Érdemes kutyatenyésztésbe belevágni?
"Nem csak a pénz motivál hanem a kutyák iránt érzett szeretetem.Gondoltam hogy olyan pénzkeresést választok amit élveznék is."
A tenyésztés nem a pénzről szó. Sőt ez egy nagyon költséges hobbi. Ha beleteszel éveket, rengeteg energiát és pénzt, akkor lehet idővel megtérül.
A kutya iránti szeretet egy dolog, a fajta iránti totális elkötelezettség. Ennek kell meglennie.
Az előttem szólók tulajdonképpen a lényeget elmondták.
Én még csak annyit kérdeznék, hogy hány éves vagy?
Korod alapján lehet, hogy még pár mondatot hozzátennék...
Értem én hogy mit mondtok de azt el ne mondjátok már nekem,hogy aki tenyésztő,az csak a fajta iránti tiszteletből csinálja.Amúgy 24 éves vagyok. itt kár feltenni kérdést mert mindenki leugatja a másikat úgy hogy nem is ismeri hogy milyen ember.Én csak a válaszotokra voltam kíváncsi nem arra hogy milyen erkölcsi
Okosságokat mondtok.Ne haragudjon senki de ez így van.
Nem leugatnak, csak elmondják az igazságot!
Egyrészt: szükséged lesz több, törzskönyves kutyára. Ezek ára olyan 150-200 ezer forint darabonként.
Kennelnév csináltatása 60 ezer forint
Tenyésszemle, egyéb orvosi szűrések, és engedélyek: kb 150 ezer forint
Ha a szukádat más kannal pároztatod, akkor neki fizetni kell.
Kell még a szukának két herpesz elleni injekció, legalább két ultrahang, amit kb 15 ezer lesz, plusz a kölyköknek törzskönyv, chipek, oltások, féregtelenítés, táp, ami félmillió forint.
Gondold meg, hogy megéri-e ez neked! Ha nem végzed el a fent felsorolt dolgokat, csak egy alja szaporító leszel, aki elront egy fajtát, amit már így is sokan buzgón tesznek, sőt, kicseszel a jövendőbeli gazdákkal is, ha nem szűretted le a kutyákat betegségekre, és beteges kölyköket adsz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!