Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatámadás. Hogy lehet...

Kutyatámadás. Hogy lehet túllépni rajta?

Figyelt kérdés
Múlt héten megtámadta a kutyámat séta közben egy pitbull. Meg lett marcangolva, de szerencsére nincs súlyosabb sebe. Engem viszont nagyon megvislet lelkileg a dolog. Azóta alig merek vele kimenni az utcára. Nagyobb sétához még nincs jól, de már előre rettegek ha majd megint vinnem kell, akkor hogyan? Hova? Azt se tudom, hogy benne ez mennyiben hagyott nyomott, eddig barátságos volt minden kutyával, nem tudom ez változott-e. Hogy lehet ezt a szitut jól kezelni, és túllépni rajta? Aki tapasztalt hasonlót, hogy siekrült?
2016. ápr. 4. 09:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Most lehet hülyén fog hangzani, de nézd úgy, mint jó lehetőséget a kutyád és közted lévő kapcsolat erősítésére!

Enyémet (15kg) futtatón támadta meg egy amerikai bulldog, mikor lefeküdt(!), csak annak semmit nem reagált a gazdája, nekem kellett leszedni az én kutyám torkáról az övét és még utána is tartanom kellett és szólni a tujaként álló gazdának, hogy ugyan fogja már meg a kutyáját.Enyémre meg közben rászóltam, hogy ne ugasson.

A lényeg, hogy láthatóan hatalmasat nőttem a kutyám szemében azzal, hogy megvédtem. (Legközelebb már amikor nekiment egy kutya automatikus felém szaladt én meg elkaptam a frakkját a másiknak, amíg a gazdi odaért :D)

Szóval én mindig a jó oldalát nézem egy-egy támadásnak, főleg, hogy az enyém korábban szeretett balhézni, ha belekötöttek, de így megtanulta, hogy ha bármi van, én elintézem és neki semmit nem kell csinálni, azon kívül, hogy nyugton marad.

A tied meg nem egy kicsi kutya, szóval ha meg is támadják a kutyádat a jövőben és te hamar reagálsz, olyan nagy baj nem törtéhet :)

2016. ápr. 4. 18:24
 12/13 anonim ***** válasza:
törtéNhet
2016. ápr. 4. 18:26
 13/13 A kérdező kommentje:

Hát nehéz kérdés. Egy olyan alap esetben, amikor a "kanok arcosodnak" nem volt sose probléma, az enyém elég jámbor fajta, sose támad, nem kezdeményez konfliktust más kutyákkal inkább meghunyázkodik, és odébáll. Kobor kutyát volt hogy zavartam el a közeléből. Ez a mostani más eset volt, itt esélyem nem volt közbelépni, vagy megvédeni, leginkább ez a tehetetlenség volt a legszörnyűbb, hogy látom hogy szenved de nem tehetek semmit. Jövő héten talán már mehetünk rendesebb sétára, addig is edzem magam, és keresek egy másik séta helyet, ahol ez történt oda nem akarok visszamenni többet, ez is segíteni fog.

Mégegyszer köszi a válaszokat. :)

2016. ápr. 5. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!