Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tanácsolnátok valamit, ha tudtok?

Tanácsolnátok valamit, ha tudtok?

Figyelt kérdés

Most lesz 8 hónapos a kutyám.

Harmadjára fordult elő, h rám morgott, és a kezembe is kapott. Kiraktam a konyhába, h lehiggadjon.

Felvettem az ágyra, és meg akartam simogatni. Rám mordult, erre gondoltam büntiből lerakom, és belém kapott, bár nem vészesen de érezhető volt h ez a mordulása más.

aztán kiraktam a konyhába.

mitől van ez?

borzalmas érzés, sírhatnékom van:(

olvastam a kutyapszichológiát, nézem a póráz 2 végén c. sorozatot és töltöm is le.

gyakorlom a falkavezérséget, hallgat rám, előre enged, akkor eszik ha megengedem, megvan az 5 perces szabály is.

erre ezt teszi velem :,,,,((

Miért?:( eszembe jutott az is, h -mivel kis termetű-, lehet most kamaszodik, de ez engem nagyon bánt.

gondolhatjátok.. a lelkem kiteszem érte, nap több órát sétáltatom, játszok vele, tanítom, és ez a hála =(((

mit rontottam el?:(akinek van ötlete írjon:(

most kiengedtem és nagyon jönne hozzánk lehajtott füllel, csóválja a farkát, ugrana ránk, akkor elfordulunk.

hoz játékot de nem figyelünk rá. kirekesztettük a falkából:) :S

2010. ápr. 5. 17:39
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

tudom, szoktam is nézni, elgondolkodva azon, hogy milyen kis bájos a külseje és belül néha milyen rosszcsont:)

nem kan, hanem kislány, és ivartalanítva van:) de majdnem:))

2010. ápr. 6. 08:04
 22/25 anonim ***** válasza:
72%

Ne tarts kutyát.

Én nem olvastam azt amit te és nem volt még a tv-ben sem az a sorozat, amikor tizenévesen az első rottweileremet neveltem. Nem tudott sokat, de amit igen, javarészt kézjelre is. 1 db könyvem volt. Sose kell könyv ahhoz, hogy egy nem kívánt megnyilvánulást a józan észre hallgatva keményen megtoroljon az ember. Kemény játékunk volt, cafatokra tépett ujjú melegítővel, kergetőzéssel, hörgéssel-morgással. Utóbbinak a megszokottól eltérő árnyalatakor, egyik alkalommal a kutyát a torkánál fogva elkaptam, felemeltem és a szemébe néztem, majd ledobtam a földre. Mint egy dög, ottmaradt, meg sem moccant. Ezután ment tovább a játék. Ma nem így büntetek, de a keménység és erőbedobás, ill. a spontenitás ma is ugyanaz.

Te olvasol, nézel és - gondolom - ennek ellenére teljesen helytelen dolgokat engedsz, közben meg hiszed, hogy marhára vezérként viselkedsz.

Hibák:

"Felvettem az ágyra" (tilos), "Kiraktam a konyhába, h lehiggadjon."(ostobaság), "rám morgott"(tilos), "kezembe is kapott"(kizárt), "büntiből lerakom"(ostobaság), "lehet most kamaszodik"(ostobaság), "ugrana (tilos) ránk, akkor elfordulunk."(ostobaság), "kirekesztettük a falkából" (minek?), "a lelkem kiteszem érte" (nem igényli),...

Részben te adod alá a lovat, részben pedig teljesen használhatatlan büntetéssel 'sújtod'.

A megoldás tök egyszerű: nem jól viselkedik: "fuj!" megfelelő hanggal. A te esetedben ez nem elég, tehát + tarkó bőre megmarkol, felránt és másik kézzel gégénél elkap, akár fojtogat, mellette földre szorít, rátérdel. Ha harciaskodik, akkor addig kell durvulni, míg feladja. Mindezt higgadtan, erővel kell. A tarkófogás miatt nem tud megharapni, a másik kézzel az álla alatt szintén, de ekkor már lényegében érzi is a fölényt. Mindezt abban a másodpercben kell.

Kutyául tilos= fáj(ni fog). Azaz: a verbális jellel szinte együtt érkezik az erő(szak). Ezért legközelebb már a figyelmeztető jelnél azonnal felhagy a tettével. Ha ez nincs, tilos sincs.

2010. ápr. 6. 09:22
 23/25 A kérdező kommentje:

nekem nem azért kell kutya, hogy agyonvágjam, ahogy azt te gondolod.

nem fogok élni a tanácsaiddal, végig sem olvastam, mert nem bírtam..

hagy döntsem már el én, h tartok-e kutyát vagy sem.

amiket leírtál az elején, azzal a pár mondattal az összes olvasott, látott és hallott dolgot megcáfoltad.

gratulálok:)

a nyakát meghúztam kicsit úgy raktam le.

állat vagy ha torkon szorítod a kutyáidat stb, én biztos nem fogom.

2010. ápr. 6. 12:23
 24/25 anonim ***** válasza:
76%
9.22-es nem agyonvágja a kutyát, csak megfegyelmezi, kutya módon. A tied már el van rontva, egy kis keménység még nem állatkínzás. Egymást is leszorítják a földre és meg is csípik, ha rangsort döntenek el.De te tudod. Majd ha már kezelhetetlen lesz és meg is harap, akkor meg beadod a menhelyre?Dehát a te kutyád, úgy neveled, ahogy akarod, de akkor ne kérj tanácsokat.
2010. ápr. 8. 12:08
 25/25 A kérdező kommentje:

szerintem nem csak bántalmazással lehet elérni vmit egy kutyánál. aki így gondolja, annak nem való kutya. a gyereket sem kell verni.

hozzáteszem, h azóta sem morgott és tökéletesen szót fogad, lehet ilyen rossza napjai voltak.

előfordul.

nincs elrontva, attól nagyon távol állok, hagy tudjam már jobban mint te:D

mintakutya.:)nem hiába foglalkozok vele napi 16 órát.

2010. ápr. 8. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!