Érdemes belevágni a tenyésztésbe? Mit kell ilyenkor tenni?
Van egy gyönyörű, kistestű szuka kutyám. Az egyetlen "gond" vele az, hogy keverék. Nekem azzal nincs semmi bajom,de ez a felmerülő probléma, ha szóba jön az EGYSZERI TENYÉSZTÉS. Szeretnénk egyszer fedeztetni, de nem tudom, hogy érdemes-e. Elsősorban a kölykök gondolok, hogy kellenének-e valakinek családi kedvencnek. Kistestű, aranyos, kedves. Menhely aztán szóba sem jöhetne!!!!! Csak szerető családba adnánk őket ,ingyen, de nem tudom, hogy mindnek lenne-e gazdája. Apám azt mondta, lehetnek egyszer kiskutyák, de csak ha egyedül én vállalok érte felelősséget, hogy mindegyiknek jó élete legyen később is. Az időpontot próbálnám nyárra tenni, mert iskolába járok, a szünetben pedig minden egyes napomat velük tudnám tölteni. És még lenne pár kérdésem, mivel ez lesz (még nem biztos)az első fedezés:
-Hogyan zajlik az ellés
-Milyen hőmérsékleten kell tartani a kiskutyát
-Lakásban vagy az udvaron legyenek (Nyár)
-Milyen tápot ajánlanátok, ha már száraztápot esznek
-Napi mennyi időt vesz igénybe a gondozásuk
-Mikor kell megkapniuk a kötelező oltásokat
-Éjszaka is fel kell ügyelni rájuk
Kérlek ne írjátok, hogy google a barátod, vagy ilyesmiket, csak tanácsokat szeretnék kapni :)
A válaszokat előre is köszönöm!
Millió kistestű aranyos kutya van a menhelyeken.
Amit te akarsz, az nem tenyésztés, hanem szaporítás. A kutyád nem akar anya lenni nem akar kölyköket, a legjobb lenne ivartalanítani.
Ezt nem tenyésztésnek hívják, ez a szaporítás. Ez az oka, amiért a menhelyek tele vannak elhagyatott kutyákkal...mert a gazdik úgy gondolják de jó móka lesz, milyen cukik lesznek a picik, aztán majd elajándékozzuk őket jó helyre....csak aztán a "jó helyről" pár év múlva a menhelyen köt ki a kölykök fele. Ha valakinek keverék kutya kell akkor az menjen el a menhelyre és onnan szabadítson ki valakit, semmi szükség mégtöbb kölyökre.
Arról nem is beszélve, hogyha rendesen akarod csinálni úgy, hogy az anya kutya és a kicsik is egészségesek legyenek, akkor nagyon mélyen a zsebedbe kell nyúlni.
A szülőket pároztatás előtt először is orvosi vizsálat alá kell vetni, hogy egyiküknek sincs semmiféle betegségük egymásra nézve, vagy a születendő kicsikre nézve.
Aztán folyamatos orvosi vizsgálat a szukának a vemhesség alatt, majd többféle oltás, chip és társai az összes kölyöknek, a minőségi tápról és társairól amit kapniuk kéne meg még nem is beszéltem....
Emellett a kicsik egész napos törődést és felügyeletet igényelnek.
Inkább vidd el a kutyádat egy ivartalanításra azzal mindenkinek többet használsz.
"kisgyermekes családok már jelezték, hogy szeretnének kistestű, kedves kutyát a gyerekek mellé"
Na, pont az ilyenek szokták pár hét után lepasszolni a kiskutyát, mert a kisgyerek elkezdi nyúzni a plüssállat kinézetű kutyát, aztán amikor az önvédelemből odakap vagy játékból felugrál a gyerekre, a kedves szülő már repíti is az utcára mert "bántja a gyereket, nem teszi kockára az egyszem gyereke egészségét hogy a kutya örök életre károkat okozzon benne".
Minek akarsz kiskutyákat amikor tele van a menhely??! Egy alom felnevelése több SZÁZEZER forint!
A kicsiket infra alatt, elletőládában kell tartani a házban. Az anyának vitaminokat kell adni, ultrahangra kell vinni, herpesz ellen többször oltani, speciális tápot adni, ha valami baj van: 2 óránként ÉJJEL IS speciális tápszerrel kell etetni és még lehetne sorolni. ESZEDBE NE JUSSON!!
Nem jó ötlet. Már elmondták hogy miért. És nagyon sokba kerül:
Anyánál a szülés közben felmerülő problémák (nem biztos)
Ha van 10 kiskutya:
10x féregtelentés és oltások =10x 10000 ft (100000)
A kicsikkel felmerülő problémák (ez se biztos)
Minimum 100000 ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!