Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 7-8 hetes kiskutyánk...

Van egy 7-8 hetes kiskutyánk és most vettünk a hasán észre egy csomót, kb cseresznye nagyságú, kicsit kisebb. Mit javasoltok. Nem lehet simán csak köldök maradvány?

Figyelt kérdés
Azt hittük, hogy köldök csonk, de neten rákeresve mindenki azt írja, h sérv. Írták azt is h 4hónapot kell várni, h eltűnhet, megh a sérv nem okoz gondot. De h az orvosok javasolják a műtétet, csak a pénz miatt, vagy tényleg jobb? . Sokan írják, h csak szépséghiba.
2010. ápr. 6. 11:10
1 2
 11/20 Akiteki ***** válasza:

sok minden okozhat köldöksérvet.

Nálunk pl. azt mondta az orvos, hogy túl dagi volt a kölyök, azért nem záródott rendesen. Két ilyen kutyám is volt. Az egyiknek megműtötték, a másiknak azt mondta az orvos, hogy felesleges, mert olyan kicsi.

Nézesd meg orvossal a következő oltás alkalmával.

Ha meg is műti, az is csak egy 10 perces kis varrás, még el sem altatja, csak kicsit bódítja hozzá.

2010. ápr. 6. 15:20
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Tenyésztőnél is születhet sérves kölyök !

Nekem csak tk-s , tenyészszemlés, kiváló minőségű kutyáim vannak , akik közül nem egyet külföldről hoztam nem kevés pénzért, ha így jobban tetszeik akkor egy fél vagyonért !

A kutyák betegségektől mentesek (amiről papír is van ) !

Kiállításon szinte rendszerint győzünk velük ! Mi más kell ?

Mégis ha van alom , mert ugye felesleges almot nem hozunk le , csak ha megvan egy bizonyos "létszám"(min. 1,5-2 évente) akkor is volt hogy született sérves kölyök! Őt csak hobbi célra , ivartalanítási szerződéssel adom oda, és persze 5 hónapos korban a műtét árát megtérítem a leendő gazdinak!

Tehát tenyésztőnél is születhet sérves kölyök!

De mindegy ..... hmm .

2010. ápr. 6. 17:08
 13/20 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolok, sikerült beszélnem egy orvossal is, hát bemásolom mit írt..Jah és állítólag a sérv ,vagyis a dudor nem tűnik el semmikor. :S AZért köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Köldokcsonk nem lehet, mert kutyában az választási kor előtt leszárad, így mire új tulajhoz kerül nem látszik csak egy apró jellegzetes bőrheg a kiskutyán. Amennyiben kidudorodik akkor köldöksérvről van szó (persze jobb lenne ha látnám), ami sosem múlik el. Sem 4 hónap alatt sem, előbb sem később. A veszély a sérv nagyságától függ. Szerencsétlen esetben bélszakasz záródhat ki a sérvgyűrűbe, aminek katasztrófális következménye is lehet. Általában a cseplesz nevű hasűri savóshártyakettőzet a sérvtartalom. Mindenesetre javasolt állatorvossal megvizsgálrtatni és az én véleményem az, hogy illik megoperáltatni. Ez egy nagyon kis műtét. Egy nyitott hasfal (akkor is ha a nyílás kicsi is) hosszú távon a fent említetteken kívül egyéb veszélyforrásokat is magában hordoz. A rendellenesség viszont öröklődő fejlődési hiba amivel kapcsolatban a kutya eladója törvény által megszabott ún. szavatossági felelősséggel tartozik ami azt jelenti, hogy vissza kell térítenie az árból, vagy cserélni a kiskutyát stb, ahogy megegyeznek. Amennyiben ezt nem teljesíti és van adásvételije a kutya vásárlásáról, bírósághoz fordulhat. A rossz hír az, hogy az Ön kutyája is örökíti ezt a rendellenességet, így a tenyésztése etikátlan, javasolt a későbbi ivartalanítása.

2010. ápr. 6. 19:42
 14/20 Akiteki ***** válasza:

Azért ez ilyen egzaktul nem igaz. Örökítheti!

Láttam már köldöksérves szukát, igaz, olyan pici volt neki, hogy nem is műtötték meg. A vemhességkor pedig el is tűnt. És két alomból egyetlen utódjának sem lett.

2010. ápr. 6. 19:48
 15/20 A kérdező kommentje:

hát én már nem tudom, h eltűnhet,nem tűnhet. egy másik fórumon egy másik állatorvos azt írta, h elmúlhat. :S ill egy oldalon ezt találtam :

Az állatorvosok gyakran javasolják a kutya tulajdonosainak, hogy a sérveket operáltassák meg mihamarabb, de a "várj, majd meglátod" stratégia gyakran megment a műtéttől.

Nah most?!!

2010. ápr. 6. 20:22
 16/20 Akiteki ***** válasza:

Attól függ, mekkora. És persze a kutya méretéhez képest.

Szerintem több orvosnak mutasd meg, több véleményt tudsz, ha az egyikben nem bízol.

Mint már írtam, a mi orvosunk azt mondta, hogy annyira picike, hogy ne nyúljunk hozzá, nem fog tovább nőni. Közepes testű kutya és akkora, mint a kisujjam utolsó percének vége. Nem lett sem kisebb sem nagyobb. Majd az ivartalanításkor eltűnik ez is.

2010. ápr. 6. 20:32
 17/20 anonim ***** válasza:

El felejtettem írni neked !

Ha a kicsinek ott a "bibinél" egyhelyben körbe -körbe maszírozod , akkor érezni fogod , hogy nyitva van e a sérvkapu , ha igen akkor sérves , de lehet hogy csak a köldökcsonk leesésénél maradt ott egy nagyobb darab bőr , és az lóg ott , amire te azt hiszed hogy sérv.

De persze minden képpen nézzesd meg egy Állatorvossal ! :)

2010. ápr. 7. 09:17
 18/20 anonim ***** válasza:
Ne neten kérdezd, VIDD EL, hogy lássa a doki saját szemével, és vizsgálja meg, mit lehet vele kezdeni. Ha műteni kell, akkor most, míg nincs nagyobb baj, ha meg nem kell, mert nem indokolt, akkor azt is megmondja. Neten nem lehet reális választ kapni semmilyen orvostól.
2010. ápr. 7. 09:46
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.Mindenképpen orvos lesz.

Csak reméltem,hogy el lehet elkerülni. De az egészsége mindennél fontosabb.Csak ugye pár hetes és az altatás kis korban komplikált.

S egyébként ha "körbe masszírozom a csomót,mi az a jel ,ami arra utal h nyitva van? tehát vmi nyitott seb? vagy micsoda? elnézést ha buta kérdés volt,de fogalmam sincs.

köszönettel

2010. ápr. 7. 11:23
 20/20 anonim ***** válasza:

Egy jukat érzel ! Ami azt jelenti a sérv nyitva van !

Üdv

2010. ápr. 7. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!