Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tennétek? Eladott kutya...

Mit tennétek? Eladott kutya kérdés.

Figyelt kérdés

Volt egy kuvaszunk aki imádott minket és mi is őt. Mi neveltük 6 hetes kora óta. Született egy gyermekünk aki már 1 éves. Féltünk h nem fogadja el a gyereket és féltünk h mi van ha odakap ezért eladtuk.

Állatorvos se ajánlotta a kuvaszt gyerek mellé. A gond az h baromira hiányzik a kutya.

Vissza lehetne hozatni? Vagy jobb így? Mérlegelni kellett hisz nem kérdés h a gyermekünk az első. Viszont a kutya nagyon hiányzik.

Mit lehet tenni?

2016. máj. 19. 19:16
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
95%
Az állatorvos meg mellesleg a kutya egészségéhez ért, nem a viselkedéséhez. Nem tanulta, nem is kellett neki, nem feladata, hogy az ilyen kérdésekben tudjon dönteni vagy tanácsot adni. Imádom, hogy mindegyik rohadt okos, annyi kutyát dobnak el miattuk az emberek, hogy elképesztő... :(
2016. máj. 19. 19:33
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Dögöljek meg, ha ezt értem. Tehát a cscsemő mellől eladtátok a kutyát, holott egy bébi egyrészt sosincs őrizetlenül, másrészt semmi módon nem ingerli a kutyát, hisz csak fekszik. Most viszont, hogy egyéves a gyerek, kúszik-mászik, odakap, beleeszik esetleg a kajájába, ráül, ráüt, meg a többi kis öntudatlan, koordinálatlan mozdulata... most visszahozatnád a kutyát. Ezt fejtsd már ki bővebben, kérlek 🤔
2016. máj. 19. 19:36
 13/41 anonim ***** válasza:
98%

Semmit, annak a kutyának jobb ott, ahol most van, ti pedig szégyelljétek magatokat erősen! Az okokat nem írom le én is, azt már a többiek megtették. Szégyen!

Az állatorvos azt mondta, a gyerekre veszélyes a kutya? Valóban? És ki ismeri jobban azt a kutyát, az orvos, vagy a gazdái?

Elmondom neked, a felső szomszédunknak kuvasza van(habár nem is a fajtán van a hangsúly). Igen népes család 4 gyerekkel, ebből három 6 év alatti, együtt laknak a nagyszülőkkel. Mindig látom őket, hogy a gyerekek együtt vannak kint a kutyával. Szerintem az a nagy mamlasz még azt is hagyná, hogy a legkisebb rajta lovagoljon. Annyira vérszomjas, és veszélyes fenevad.

Azt javaslom, míg a gyerekeitek nagykorúak nem lesznek (már ha nem adjátok el őket is), addig szerintem nem is kellene másik kutyában sem gondolkodnotok.

2016. máj. 19. 19:42
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

A normálisan nevelt kuvasz óvja-védi a kisgyerekeket. És bármely kutya lehet veszélyes a gyerekre, amennyiben nem megfelelően van tartva, nevelve.

Alapszabály, hogy sem csecsemőt, sem kisgyereket semmilyen kutyával nem hagyunk felügyelet nélkül.

Az állatorvost inkább nem is minősítem...

Mit lehet tenni? Most már semmi. Ne hozasd vissza, ha meg eladtad, akkor nyilván nem is lehet visszahozatni. Ezt előbb kellett volna átgondolnod. Döntöttél, lehet hogy rosszul ( szerintem rosszul ), de ezt már ne változtasd meg.

Legközelebb, ha mégis lesz kutyád, csak akkor vállald, ha utána élete végéig gondoskodsz is róla.

Amúgy én kuvasz-németjuhász keverék mellett nőttem fel, a gyerekem meg 3 dobermann mellett.

2016. máj. 19. 20:59
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem lehet tenni. Azért eladtad a kutyát, mert az állatorvos azt mondta, hogy veszélyes a gyerekre...

Ebből is látszik, hogy fogalmad nem volt a saját kutyádról, meg úgy általában a kutyákról. Jobb ez így mindenkinek.

2016. máj. 19. 21:01
 16/41 anonim ***** válasza:
3%

Eloszor is rossz helten erdeklodtel mert itt mindenki okos es keves tapasztalattal sokat ugat :))

Masodszor jol tetted,hogy eladtad a kutyat mert felnott kutya nem biztos elfogadta volna a "jovevenyt"

Ha a kutya a gyerek mellett no fel az mar mas!

Tehat ne bankodj ezen,fontosabb a gyereked biztonsaga.

Kutyat majd meg vehetsz mast es azt is megszereted,a gyerek mellett no fel es ha odafigyelsz a nevelesere akkor nem lessz gond.

Amugy zarojelben megjegyeznem,hogy a kuvasz mint minden mas pasztorkutya(kiveve a KAU) nagyon gyerekszereto de kihangsulyoznam,hogy ennek a feltetele,hogy a gyerek mellett nojjon fel.

Most majd jol lepontoz a sok barom aki csak osztja itt az eszt:))))

2016. máj. 19. 21:59
 17/41 anonim ***** válasza:
97%

Szegény kutya, esélye sem volt bizonyítani, még azelőtt kapott büntetést, hogy megmoccant volna. Lefordítom, hogy érthetőbb legyen: Még csak a ceruzát emelted fel a munkahelyeden, de máris azonnali hatállyal kirúgtak, mert hülyeséget írtál volna. Ez nem fogadnád el? Miért? Hiszen a kollégád azt mondta, hogy te biztos ostobaságokat írkáltál volna....

A kutyát nevelni kell, a gyereket nevelni kell, a családtagokban bízni kell, és felnőttként képesnek kell lenni mérlegelni, amit másoktól hallasz, főleg ha jó messze vannak az adott helyzettől. A gyerekorvos hányszor látta a kutyádat? Látta gyerekek közelében? Esetleg volt korábbi viselkedésbeli gond a kutyával, amiről beszámolták a dokinak?

Hoztál egy döntést. Mende-mondára alapozva egy vadidegen tanácsára egy jövőbeli problémáról.Fogadd el. Egyébként nem ez volt az első baklövésed a kutyát illetően. 8 hetes koráig az anyja mellett a helye, ezt a törvény is okkal írja elő. Nem néztél utána, nem tudtad vagy egyszerűen nem érdekelt. Hidd el, komoly gondjaid lesznek a gyerekneveléssel is ilyen hozzáállással, nem kell ide a kutya is. Reméljük annyi volt benned, hogy megnézted, hogy hová került, ahol szeretik és törődnek vele.

Utólag próbáld elfogadni, hogy a kutya egy érző lény, akinek nem rángathatsz kedved szerint: most kellesz, most nem kellesz. Elküldted, elzavartad, eladtad, kihajítottad mint a koszos zoknit a szennyesbe, akkor hagyd békén, hogy élhesse az életét, pont elég traumát okoztál neki már így is.

2016. máj. 19. 22:02
 18/41 anonim ***** válasza:
98%

Kedves RudyV, itt már mindenki ismeri az idióta válaszaidat.

Nem is értem, hogy egy ilyen nagyképű barom, aki mindentudónak KÉPZELI magát, ráadásul a válaszaiból nyilvánvaló, hogy utálja a kutyákat, minek akar okosnak tűnő tanácsokat osztogatni minden átkozott napon?

Tök mindegy mi a kérdés, a válaszod mindig pontosan ugyanakkora marhaság.

2016. máj. 19. 22:05
 19/41 anonim ***** válasza:
97%

Persze, kedves 16-os.

A 22%-os válaszaiddal rohadt okos lehetsz, de tényleg. Látszik!

2016. máj. 19. 22:12
 20/41 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 18 leszarom a velemenyedet...

En is szeretem a kutyat de nem imadom mint egyesek,nem teszem foljebb a rangletran egy emberi lenynel.

Persze itt sokan annyira kutyaimadok,hogy inkabb azt tanacsoltatok volna,hogy a gyereket adja el es a kutyat tartsa meg :D

Es titokban ti is tudjatok,hogy igaza, van de nem fogadjatok el.

Ez olyan mintha Jehova tanuit probalnam meggyozni arrol,hogy el vannak tevedve:))) ok is csak az o "igazukat" fujjak.

Es leszidjatok az embert mert meggondoltan es helyesen cselekedett elobre teve a gyereke biztonsagat mint egy kutyat....

2016. máj. 19. 22:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!