Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tanácsolnátok valamit, ha tudtok?

Tanácsolnátok valamit, ha tudtok?

Figyelt kérdés

Most lesz 8 hónapos a kutyám.

Harmadjára fordult elő, h rám morgott, és a kezembe is kapott. Kiraktam a konyhába, h lehiggadjon.

Felvettem az ágyra, és meg akartam simogatni. Rám mordult, erre gondoltam büntiből lerakom, és belém kapott, bár nem vészesen de érezhető volt h ez a mordulása más.

aztán kiraktam a konyhába.

mitől van ez?

borzalmas érzés, sírhatnékom van:(

olvastam a kutyapszichológiát, nézem a póráz 2 végén c. sorozatot és töltöm is le.

gyakorlom a falkavezérséget, hallgat rám, előre enged, akkor eszik ha megengedem, megvan az 5 perces szabály is.

erre ezt teszi velem :,,,,((

Miért?:( eszembe jutott az is, h -mivel kis termetű-, lehet most kamaszodik, de ez engem nagyon bánt.

gondolhatjátok.. a lelkem kiteszem érte, nap több órát sétáltatom, játszok vele, tanítom, és ez a hála =(((

mit rontottam el?:(akinek van ötlete írjon:(

most kiengedtem és nagyon jönne hozzánk lehajtott füllel, csóválja a farkát, ugrana ránk, akkor elfordulunk.

hoz játékot de nem figyelünk rá. kirekesztettük a falkából:) :S

2010. ápr. 5. 17:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
57%
Ne sértődj meg ennyire. Annál rosszabb lesz. Képeld el: kicsivagy éy vmi nagyon hülyeséget csinálsz, a szüleid megsértődnek? Nem ez a módja! A kutyád szeret téged ez abban is megnyilvánult h "bocsánatot" kért. Ezt fogadd el, és játsz vele most is. Am nekem is 8 hós. kutyám van csak ő golden. Nála szerencsére ilyen még nem fordult elő, de lehet, hogy előjön.
2010. ápr. 5. 19:03
 12/25 Akiteki ***** válasza:
64%

Erre írom itt folyton, hogy könyvekből meg filmekből nem lehet megtanulni a kutya nevelését.

Javaslom, hogy menjetek el iskolába.

A büntetésnek nem túl hatékony eszköze, hogy kizárod vagy bezárod. Attól még nem toroltad meg, nem kerekedtél fölé.

Én egyetlen módot tudok rá, hogy ilyen eseteket kezelj. Ez sem büntetés, de megmutatja a kutyának, ki a főnök a háznál.

Ha súlyos szabálytalanságot csinál, vét a sorrend ellen, akkor rá a pórázt és jó sokáig engedelmességet gyakorolni. Ül, áll, fekszik, jobbra, balra. Előbb-utóbb eszébe jut, hogy ja, ez az az alak, akinek engedelmeskednem kell és nem tehetem meg hogy leharapom a fél karját.

2010. ápr. 5. 19:28
 13/25 anonim ***** válasza:
82%
Igaza van az előttem írónak, a könyv és a tévé csak annak segítség, aki nem abszolút kezdő, abból nem lehet megtanulni kutyát nevelni. Ahogyan súgni is csak annak lehet, aki tudja az anyagot.... Menjetek el egy kutyaiskolába, ott meg fogják tanítani NEKED!!!, hogy hogyan kell a kutyádat nevelned..... Merthogy bármíly hihetetlen, egy jó kutyaiskolában elsősorban a gazdit tanítják....
2010. ápr. 5. 19:37
 14/25 A kérdező kommentje:

a kutyaiskola nekünk messze van, már akartam menni.

azóta már lementem vele és játszottunk is.

2010. ápr. 5. 19:55
 15/25 Akiteki ***** válasza:
76%
Hát akkor ennyi. Tanácsot adtunk. Azt nem mondtad, hogy meg is fogadod.
2010. ápr. 5. 19:57
 16/25 anonim ***** válasza:
62%
nem tudom. az én kutyámmal is volt ilyen. én is kezdő kutyás vagyok és most lesz majd májusban egy éves a kutyusom, hogy ezt miért csinálja nem tudom,de engem még nem kapott meg. morogni már morgott, de azért le is szidtam... de én azt tanácsolom neked, hogy szidd le és aztán hagyd ott, hagyd, hogy ő kezdeményezzen. és nem muszáj az egész családnak így bedurciznia rá. elég, hacsak te fogod. ha pedig odamegy hozzád, nagyonnagyon szeretgesd meg, hogy érezze, hogy attól még, hogy buta volt szereted. nagyon türelmesnek kell vele lenni és meg kell nevelni, mert mégiscsak kutya és hiába a tiéd vigyázni kell vele.
2010. ápr. 5. 19:58
 17/25 anonim ***** válasza:
Ha érti a nemet vagy bármely parancsot amit akkor mondasz neki ha nem szabad, akkor mond neki, és ha te vagy a falkavezér akkor hallgatni a kell rád, morog és egyből büntetni kell, mikor morog mindig zárd ki vagy csinálj vele olyat amit nem szeret zárd be valahova ahol fél egy kicsit.
2010. ápr. 5. 20:01
 18/25 A kérdező kommentje:

nem hiszem h csak azoknak van engedelmes kutyájuk akik iskolába vitték.

az utolsó 2 válaszolónak nagyon köszönöm!:)

legközelebb bünti után megszeretgetem:) a párommal élek, így ketten rekesztettük ki, bár a kutyusomat ő nem is érdekelte, csak engem nézett folyamatosan.

nem szoktuk kizárni, remélem ma tanult belőle. természetesen továbbra is rá fogok szólni ha morogna vagy ilyesmi, türelmes vagyok vele nagyon, csak néha úgy el tud kapni a bizonytalanság vagy szomorúság, aztán mindig visszazökkenek a régi kerékvágásba, mert érzem h jól haladok:) előre gondoltam h nehéz lesz vele ha kamaszodik, ahogy Anyumnak is nehéz dolga volt velem mikor ebbe a korszakba léptem:))

2010. ápr. 5. 20:09
 19/25 anonim ***** válasza:

Nem tanul egy estből ezt jobb ha tudod, ha nem szoktad kizárni akkor az egy megfelelő büntetés hidd el nekem, nem kell nagyon csak egy kicsit.(persze ha megvalósítható) És nem tom írtad de ha jól gondolom egy kan kiskutyáról beszélünk, ők jobban ilyenek, gondolkodj el az ivartalanításon az is segít egy kicsit.

20:01 voltam

2010. ápr. 5. 20:17
 20/25 anonim ***** válasza:
Jajj előző vagyok, azért gondolj bele hogy egy terriered van, és ne tévesszen meg az aranyos külseje:))) Legbelül terrier marad örökre.
2010. ápr. 5. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!