Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tanácsolnátok valamit, ha tudtok?

Tanácsolnátok valamit, ha tudtok?

Figyelt kérdés

Most lesz 8 hónapos a kutyám.

Harmadjára fordult elő, h rám morgott, és a kezembe is kapott. Kiraktam a konyhába, h lehiggadjon.

Felvettem az ágyra, és meg akartam simogatni. Rám mordult, erre gondoltam büntiből lerakom, és belém kapott, bár nem vészesen de érezhető volt h ez a mordulása más.

aztán kiraktam a konyhába.

mitől van ez?

borzalmas érzés, sírhatnékom van:(

olvastam a kutyapszichológiát, nézem a póráz 2 végén c. sorozatot és töltöm is le.

gyakorlom a falkavezérséget, hallgat rám, előre enged, akkor eszik ha megengedem, megvan az 5 perces szabály is.

erre ezt teszi velem :,,,,((

Miért?:( eszembe jutott az is, h -mivel kis termetű-, lehet most kamaszodik, de ez engem nagyon bánt.

gondolhatjátok.. a lelkem kiteszem érte, nap több órát sétáltatom, játszok vele, tanítom, és ez a hála =(((

mit rontottam el?:(akinek van ötlete írjon:(

most kiengedtem és nagyon jönne hozzánk lehajtott füllel, csóválja a farkát, ugrana ránk, akkor elfordulunk.

hoz játékot de nem figyelünk rá. kirekesztettük a falkából:) :S

2010. ápr. 5. 17:39
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
76%

Nem kell, hogy kiközösítsd, csak jelezd neki, hogy ez neked rosszul esik.

Pl ha megharap, játszd a sértődöttet és ha 'megbánja' fogadd el a bocsánatkérését.

2010. ápr. 5. 17:57
 2/25 A kérdező kommentje:

de ez nála gyenge dolog. eddig vagy 3x volt már h ránk morgott pl. h ne simogassuk(holott ő dőlt ki nekünk) v ilyesmi,

nem játékosan harapott meg, vagy figyelmeztetésként, vagyis nem úgy morgott. mert helye nincs a fogának meg semmi, de érted, ez nem játékból ment. tudja ő h ezt nem szabad.

most játszik magában, nem vagyok hajlandó hozzá szólni a köv. sétáig, muszáj kirekesztenem.

valaki járt már így?

2010. ápr. 5. 18:03
 3/25 anonim ***** válasza:
56%
Ne sértődj meg, de te is tudod hogy nem olvastad a kutya pszichológiát, mert akkor az ágya se engednéd fel. A póráz két végén meg max néha látod a tvben. A megoldás az hogy amit fent leírtál azt tényleg megteszed. Mert ha mind az igaz lenne akkor a kutyád nem harapna meg, olyan nincs hogy falkavezér vagy és a kutya tökéletesen megtart mindent, de ha az ágyon akarod megsimogatni akkor megharap, sztem ez butaság. olvasd el tényleg és tudni fogod mit csinálj.
2010. ápr. 5. 18:04
 4/25 A kérdező kommentje:

normális válaszokat várok. igen elolvastam és nem csak néhány részt néztem meg...

pf. hogy mekkora tuskó vagy!!!

felengedem az ágyba, ezt mindenki maga dönti el, attól még lehetek én a falkavezér.

plusz, nem is tud magától feljönni csak ha én veszem fel.

2010. ápr. 5. 18:08
 5/25 anonim ***** válasza:
56%
az hogy te vagy e a falkavezér azt nem te döntöd el, nem vagyok tuskó,de van olyan kutya amit még az ágyra sem szabad felengedni, mert már az elég neki hogy elkezdjen dominánsan viselkedni, mivel a te kutyád érezned kell hogy mit engedhetsz meg neki és mit nem, és úgy néz ki az ágyonlevést nem lehet megengedni. Vannak dolgok amiket meg engedhetsz a kutyának, és vannak amiket nem, ez kutyánként változik.
2010. ápr. 5. 18:14
 6/25 A kérdező kommentje:

de az vagy. mert írtam egy normális kérdést, amibe nyilván nem írok hazugságot, kül. h várhatnék segítséget, erre beírsz egy ilyen választ!

nem az a baj h felengedem az ágyra, mert mint írtam, 3x fordult elő és a többi alkalomkor lent volt.

van annyi eszem, h tisztában vagyok azzal, nem én döntöm el ki a falkavezér, ezért gyakorlom minden nap a szerepet, ezért nevelem minden nap!

mástól várok választ, okoskodj máshol, engem már nem érdekel a véleményed, az első válaszodban le is járattad magad.

2010. ápr. 5. 18:21
 7/25 anonim ***** válasza:
56%
azzal hogy néha ezt azt megengedsz neki ha olyan a kutya már ellehet rontani (ágyra való felengedés, leesett kolbász darab stb.. ) figyelni kell az ilyenekre persze jelzem mégegyszer ha olyan a kutya... lehet a tied olyan? amugy terrieről beszélünk? mert velük van ám baj, irto makacsak! én ammondó vagyok, ha oda kap a kezednek egy simi miatt, ott pszihés gondok vannak ,hát nem a lekvár tette el a nagymamát! kellkeresni egy olyan alkalmat pl mikor eszik.. és még dobj valamit a táljába mintha adnál neki még plusz kajcsit, és ha oda kap na akkor vágj neki egy jobbost oda, persze csak finomat! többet nem fogja csinálni, 8 honaposan nem kis kutya már ,tudja mi a rend azért!!!!
2010. ápr. 5. 18:28
 8/25 anonim ***** válasza:
Milyen kutyus és mennyi idős?
2010. ápr. 5. 18:28
 9/25 A kérdező kommentje:

írtam, hogy most lesz 8 hónapos.

westie. most olvastam, h kamaszkorban előfordulhat ilyen is, remélem emiatt van, feszegeti a határait vagy nem tudom, de nem hagyom magam.

2010. ápr. 5. 18:43
 10/25 A kérdező kommentje:
ha eszik, nem zavarja ha táljába nyúlok.
2010. ápr. 5. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!