Szerintetek ez lehetséges?
Most olvastam a facebookon egy posztot, melyben egy kép kíséretében fel volt tüntetve,hogy keresnek egy kutyás nőt, akinek az akkor épp póráz nélkül sétáltatott, agresszív kutyája megtámadott egy kislányt. Kommentben a tájékoztatás a gyerek állapotáról, ötször elesett miközben kergette a kutya, és nagyon megijedt de jól van. Nem akarom egyértelműen megkérdőjelezni a sztori valósságát, nem voltam ott így nem tudhatom mi történt, viszont nem értem. Szerintetek hogyan lehetséges az, hogy egy agresszív, támadó kutya egy (kis?)gyereket simán hagy felkelni a földről, nem ront neki, ráadásul mindezt ötször? Esetleg utol sem érte, ilyen gyors a gyerek? Nem hinném, hogy statisztikailag sok lenne azoknak a száma, akik némi ijedelemmel megúsztak egy kutyatámadást (konkrétan azt, a szó szoros értelmében).
Ha a dolog igaz, akkor persze felháborító, nagy hiba a gazda részéről (nevelési hiba, bizonyos esetekben támadóan fellépő kutya póráz nélkül sétáltatása, illetve nem cselekedett elég gyorsan az eset alatt sem).
Valaki segítsen elképzelni, mi is történt. Ha az anyuka megtalálja itt a kérdést, az ő válaszát is várom :D
" ötször elesett miközben kergette a kutya, és nagyon megijedt de jól van"
Ezen én is felhúztam a szemöldököm.
Őszintén? Nem tudom elképzelni.
Lehet, hogy vki túlgondolta azt, hogy egy neveletlen nagy kutya felborított egy kislányt örömében, és szegény gyerek halálra rémült...
Én egyből játékra asszociáltam. Persze ebben az esetben is fegyelmeznie kellett volna a gazdinak a kutyáját, az nem kérdés. Azt se értem, az anyuka és a gazdi miért nem kommunikálták le ezt ott, miért nyomoz és uszít most a facebookon.
A falat fogom kaparni, ha kiderül, hogy megint egy túlféltő, kerülj-el-kicsim-minden-kutyát-messziről szülőről van szó.
Szerintem anyuka rohadtul ráér és kínjában uszítani kezdi a népet. Ha az a kutya agresszív meg támadó lett volna, akkor a kislány nem lenne "jól" és nem tudott volna 5x felkelni, és valszeg anyuka sem a Facebookot bújná, hanem a kórházi ágy mellett rimánkodna.
Igen, a gazdi is hülye volt, mert elsőre vissza kellett volna hívnia a kutyáját, hogy az ne kergetőzzön, ha meg nem megy, akkor mi a brantért sétáltatja póráz nélkül?
Anyuka meg kicsit többet látott bele, mint kellett volna, tipikus túlféltő szülő, aminek majd meglesz az eredménye, amikor a gyerek majd egy pillangó láttán is bőgve menekül anyuka szoknyája alá.
Hozzám is jött oda szülő, hogy kössem meg a kutyám, mert a gyerekek félnek tőle. Amikor anyuka befejezte a mondanivalóját, mondtam neki, hogy nézzen hátra és őt a következő kép fogadta: a kutyám (magyar vizsla) a fa alatt az árnyékban hanyatt feküdt, a farkát ezerrel csóválta és kéjesen mormogott magában, mivel a kedves anyuka gyerekei a hasát vakargatták. A kutya pofája a hátrahajtott fej miatt lecsúszott a fogsoráról, amit az anyuka úgy asszociált, hogy "Jaj Istenem, a kutya vicsorog és morog a gyerekekre és most fogja őket széttépni" Aztán elmagyaráztam neki.
Minden csak értelmezés kérdése...
Lehet, hogy még aznap ő is felrakta a facebook-ra ezt a gyerekei számára rendkívül traumatikus esetet. Bár szerintem a gyerekeknek az egészből egyedül az volt traumatikus, hogy abba kellett hagyniuk a játékot a kutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!