Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya nélkül csak a boldogtala...

Kutya nélkül csak a boldogtalanság vár. Túloznék?

Figyelt kérdés
Tudom, elég gáz, mivel már 23 éves vagyok, de egyszerűen belebetegszem abba, hogy imádom a kutyákat, de nem lehet sajátom. Még tanulok, ki tudja, meddig, két város között ingázom, jól fizető állásra semmi kilátásom(a nagytestű kutyákat kedvelem, és hát az állatorvos, oltáslok chip stb. elég drága ugyebár), így soha nem lesz egy kis kertem, kutyával. És emiatt annyira lehangolt vagyok folyton, mikor sétálok a parkban, és nézem a gazdikat akik boldogan játszanak a kutyájukkal megszakad a szívem. Nagyon gáz, túlzó, ha úgy érzem, az életemben semmi nem ér semmit, ha kutya nélkül kell élnem? Van más is, aki ennyire oda van értük?

2016. máj. 8. 21:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kutyázásban legfőképp a kutya birtoklása vonz, az igen, gáz. Én is odáig voltam értük, ezért mentem el menhelyre önkénteskedni, mert nem az érdekelt elsősorban, hogy nekem legyen egy kutyám, hanem kutyázni akartam. Nyilván szerettem volna sajátot, lett is idővel, de addig sem keseregtem, hanem felemeltem a seggem és kutyáztam. Mert érdekelt maga a kutya, mint lény, nem csak annyi járt a fejemben, hogy nekem rendelkeznem kell egy különbejáratú darabbal, mert csak. Sokan tanultam, tapasztaltam a menhelyes önkénteskedés során, sőt, aztán az is lett az első munkahelyem, ami révén hazavihettem a kutyámat, akivel még önkéntesként haverkodtam össze.

Mellesleg a leendő kutyád sem lesz boldog, ha te csak birtoklod, de más egyéb nem érdekel benne igazán. Ha meg akarsz is vele kezdeni valamit, akkor a menhelyi meló igazából jó befektetés, mert egy csomó olyan tudást összeszedsz, amit majd gazdaként hasznosíthatsz. Például rájöhetnél, hogy a panel-élet nem kínzás a kutyának. Együtt lenni a gazdával - ez a kutya álmainak netovábbja. Sok séta, közös program, együtt nézni az esti filmet - ez a boldogság a kutyának, nem a nagy kert, ami valójában csak egy nagy kennel.

2016. máj. 8. 23:26
 12/14 anonim ***** válasza:
Menj a menhelyre!!! Lehet hogy nem lehet a tied, de nagyon fognak neked örülni a kutyusok :))
2016. máj. 8. 23:54
 13/14 A kérdező kommentje:

Félreértettetke, nem a kutya birtoklása vonz.. de amúgy is írtam már, hogy el fogok menni a menhelyre (8-asnak meg: 'ha nincs annyi időm, hogy elmenjek a menhelyre..." - nem azt kérdeztem, hogy hogyan szerezzek kutyát, hanem hogy van-e más is aki ennyire bolondul értük.. mondjuk ez is hülye kérdés)

ÉS igazad van, nem tudom hanyas, de hosszan válaszoló : befejezem a rinyálást, felemelem a s*ggem és elnézek ilyen helyekre. Köszönöm :)

2016. máj. 9. 00:34
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem sem volt kutyám hosszabb ideig (családi, magánéleti okok miatt), ezen az időszakon pontosan a menhelyi önkénteskedés segített át. Valóban nem ugyanaz, mint együtt élni a saját kutyáddal, de sokkal több, mint a semmi. Nekem lelkileg nagyon jót tett, és azoknak a kutyáknak, akiket kivittem rendszeresen sétálni. Boldogok, vidámak voltak ilyenkor. Lehet őket tanítgatni, nevelni is.

Megértem az érzéseidet, de attól nem lesz jobb, ha szenvedsz. Gondolkozz távlatokban, egyszer majd biztosan lesz kutyád. Addig pedig segíts magadon és azokon a kutyákon, akik kis kennelekben élnek a menhelyeken - vidd ki őket sétálni, labdázni, keféld ki a bundájukat, vigyél nekik pár finom falatot, tanítsd meg szépen sétálni pórázon, ülni, trükkökre stb.

Hidd el, jót fog tenni, és egyben jót is teszel.

2016. máj. 9. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!