Kutyák tüzeléséről van szó. Vizslák tüzelése?
Sziasztok! Magyar vizsla kutyusom van és felmerült nehány kérdésem...
Meg nem tüzel ( de mindig szokott mar, mert 3 éves) , de ma észre vettem hogy sokkal nagyobb lett az egyik hátsó emlője.
1. Kérdés: miért lehet ez?kell valamit tegyek?
Majdnem sarkon lakunk és elszokott egyszer egy kutya aki a mi telkunkrol pont nem látszódik, és odajött a mi telkunk elé és én pont kint voltam az udvaron. Ő nagy valószínűséggel fiú mert nyüszîtettek mert az én kutyám meg lány. És ez megismétlődött ( hogy ki szokott és odajött hozzánk) és akkor is kint voltam amúgy :D és azóta a kutyám nyüszít ha ugat az a kutya és akar le is ül és ugy nyuszit, pedig aztán ő nem az a fajta aki megmarad a hátsóján.
2. Kérdés: most a kutyám 'szerelmes'? :'D
Viszont ha arra megyünk sétálni mint ha nem is léteznének (mert amúgy ketten vannak)
És amíg tüzel, mit csináljak? Nem rég kaptuk és meg haza sincs, kennele meg főleg, de az nem is lesz...a kerítésünk olyan állapotú , hogy ha lány létemre kicsit hozza nyúlok, olyan szinten kileng, hogy az meg egy csivavát sem állítana meg.most mi legyen???3 hétig nem lehet egész nap a házban?es azt olvastam h ilyenkor sem a Kant, sem a szukát nem állítja meg a kerítés , es ha ez így van akkor a mi kerítésünk aztán főleg nem.😱😱😱
Én sem vagyok az ivartalanítás híve.
DE aki bevállal egy kutyát legyen képes arra, hogy:
1. Megcsinálja a kerítést, mert ha kijut a kutya és esetleg olyannal találkozik, aki fél tőle, nem biztos, hogy jó vége lesz.
Meg persze itt a vemhesség kérdés.
2. Annyit tegyen meg, hogy erre a 3 hétre és pár napra tartsa bent egész nap szerencsétlen állatot, révén nem akar keverék kölyköket.
Ha ez nem megy, marad az ivartalanítás. Az összes állatorvos, kutyával foglalkozó (menhely, kutyasuli stb) az ivartalanítás mellett fog érvelni. Tapasztalat.
A kutya vagy vemhes, vagy egyéb problémák vannak, sürgősen doki.
Nem tudom hogy jött ide a kennelbe zárás, de ilyenről szó sincsen( nincs is kennelünk)
Es szerintem az ivartalaníts hülyeség , apa is ellene van...
Es amúgy ezt a kutyát nem vettük, hanem az utcán találtam es utána a gazdája nekünk adta, szóval azert nincs meg felújítva a kerítés, mert eddig szükségtelen volt, de a vizsla hideg zuhanyként ért minket felkészülni se volt időnk
Es tuzeles közben nem szabad sétálni vinni ugye?
A tüzelő bugyi nem megoldás?
Ja, az ivartalanítás hülyeség, tök természetes 15 évig évente kétszer olyan hormonális terhelésnek kitenni a kutyát, amivel a természetben amúgy nem találkozna, mert nincs előtte minden nap a kaja, nincs meleg szoba vagy kutyaház, nem kap védőoltást, nem gyógyítja meg állatorvos, hanem az év felében gyenge és küzd a fennmaradásért, és kis szervezete egyszerűen nem ér rá orrba-szájba tüzelni, mint az ember mellett a fene nagy jólétben. Az nem természetes, hogy évente kétszer tüzelés van, hanem túlterhelés. Csak mondom.
Viszont tényleg tök természetes dolog gennyes méhgyulladásban korán elhalálozni is.
Meg emlődaganatban.
Kívánom, hogy ne tapasztald meg, mert aztán majd fogod a fejed, hogy mégis jobb lett volna ivartalaníttatni. Bűntudatod lesz, mert mindenki mondja, és nem hiszed el, amíg rá nem megy a kutyád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!