Szeretnék egy kutyust, de anyukám nem engedi, hogy legyen. Mit tegyek?
Már mindent felvázoltam anyunak.Mondtam hogy fogadjunk örökbe egy kutyust ideiglenesen,hogy megtapasztaljuk a jó dolgokat és a hátrányait.De nem akarja még igyse.Már van egy ötletem,de nem biztos,hogy beválik.
Valakinek van valami jó ötlete,hogy hogyan vegyem rá anyukámat?
Olyan válaszokat nem szeretnék amibe az lesz leírva,hogy milyen nagy felelősség egy kutya, stb.Nem ez a kérdésem.Legyetek szívesek olyan választ írni ami erre a kérdésre megfelel.
Előre is köszönöm a kérdéseket:Fanni
Ötletet akkor tudok írni, ha meg tudod mondani, miért nem engedi. Mi az oka?
Lehet sok minden:
- nincs rá elég pénzetek
- nem akar/nem tud felelősséget vállalni, nincs rá ideje, energiája
- nem szereti a kutyákat vagy fél tőlük
stb.
Kérdezd meg, mi pontosan az oka, úgy könnyebb tanácsot adni.
Pedig szerintem kirakná, vagy inkább elajándékozná valakinek. Ilyennel nem is próbálkoznék. De amúgy meg igaza van. Egy kutya nem való lakásba. Tudom, én is gyerekként szerettem volna egyet, jól tanultam, mindig besegítettem a házimunkába, bevásároltam, főztem, sütöttem. De egyáltalán nem érdekelte őket, mert a kutya nem lakásba való és büdös. Pár évvel később ezt be is láttam, mert bárkihez is mentem, akinek volt kutyája, rettentően büdös volt a lakásuk.
A másik dolog meg az, hogy attól is tartanak, hogy majd a kutya rajtuk marad. Egy kutya jobb esetben 15 évig él. Most te gondolom alapiskolás vagy, pár év múlva befejezed aztán lassan elérsz az egyetemig. Egyetem mellett egyre kevesebb időd maradna kutyázni, szóval a szülőkre maradna csak. Gyereknek olyan esetben vesznek kutyát, ha a szülő saját maga is akarja. Mert nagy részben az ő felelősségük, nem pedig a gyereké. De majd ha egyszer lesz saját lakásod, annyi kutyát fogadsz örökbe, amennyit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!