Kutyatámadás után feljelentés - lesz következménye?
Van a környékünkön egy Jack Russell terrier, aki múltkor "kiszökött a kapun", mikor a gazdája a kukát hozta be (igaz, hogy a gazda a házból jött ki), a kutyámra és rám támadt. Mindkettőnket megharapott (a kutyámnak konkrétan a nyakát célozta, nekem a kezemet kapta el, mikor védeni próbáltam), de szerencsére egyikünknek sem lett komoly baja. Akkor leteremtettem a gazdát, hogy hogy gondolja ezt, és eldöntöttem, hogy nem sétáltatok arra többet.
Ma viszont egy környező utca sarkáról, úgy, hogy nem is láttam előtte, újra nekünk rontott. Szituáció ugyanaz, megint a kutyám nyaka a cél, most szerencsére gyorsabb voltam, nem kapta el.
Nem akartam első alkalommal akadékoskodni, de ma elpattant bennem valami, látva, hogy egyáltalán nem egyszeri eset, hogy a kutya fegyület nélkül az utcán járkál és támad. A kérdésem az lenne, hogy lesz-e valami következménye annak, ha feljelentést teszek, vagy csak porosodni fog az akta valaki irodájában? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
(Első alkalommal volt tanúm, és orvosnál/állatorvosnál is jártam.)
A bejelentést a jegyzőnél kell megtenned, a megfelelő orvosi papírokat mellékelve, illetve a tani nevét, elérhetőségét megadva. A jegyző mindenképpen kivizsgálja, ami abból áll, hogy behívatja, és elbeszélget vele, ha egy kicsit lelkiismeretesebb, akkor talán még helyszíni szemlét is tart, ha szerencséd van, akkor megint kint lesz a kutya és Őt is megkergeti, vagy azt, akit kiküld.
Az orvosi papírok és a tanú meghallgatása után valószínű, hogy pénzbírságot szab ki, és felhívja a figyelmét a kutyatartás szabályaira. Valószínű, hogy igaz lesz az előttem szólónak és baromi mérges lesz a gazdája. Aztán ha legközelebb is megtörténik, akkor már talán elmehetsz a rendőrségre is, főleg, ha a barmi mérges gazdi meg is fenyeget, ami nincs kizárva. A helyi gyepmestert is értesítheted, de az csak akkor tud intézkedni, ha pont akkor az utcán van a kutya, amikor ő arra jár.
Akumi: 'Akkor leteremtettem a gazdát, hogy hogy gondolja ezt, és eldöntöttem, hogy nem sétáltatok arra többet. '
Amúgy meg az nem etikus, hogy kiengedi a kutyáját aki ráadásul még egy kis gyilkológép is. Nehogymár még az áldozat szégyellje magát.
Hát mindenképpen el kell rendeznetek, jó lenne, ha elvinné megnevelni iskolába a kutyáját. Még jó, hogy egy Jack, és nem egy közép-ázsiai..akkor már nem biztos, hogy tudnátok panaszt tenni. :(
Gondolom ők is megvették, mert cuki, aztán meg rájöttek, hogy kéne idő és foglalkozás a kutyához :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!