságotokat fejezi ki az, ha olyan hülyeségeket írtok, hogy nem kutya és hogy a felmenő között macska is volt. Lehet nektek a nagytestűek jönnek be, de attól még nincs jogotok lenézni a kistestű kutyákat vagy társasági kutyákat!
2013. júl. 20. 12:06
 8/12 anonim ***** válasza:
10%

Hát az én családomban mindenki utálja a kistestű kutyákat! Pláne mióta egy pcsibá belefutottunk az utcán (épp kutyát sétáltattunk, egy labradort). Ő meg két kutyát: egy csivavát és egy palota pincsit. Mikor odaérünk melléjük az én nyugodt labradorommal ők messzire elkerülnek minket és hallom a pcsát mikor mondja: -fujj de csúnya kutya!

Na ezóta ki nem álljuk a pcsákat és ezeket az ölebeket! Amúgy meg hiába hogy régi kutyafajta! Ha megnézed annyira se hasonlít egy farkasra.. nem attól teljesen messze áll! Én mondom ezek nem kutyák csak valami furcsa macskaméretű lények amik tudnak ugatni! Ennyi- meg ennyi!

2013. júl. 20. 12:32
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Mit gondolsz csak a csivava és a kiskutyás gazdik a bunkók? Akinek nagytestű kutyája van az nem lehet bunkó? Beskatulyázni az embereket elég primitív dolog, de úgy látom a te értelmi szintedhez ennyi jön le. Vannak neveletlen kutyák minden nagyságból és bunkó kutyatartók is függetlenül attól, hogy milyen fajtájú kutyája van. Személy szerint ugyanúgy beolvasok egy retriveres gazdinak mint egy pincsisnek ha kérdezés nélkül a kutyáimhoz engedi a parkban a póráz nélkül sétáló kutyáját. Hát hogy mit ne mondjak a labrador se épp a farkas mása :) A retriver és a farkas közt nem látok sok hasonlóságot. Tudtommal a labrador mint fajta a 19. századtól van jelen és a kutyák pedig 10 ezer éve vannak az ember szolgálatában. Hogy mi köze van a labradornak a farkashoz hát semmi! Újfundlandi, pointer és szetterek keresztezése.
2013. júl. 20. 13:17
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az értelmes válaszokat! A 10 óra körüli egészségügyi sétát választjuk! :)

Azoknak pedig akik nem a kérdésemre írták a válaszukat,vagy nem is tudom,véleményüket,talán nem voltak jók általános iskolában szövegértésből,és ezért nem arra feleltek amit kérdeztem! És a Chihuahuák buták...Ennyit rólatok! :-D

2013. júl. 20. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!