Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Neostomosan: ti hogy használjá...

Neostomosan: ti hogy használjátok kullancsok ellen?

Figyelt kérdés
Előrebocsátom van rajtuk Kiltix, de mivel a lejárata a vége felé közeledik, és extra kullancsos helyekre szoktunk menni, így sajnos belement az egyik kutyámba kullancs, és babéziás lett. A doktornő pluszban cseppeket javasolt a Kiltix mellé így őszre, de mivel most rendeltem új Kiltixet nekik így nincs még 9 ezrem, hogy a 3 ebet cseppezzem is, ezért inkább vettem Neostomosant. Az útmutató azt írja, hogy 2 hetente lehet vele őket fújkodni, de mi minden másnap megyünk erre a kullancsos részre. Vajon lehet gyakrabban alkalmazni? Van aki gyakrabban szokta? És azért nem az orvostól kérdezek, mert mind más mond, lehetetlenség kiigazodni rajtuk. A területet nemigen tudjuk elkerülni, mert szükségük van futásra, azt pedig csak ott tudják megtenni.

2014. okt. 15. 09:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Akár minden nap fújd át a kritikus területeket. Sokan esküsznek a Piret-Mix hatásosságára is.
2014. okt. 15. 10:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Kiltixet használunk most mi is. Ha megyünk sétálni, akkor lefújom őket mindenhol Neostomosannal, nyugodtan minden séta előtt használhatod egyébként.

Egy liter vízben old fel, hűvös-sötét helyen tárold és sokáig eláll. :)

Évek óta veszem kiegészítő védelemként, és nagyon meg vagyok vele elégedve, a legfertőzöttebb területeken is biztonságban vannak az ebek.

2014. okt. 15. 18:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Én nem használtam soha megelőzésre, csak mentett kutyánál tűzoltásra a spot-on előtt és ha az útmutató két hetet mond, nem is használnám annál gyakrabban, hiszen meg van annak az oka, amiért kéthetente használható. Egyébként milyen hatást vársz? Hogy megdögöljön, mielőtt belecsíp? Mert gyorsan hat, de nem vagyok benne biztos, hogy ennyire...
2014. okt. 15. 19:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Mivel az ember kiegészítésként használja, legalább is én csak a szőrre fújom. Akár naponta. Távol tartás végett.Eláll különben. Sötét helyen, nem átlátszó flakonban. És nem fog akár két hét után sem megromlani. Max kissé veszít a hatásosságából.Az előző kutyám volt az első, amelyik sosem volt babéziás, mert a nyakörv mellett a kritikus időben Neostomosanoztam.
2014. okt. 15. 20:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Nahh, itt is különböző vélemények vannak:D Minden másnap megyünk nagyon kullancsos helyre, arra gondoltam, hogy hetente egyszer vagy kétszer lefújnám őket. Végül is ez nem fürdetés, nem éri közvetlenül a bőrüket. Egyébként azt várom, hogy távol tartsa a kutyáktól a kullancsok nagy részét, szóval ne fúrják be magukat, mert 'büdi' a kutya:)
2014. okt. 15. 20:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha csak a szőrére fújod, abból szerintem baj nem lehet, azt még lehet, hogy én is bevállalnám. Kérdés, hatásos-e.

Tudom, hogy a Forestot megvenni egyszerre sok, de nem felelne meg jobban a célnak? Idénre mondjuk már valószínűleg nem éri meg megvenni, de talán tavsszal igen.

2014. okt. 16. 07:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Mint mondtam Kiltixük van, ami kutyánként 4 ezer forint, eddig hatásos is volt, de most rengeteg a kullancs plusz már 6. hónapos a Kiltixük (7 hónapig jó). Ma jön az új.
2014. okt. 16. 09:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Én mindig márciusban és októberben teszek új nyakörvet fel. Ezek a hónapok a leggázosabbak kullancsügyileg. És sajnos, van olyan kutya, akinek a nyakörv is kevés, amikor invázió van.
2014. okt. 16. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!