Mégis mit tegyek a kullancsok ellen? Elegem van, hogy semmilyen védekezés nem használ!
Kertes házban lakunk, így gondolom nagyobb az esély, hogy a kertben is belemászik, amikor kint van.
Most lett lenyírva a hatalmas bundája, tehát most nagyon jól látszik rajta, ha mászik benne valami, ezért szerencse volt, hogy észre vettem a belefúródott kullancsot, (a feneke környékén)...
Hogy oda hogyan tudott belemászni, fogalmam sincs. Amikor sétálunk, nincs olyan alkalom, hogy ne találnék benne. Cseppet/sprayt (frontline, advantix) használunk, de ha nem marad más, muszáj lesz a nyakörvet is kipróbálni.
Tudtok ajánlani valamilyen jól bevált márkát? Vagy akármilyen tippet, amivel távol lehet tartani ezeket a nyavalyás élősködőket?
nekünk a foresto mellé is bement a kullancs :(
egy hónapja használjuk a bravectot és azóta egy sem ment bele a kutyákba :)
nálunk is nagyon sok kullancs van, múltkor kimentünk a szőlőbe, elengedtem a kutyákat, fél perc múlva visszahívtam őket és két kullancs is mászott az egyiken, de mikor hazaértünk és átnéztem őket egy sem volt bennük :)
Bravecto. Drága, de cserébe működik. Nekünk is van a kertünkben kullancs, plusz eleve kullancsos környéken lakunk, és mióta ezt adom a kutyáimnak, kizárólag döglött kullancsokat találok a szőrük között.
A Foresto sem rossz, de nem olyan jó, mint a Bravecto, meg az én kutyáim vakaróztak tőle...
Köszi a válaszokat!
Igen, a következő amit ki akartam próbálni az a Foresto volt, ilyet fogok holnap venni, aztán ha ez sem jön be, akkor jöhet a tabletta. Jól hangzik, amiket írtok.
Ezt csak állatorvos írhatja fel? Állatpatikában nem adnak ki, ha recept nélkül kérek?
Állatpatikában vettem a Forestot, nem kell felírni külön.
A tablettát nem tudom, de azt is ajánlották, tehát receptet biztosan nem kértek volna, csak én a nyakörvet választottam.
Rendben, köszönöm :)
Tegnap vettem nyakörvet, most teszteljük, a receptre pedig a tablettánál gondoltam természetesen, csak rosszul fogalmaztam:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!