Van egy angol cocker spánielem tkves, és érdekel a kiállítás de félek belevágni! Mi van ha azt mondják nem szép?
Nincs mit vesztened, vidd el nyugodtan. Nézegess a neten videókat és akkor fogod látni nagyjából hogy kell viselkedni a kutyának, hogyan kell beállítani, stb. Vegyél egy felvezetőpórázt és gyakoroljátok sokat a beállítást(asztalon is), a fogak ellenőrzését és a szép, egyenletes ügetést.
Az semmiképp ne tántorítson el, hogy netán nem tetszik majd a bírónak, neked úgyis ő marad a legszebb. Én is úgy megyek el mindig kiállításra, hogy leszarom mit gondolnak mások, úgyis én viszem és én is hozom el a világ legszebb és legjobb kutyáját :) Ha 3-4 kiállításon is azt mondják, hogy inkább ne vidd ezt a kutyát, mert nem olyan szép, akkor meg éli tovább kedvencként az életét, nincs azzal semmi baj. De egyébként a képek alapján szép a kutya, bár jobb lenne egy oldalról beállított képet látni.
tenyésztőket kérdezz meg erről - elsősorban a kutyád tenyésztőjét érdemes - szerintük milyen minőségű a kutya és milyen bírókhoz érdemes nevezned.
mivel kozmetikázós a fajta arra is érdemes kitérni, hogy hogyan kell show minőségűre felkészíteni a szőrét (ahogy írták is, spánielt nem nyírni, hanem trimmelni kell).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!