Van egy kutyám és arra akarom megtanítani hogy támadjon de nem megy. Hogy tanítsam meg?
Ez a hülyeség tetőfoka. Nézd, 12.000 forintért jobbára egy normális farmernadrágot sem kapsz, nemhogy egy egy szűrt, kulturált kennelből való bullterriert.
Rendben van, nem tudjuk, honnan szerezted, nem is gond.
Nézd, kifogtál egy olyan egyedet, amelyik saját természeténél fogva nyugodt, békés, jóhiszemű, pozitív kutyus. NEM FOG mindenkit megtámadni, nem fog embereknek ok nélkül nekimenni. Mert ez egy ilyen természetű kutya! Amit ugyan alakíthatsz, de jól sehogysem jössz ki belőle. Legyél szíves bízni bennem, többet tudok a kutyákról, segédkiképző vagyok egy kutyaiskolában, voltam már segéd csibészelésnél, de általában fegyelmezőzni szoktam. Két saját és tizennyolc kiképzett kutyám eljutott az IPO és HPO vizsgákig, amik ma Mo.-n a lemagasabb szintű vizsgák.
Szerinted mégis miért bélyegezték el manapság a bullterriereket harci kutyának? Mert szerencsétleneket folyton az emberekre uszítják, csupán a kinézete alapján is. Undorító, hogy "ijessze meg az embereket".
A kutya meg fog védeni téged, ha tisztel és szeret, plusz, mivel hűséges állat nem fog elmenekülni. Ha szorult helyzetben vagy úgyis megvéd.
Attól viszont, nem kellene támadásra tanítani a kutyádat, ha pl:. a szomszéd gyerek beszól.
Még fejeztem be, csak véletlenül küldte el. Naszóval ez az egyed nem fog megtámadni senkit. Hogy lerövidítsem, a legjobban akkor jössz ki a dologból, ha meglátod akutyád előnyeit, azokat fejleszted, és egy szoros kutya-gazda kapcsolatot alakítasz ki vele, és így legalább az 100%, hogy ha téged támadnak, a kutyád az életét fogja adni érted.
Erőszakot tilos alkalmazni, és még véletlenül sem verjük a kutyát, nem fenyegetjük, nem alkalmazunk testi fenyítést. Remélem mondandóm nem süket fülekre talál.
Eddzetni, túlhajtani, autó mellett futtatni, súlyt húzatni még ötletként se vetődjön fel benned! Legjobban izmosítani a kutyát a futással és az úszással lehet, de nem úgy, hogy kidugod a pózázt és hadd fusson az autó mellett. Összesen hét kutya halálhírét kaptam már meg ilyen stílusú eddzetés mellett. Ebből csak egy ugrott be az autó alá, az összes többi egyszerűen kifulladt és megállt a szíve, összeomlott a keringése és leállt a tüdeje. Ezt akarod?
Kiviszed a rétre, mezőre, szántóra, vég nélküli labdadobálás erősen ajánlott.
elviszed úsztatni, a másik legjobb módszer. Erősíti az izmait és a tüdejét. Remek szórakozás is. veszel vízben úszó labdát vagy keresel egy botot, és dobálod addig, amíg csak bírja. De ahogy azt látod, hogy kész, elég, nem bírja tovább, nagyon megdicsérni és indulni haza!
Egy szó mnt száz: sosem fogod eélérni, hogy ok nélkül támadjon. Nagyon örülj neki, hogy családi kutyát találtál, így bátran elviheted magadal akárhová, nem kell majd csalódnod benne. Ha megpróbálod megvadítani, vagy egy olyan kutyád kapsz, aki a saját árnyékától is fél, vagy pedig olyat, aki az összes mozgó objektumot ki akarja nyírni. tudod hány kutyával kellett már fegyelmezőznöm csibészbundában? és mint ilyen fafejű tökfilkók voltak, akik egy szelíd kutyából emberölő vadállatot akartak csinálni! Aztán hozhattam helyre az összeset, de így is volt, ami idegroncs maradt, és nem tudtunk vele mit kezdeni.
olvass utána a pozitív megerősítéses módszernek! ez a legjobb kutyanevelési módszer, ami csak létezik, és váltig állíthatom, nekem bevált. Sosem emeltem kezet a kutyáimra, és az előbb ecseteltem, meddig jutottak.
Üdv, és sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!