Tanácsolnátok valamit, ha tudtok?
Most lesz 8 hónapos a kutyám.
Harmadjára fordult elő, h rám morgott, és a kezembe is kapott. Kiraktam a konyhába, h lehiggadjon.
Felvettem az ágyra, és meg akartam simogatni. Rám mordult, erre gondoltam büntiből lerakom, és belém kapott, bár nem vészesen de érezhető volt h ez a mordulása más.
aztán kiraktam a konyhába.
mitől van ez?
borzalmas érzés, sírhatnékom van:(
olvastam a kutyapszichológiát, nézem a póráz 2 végén c. sorozatot és töltöm is le.
gyakorlom a falkavezérséget, hallgat rám, előre enged, akkor eszik ha megengedem, megvan az 5 perces szabály is.
erre ezt teszi velem :,,,,((
Miért?:( eszembe jutott az is, h -mivel kis termetű-, lehet most kamaszodik, de ez engem nagyon bánt.
gondolhatjátok.. a lelkem kiteszem érte, nap több órát sétáltatom, játszok vele, tanítom, és ez a hála =(((
mit rontottam el?:(akinek van ötlete írjon:(
most kiengedtem és nagyon jönne hozzánk lehajtott füllel, csóválja a farkát, ugrana ránk, akkor elfordulunk.
hoz játékot de nem figyelünk rá. kirekesztettük a falkából:) :S
tudom, szoktam is nézni, elgondolkodva azon, hogy milyen kis bájos a külseje és belül néha milyen rosszcsont:)
nem kan, hanem kislány, és ivartalanítva van:) de majdnem:))
Ne tarts kutyát.
Én nem olvastam azt amit te és nem volt még a tv-ben sem az a sorozat, amikor tizenévesen az első rottweileremet neveltem. Nem tudott sokat, de amit igen, javarészt kézjelre is. 1 db könyvem volt. Sose kell könyv ahhoz, hogy egy nem kívánt megnyilvánulást a józan észre hallgatva keményen megtoroljon az ember. Kemény játékunk volt, cafatokra tépett ujjú melegítővel, kergetőzéssel, hörgéssel-morgással. Utóbbinak a megszokottól eltérő árnyalatakor, egyik alkalommal a kutyát a torkánál fogva elkaptam, felemeltem és a szemébe néztem, majd ledobtam a földre. Mint egy dög, ottmaradt, meg sem moccant. Ezután ment tovább a játék. Ma nem így büntetek, de a keménység és erőbedobás, ill. a spontenitás ma is ugyanaz.
Te olvasol, nézel és - gondolom - ennek ellenére teljesen helytelen dolgokat engedsz, közben meg hiszed, hogy marhára vezérként viselkedsz.
Hibák:
"Felvettem az ágyra" (tilos), "Kiraktam a konyhába, h lehiggadjon."(ostobaság), "rám morgott"(tilos), "kezembe is kapott"(kizárt), "büntiből lerakom"(ostobaság), "lehet most kamaszodik"(ostobaság), "ugrana (tilos) ránk, akkor elfordulunk."(ostobaság), "kirekesztettük a falkából" (minek?), "a lelkem kiteszem érte" (nem igényli),...
Részben te adod alá a lovat, részben pedig teljesen használhatatlan büntetéssel 'sújtod'.
A megoldás tök egyszerű: nem jól viselkedik: "fuj!" megfelelő hanggal. A te esetedben ez nem elég, tehát + tarkó bőre megmarkol, felránt és másik kézzel gégénél elkap, akár fojtogat, mellette földre szorít, rátérdel. Ha harciaskodik, akkor addig kell durvulni, míg feladja. Mindezt higgadtan, erővel kell. A tarkófogás miatt nem tud megharapni, a másik kézzel az álla alatt szintén, de ekkor már lényegében érzi is a fölényt. Mindezt abban a másodpercben kell.
Kutyául tilos= fáj(ni fog). Azaz: a verbális jellel szinte együtt érkezik az erő(szak). Ezért legközelebb már a figyelmeztető jelnél azonnal felhagy a tettével. Ha ez nincs, tilos sincs.
nekem nem azért kell kutya, hogy agyonvágjam, ahogy azt te gondolod.
nem fogok élni a tanácsaiddal, végig sem olvastam, mert nem bírtam..
hagy döntsem már el én, h tartok-e kutyát vagy sem.
amiket leírtál az elején, azzal a pár mondattal az összes olvasott, látott és hallott dolgot megcáfoltad.
gratulálok:)
a nyakát meghúztam kicsit úgy raktam le.
állat vagy ha torkon szorítod a kutyáidat stb, én biztos nem fogom.
szerintem nem csak bántalmazással lehet elérni vmit egy kutyánál. aki így gondolja, annak nem való kutya. a gyereket sem kell verni.
hozzáteszem, h azóta sem morgott és tökéletesen szót fogad, lehet ilyen rossza napjai voltak.
előfordul.
nincs elrontva, attól nagyon távol állok, hagy tudjam már jobban mint te:D
mintakutya.:)nem hiába foglalkozok vele napi 16 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!