Sorolnatok legyszives lehetseges fajta/altalanos betegsegeket (orokletes), amit kotelezo/ erdemes elvegeztetni egy kutyan tenyesztesbe vonas elott?
Yorkirol van szo. (Yorkshire terrier)
Minden johet, ami tulzas es tulfeltes is, majd kivalogatom az orvosom segitsegevel mi felesleges es mi hasznos vizsgalat/teszt/stb.
Parrol mar olvastam, pl. patella ficam, de mindenfele infot szivesen fogadok.
Tenyesztesi tanacsadas koszonom nem kell, meg csak gondolkozom a dolgon, ezert szeretnek utana nezni a kockazatoknak, nem pedig szaporito modjara randomra osszeengedni ket kutyat..
A segitsegeket koszonom!:)
Első...ugye törzskönyves a kutyád...
Második ...a kan is az...olvasni tudsz-egyformák ne legyenek a papírokon...aztán jöhet a többi és a doki...és ha nem vitted sehová,se tenyészszemlére,se kiállításra..juuuj megszületett!!! a legfrisebb szaporító!----kb ennyi véleményem..
Koszonom elso ket valaszolo!:)
Kerdeztem tole, de o csak patella vizsgalatot es vervetelt javasolt, viszont engem tobb is erdekelne, a lehetosegek..:)
Kedves harmadik, lesz@rom a velemenyed sok szeretettel :) es csak hogy bosszantsalak, nem valaszolok a felsoroltakra, talalgass a kerdesem kiirasa alapjan:D
Szlovák oldalról szedtem le ( mivel Szlovákiában lakó tenyésztő vagyok)
Malígna hypertermia (MH), - vér
Degeneratívna myelopatia (DM), - vér
Hyperurikozúria (SLC), - vér
Progresívna retinálna atrofia (prcd-PRA) - vér
Patella ficam - RTG
Könyök ficam - RTG
Nem tudom, hogy hogyan vagy miféleképpen vizsgálják:
Retina dypslázia,
Leg Perthes szindróma
Hypoglicémia
Trachea (légcső / légzési) probléma
Amit tudok neked ajánlani mint tenyésztő, hogy ha sikeres és keresett/ jó hírnevű tenyésztő akarsz lenni akkor vizsgáltasd ki a kutyád minél több dologra.
Minél nagyobb az egészséges egy kennelben annál nagyobb a hírnév.
A kiállítás nem olyan fontos mint az egészség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!