Tanácsolnátok valamit, ha tudtok?
Most lesz 8 hónapos a kutyám.
Harmadjára fordult elő, h rám morgott, és a kezembe is kapott. Kiraktam a konyhába, h lehiggadjon.
Felvettem az ágyra, és meg akartam simogatni. Rám mordult, erre gondoltam büntiből lerakom, és belém kapott, bár nem vészesen de érezhető volt h ez a mordulása más.
aztán kiraktam a konyhába.
mitől van ez?
borzalmas érzés, sírhatnékom van:(
olvastam a kutyapszichológiát, nézem a póráz 2 végén c. sorozatot és töltöm is le.
gyakorlom a falkavezérséget, hallgat rám, előre enged, akkor eszik ha megengedem, megvan az 5 perces szabály is.
erre ezt teszi velem :,,,,((
Miért?:( eszembe jutott az is, h -mivel kis termetű-, lehet most kamaszodik, de ez engem nagyon bánt.
gondolhatjátok.. a lelkem kiteszem érte, nap több órát sétáltatom, játszok vele, tanítom, és ez a hála =(((
mit rontottam el?:(akinek van ötlete írjon:(
most kiengedtem és nagyon jönne hozzánk lehajtott füllel, csóválja a farkát, ugrana ránk, akkor elfordulunk.
hoz játékot de nem figyelünk rá. kirekesztettük a falkából:) :S
Erre írom itt folyton, hogy könyvekből meg filmekből nem lehet megtanulni a kutya nevelését.
Javaslom, hogy menjetek el iskolába.
A büntetésnek nem túl hatékony eszköze, hogy kizárod vagy bezárod. Attól még nem toroltad meg, nem kerekedtél fölé.
Én egyetlen módot tudok rá, hogy ilyen eseteket kezelj. Ez sem büntetés, de megmutatja a kutyának, ki a főnök a háznál.
Ha súlyos szabálytalanságot csinál, vét a sorrend ellen, akkor rá a pórázt és jó sokáig engedelmességet gyakorolni. Ül, áll, fekszik, jobbra, balra. Előbb-utóbb eszébe jut, hogy ja, ez az az alak, akinek engedelmeskednem kell és nem tehetem meg hogy leharapom a fél karját.
a kutyaiskola nekünk messze van, már akartam menni.
azóta már lementem vele és játszottunk is.
nem hiszem h csak azoknak van engedelmes kutyájuk akik iskolába vitték.
az utolsó 2 válaszolónak nagyon köszönöm!:)
legközelebb bünti után megszeretgetem:) a párommal élek, így ketten rekesztettük ki, bár a kutyusomat ő nem is érdekelte, csak engem nézett folyamatosan.
nem szoktuk kizárni, remélem ma tanult belőle. természetesen továbbra is rá fogok szólni ha morogna vagy ilyesmi, türelmes vagyok vele nagyon, csak néha úgy el tud kapni a bizonytalanság vagy szomorúság, aztán mindig visszazökkenek a régi kerékvágásba, mert érzem h jól haladok:) előre gondoltam h nehéz lesz vele ha kamaszodik, ahogy Anyumnak is nehéz dolga volt velem mikor ebbe a korszakba léptem:))
Nem tanul egy estből ezt jobb ha tudod, ha nem szoktad kizárni akkor az egy megfelelő büntetés hidd el nekem, nem kell nagyon csak egy kicsit.(persze ha megvalósítható) És nem tom írtad de ha jól gondolom egy kan kiskutyáról beszélünk, ők jobban ilyenek, gondolkodj el az ivartalanításon az is segít egy kicsit.
20:01 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!