Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Chihuahua ügyben: adnál tanácsot?

Chihuahua ügyben: adnál tanácsot?

Figyelt kérdés
Van két chihuahua kutyusom, Bizsu és Kormi. Egyetlen egy baj van velük. Ahogy megismerték a tv-t azóta "rosszak". Ha nem nézem a tv-t elkezdenek ugatni, hogy kapcsoljam be. De így csak feleslegesen fogy az áram. Ha meg nincs bekapcsolva akkor mint mondtam ugatnak és néha morognak is. Hogyan szoktassam le őket erről a furcsa szokásukról?

2013. júl. 3. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Miért nem tiltod le őket az ugatásról/morgásról? Van irántad tiszteletük?
2013. júl. 3. 17:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Egy gond van. az előző kutyáim nem voltak ugatósak és chiuahua kutyusaim most vannak először. Mindenféle dolgot olvastam róluk, hogyan gondozzam de az ugatásról sehogy sem tudom leszoktatni őket. Gondoltam arra, hogy "elrejtem" egy kicsit a tv-t és akkor majd ha visszateszem rá se néznek de nemtudom jó ötlet-e mert ha nem a akkor fölöslegesen cipelném a tv-t ide-oda s kötném be ki az egészet.
2013. júl. 3. 17:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fölösleges. Amúgy meg nehogy már neked (jó esetben a falkavezérnek) kelljen behódolni az ő akaratuknak! Attól, hogy kicsi kutyák, még ugyan úgy rendszabályozni kell őket, mint egy dobermannt :) Ha ismerik a "Nem!" vagy a "Fúj!" tiltószót (vagy amit használsz ha rosszat csinálnak), akkor egyszerűen kikapcsolód a tv-t és letiltod őket.
2013. júl. 3. 17:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Végülis igazad van. Elég hülye voltam, hogy erre nem jöttem rá :D Köszönöm a jótanácsot! :)
2013. júl. 3. 17:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja és más nem lehet a falkavezér mert én lakok egyedül ebben a kis lakásban :D
2013. júl. 3. 17:53
 6/6 anonim ***** válasza:
lehet még a kutya is falkavezér :) olyankor van az, hogy nyávognak a tévéért, hogy bekapcsold nekik, te meg azon gondolkodsz, hogy eldugod a tévét, ahelyett, hogy megtiltanád nekik az ugatást. csak keményen :D az legyen amit te akarsz. és legyél nagyon kitartó! ha ugatnak, hát ugatnak! tiltsd őket, de ne kapcsold be a tévét. ne legyen "igazuk". ilyenekkel könnyen a fejedre nőhetnek. amilyen picik, olyan rafináltak :)
2013. júl. 4. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!